Zápas podzimu! Bouchalky zažijí boj o druhé místo

Zveřejněno 17.11.2012 | jk, mk
SKLH Žďár nad Sázavou VSK Technika Brno
15., neděle 18.11.2012 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - VSK Technika Brno ZNS - TEC
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Patnáctým kolem pokračuje druhá hokejová liga víkendovými zápasy. Skutečným šlágrem tohoto kola bude duel, ve kterém změří síly SKLH Žďár nad Sázavou a VSK Technika Brno. A čeká se opravdová bitva! Ve hře je totiž druhé místo! Protože Vysokoškoláci nečekaně klopýtli s Břeclaví a Plameny neuspěly v Kolíně, oba velcí rivalové si půjdou napravit reputaci. Nenechte si ujít střetnutí dvou lídrů Plachý versus Rajnoha, velkých osobností Látala s Kaňkou nebo dvou brankářů s nejlepšími statistikami ve 2.lize Sláma proti Novákovi. Čeká nás souboj jedněch z nejlepších obran i útoků, které může nabídnout centrální divize. Hokejový svátek je tu! Pojďme společně podpořit Plameny k jejich další metě.
Technikům vstup do soutěže vyšel náramně. V první čtvrtině ztratili pouze sedm bodů. Nedařilo se jim hlavně v derby zápasech proti jihomoravským celkům. Nejprve to byla porážka od lídra skupiny Střed Hodonína, který je přehrál ve druhém kole (2:5) a následně neuspěli ani v Břeclavi (6:3).

Z ostatních soupeřů je dokázali obrat o jeden bod jen hráči Nymburku (1:2sn.). Jinak mohli být hokejisté z Brna se zahájením sezony hodně spokojení a optimističtí. Dokázali porazit i rozjíždějící se Plameny, které z těžkého a vyrovnaného boje museli strpět výsledek 4:1.

Po sérii čtyř výher v řadě čekal Jihomoravany ve druhé části ročníku otevírací duel s Pelhřimovem, který Vysokoškoláci zvládli na jedničku (5:2) a vytvořili si tak opět dobrou pozici na nadcházející pikantní utkání s aktivním pronásledovatelem Žďárem a vedoucím Hodonínem. Plameny však v předehrávce „vánočního“ 24. kola dokázaly Vysokoškoláky vyškolit a po výhře 4:5 si odvezly tři body a třetí místo v centrální divizi.

Následovalo střetnutí dvou nejlepších týmů soutěže, který nakonec vyzněl lépe pro Techniku. Ta Drtiče po tuhém boji udolala v prodloužení (1:2p.). Poražené tato rána mrzela o to víc, že se hrálo v Hodoníně před rekordní návštěvou 1547 diváků.

Po tomto fantastickém výkonu se pozornost Techniky přesunula na severozápad, odkud dorazil do jihomoravské metropole Nymbruk a po jednoznačné partii s NEDem (5:0) odjeli Brňané na Vysočinu. Ovšem Chotěboř nevzdorovala dlouho a Technici přeměnili místní hokejovou arénu ve střelnici (2:13). V těchto velmi podařených zápasech si připsali po třech kanadských bodech Jan Česnek, Kamil Rajnoha, Jiří Zapletal a Karel Benýšek a Vlastimil Odehnal dokonce čtyři, za dvě branky a dvě asistence.

Brno však nezvládlo ve středu „druhotné“ derby s Břeclaví na svém stánku a prohrálo (3:5). Proto se Vysokoškoláci pokusí ztracené sebevědomí, hrdost a hlavně body opět získat na Vysočině. Tentokrát ve „Velkém“ zápase na řece Sázavě. Zde je čeká družina Martina Sobotky s plamenným „Ž“ na dresech.

Mezi tahouny Techniků patří jednoznačně brankářská opora Josef Novák, který už vychytal osm výher svého týmu. V defenzivě si drží parádní bilanci dvanácti asistencí Pavel Strýček a v útoku vládnou podle předpokladů Kamil Rajnoha (10+6) s Jiřím Sedláčkem (9+6).

Pojďme na rekord !

Nedělní klání rozhodně patří k těm, které by si žádný hokejový příznivec neměl nechat ujít. Technika hraje atraktivní styl hokeje a lze očekávat pohledný zápas vysoké úrovně. Žďárští hokejisté povedou těžký boj s mírným favoritem o dlouho nevídanou druhou příčku v tabulce. Přijďte proto podpořit Plameny a pomoci vytvořit parádní hokejovou atmosféru tomuto nevšednímu zápasu.

Pozvěte všechny své známé, příbuzné, kolegy a kamarády a pojďme zaútočit na letošní divácký rekord, který zatím drží zápas proti Hodonínu (709). Když každý pravidelný návštěvník přesvědčí jednoho kamaráda, mohli bychom se dostat i na bájnou tisícovku.

Co třeba takhle? Vyberte si jednoho známého, který na hokej nechodí, ale myslíte si, že by ho to mohlo zaujmout. Pošlete mu SMSku např. s textem „Pojď zítra na hokej, čekám tě v 17:15 před zimákem (v hospodě…)“.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
6. kolo, 6.10.2012
VSK Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
24.kolo – předehrávka 31.10.2012
VSK Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou 4:5 (1:1, 1:2, 2:2)

Kompletní program 15.kola:
Sobota 17.11.2012
HC Lvi Břeclav - HC Moravské Budějovice 2005 17:00
Neděle 18.11.2012
TJ SC Kolín - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 17:00
NED Hockey Nymburk - SHK Hodonín 17:00
HC Chotěboř - Spartak Pelhřimov 17:00
SKLH Žďár nad Sázavou - VSK Technika Brno 17:30

Poslední výsledky VSK Technika Brno:
10. kolo Technika Brno Pelhřimov 5:2
24. kolo (předehrávka) Technika Brno – Žďár nad Sázavou 4:5
11. kolo Hodonín – Technika Brno 1:2p
12. kolo Technika Brno – Nymburk 5:0
13. kolo Chotěboř – Technika Brno 2:13
14. kolo Technika Brno – Břeclav 3:5

Tento prestižní zápas můžete sledovat v ochozech zimního stadionu na Bouchalkách ve Žďáře nad Sázavou v neděli 18. listopadu. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin. Pokud se nebudete moci účastnit tohoto hokejového představení, bude pro Vás připraven onlajn přenos přímo z místa bojiště.