Novinka: Dopolední hodiny bruslení, dokonce i s hokejkou

Zveřejněno 15.11.2012 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Příspěvková organizace Sportis, spravující městská sportoviště, přišla s novinkou na žďárském zimním stadionu. Nově zavádí bruslení pro veřejnost v dopoledních hodinách pracovních dnů. Poprvé je tu i možnost zahrát si na „veřejnosti“ hokej.
Dopolední hodiny ve všední dny, bývají obvykle na zimním stadionu nevytížené. Občas je využívají pouze školy. Proto firma Sportis přišla s touto novinkou. Od listopadu nabízí každé úterý a čtvrtek od 10:00 do 11:30 dopolední bruslení pro veřejnost.

Úterní dopoledne je určeno pouze pro bruslení a to jak kondiční, tak třeba s malými dětmi nebo pro seniory. Předpokládá se, že by toho mohly využívat třeba maminky s malými dětmi na mateřské dovolené, případně babičky nebo chůvy s dětmi.

Naproti tomu čtvrteční dopoledne si jistě oblíbí vyznavači hokeje. Poprvé v historii žďárského zimního stadionu je umožněn návštěvníkům vstup na veřejné bruslení s hokejkami a pukem. Na ledě budou instalovány také branky, takže si bruslaři mohou zastřílet nebo se spolu domluvit a zahrát si „hokejový zápas“ například na malé hřiště (na šířku kluziště).

Předpokládá se ohleduplné chování a používání zdravého rozumu jak při střelbě pukem, tak při případné hře, aby byla zachována bezpečnost všech návštěvníků. Samozřejmě si mohou přijít zabruslit i zájemci bez hokejky.

Tohle rozšíření hodin pro veřejnost je přímo ideální pro lidi pracující na směny, sezónní zaměstnance, vysokoškolské studenty při zkouškových obdobích, maminky na mateřské dovolené, ale třeba i pro aktivní seniory apod. Samozřejmě se nabízí možnost, že se domluví celá parta kolegů v práci a přijdou si zahrát.

A ani peněženku to nikomu příliš nezatíží. Za 1,5 hodiny zaplatí návštěvník 25,- Kč, dítě do 10 let jen 20,- korun a případný doprovod bez bruslí pouhou desetikorunu, tedy stejně jako při běžném víkendovém bruslení pro veřejnost.

Kromě těchto nových časů, budou samozřejmě nadále k dispozici tradiční víkendová a prázdninová bruslení. Všechny termíny se však mohou měnit kvůli zápasům, turnajům, závodům nebo dalšímu programu či pronájmu jinými subjekty, proto sledujte rozpis ledu na našich stránkách.