Plameny jedou do Břeclavi bez kapitána

Zveřejněno 21.09.2012 | mk
HC Lvi Břeclav SKLH Žďár nad Sázavou
3., sobota 22.9.2012 17:00
HC Lvi Břeclav - SKLH Žďár nad Sázavou BRE - ZNS
B Ř E C L A V – Druhá hokejová liga pokračuje o víkendu svým třetím kolem. Po středečním dramatu na Bouchalkách, čekají nyní Plameny dva zápasy na ledě soupeřů. K prvnímu z nich zajíždí v sobotu Sobotka se svojí družinou na jih Moravy, kde se utká s břeclavskými Lvi. Také v letošní sezóně však žďárský tým trápí hned od počátku rozsáhlá marodka a k řece Dyji dokonce pocestuje bez svého kapitána.
Břeclavský klub řešil před minulou sezónou existenční problémy a dlouho nebylo jisté, zda do sezóny vůbec nastoupí. Nakonec vše dobře dopadlo a HC Lvi Břeclav odehráli poměrně dobrou sezónu. Mladý tým sestavený kolem zkušeného matadora Miroslava Baruse, se bez větších výkyvů a problémů po celou základní část držel do osmého místa zaručujícího play-off.

Ve vyřazovacích bojích však Lvi narazili na vítěze základní části Hodonín. V jihomoravském derby podlehli favorizovaným Drtičům 3:1 na zápasy a stejně jako Žďárským skončila Lvům sezóna ve čtvrtfinále.

Před letošní sezónou došlo k několika změnám v kádru. Ovšem vedení klubu nic nezměnilo na své filozofii sázející na mladě pušky. Naopak přes léto tým ještě více omladil, když hlavní dodavatelem hráčů je juniorka brněnské Komety. Největší ztrátu utrpěl tým odchodem dvou výrazných opor. Velezkušený veterán Miroslav Barus ukončil svoji bohatou kariéru a brankář Jaroslav Chvátal po sezóně chvátal do brněnské Techniky.

Již přípravné zápasy však naznačily, že letošní Lvi by neměli být horší než ti loňští. Ambice klubu vylepšit loňské osmé místo a proklouznout přes čtvrtfinále mezi nejlepší čtyři nemusí být tedy nereálné. Lze očekávat, že hlavní zbraní mladého týmu bude rychlý, hodně bruslařský a fyzicky náročný hokej, což bude ještě umocňovat domácí stadion, jehož velká plocha je pro tento styl hry přímo ideální.

Prvním týmem, který otestuje sílu Lvů v jejich vlastní aréně budou žďárské Plameny. Teprve v sobotu, ve třetím kole, se břeclavští hokejisté poprvé představí vlastnímu publiku. První dva mistrovské zápasy cestovali Jihomoravané za svými soupeři. Více se jim určitě líbilo v Chotěboři, odkud si odvezli tři body za jednoznačnou výhru 2:6. Naopak v Jindřichově Hradci trochu překvapivě podlehli do té doby hodně tápajícímu Vajgaru 3:1.

Žďár je na tom podobně, má rovněž za sebou jednu prohru a jednu výhru s Chotěboří. Na rozdíl od Lvů má však tu výhru jen dvoubodovou a velmi utrápenou. Loňská vzájemná bilance obou soupeřů je vyrovnaná. Jak Plameny, tak Lvi vyhráli jeden domácí zápas a jeden na soupeřově ledě.

Na jih Moravy odjíždí Sobotkova družina opět postižená rozsáhlou marodkou. Chybět bude dokonce kapitán Jiří Plachý, kterého stejně jako Jana Kočana postihl vzácný, ale nebezpečný černý kašel. V pořádku není ani zraněné rameno Ondřeje Březiny, otazník visí nad Jiřím Manem a nadále chybí brankář Jiří Sláma, jehož vykloubený prst mu zatím neumožnil ani začít naplno trénovat. Navíc zářijové víkendy si musel z profesních důvodů vyhradit i Tomáš Linhart.

SKLH teď čeká dvojice zápasů v řadě na ledě soupeře. Za týden pocestují Žďárští na jih Čech, kde se utkají z Vajgarem. Cílem by mělo být přivézt z těchto dvou klání alespoň dva nebo tři body, aby Plameny neztratily úvodní kontakt s horní polovinou tabulky.

Kompletní program 3.kola:
Sobota 22.9.2012
SHK Hodonín - HC Moravské Budějovice 2005 17:00
HC Lvi Břeclav - SKLH Žďár nad Sázavou 17:00
Spartak Pelhřimov - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 18:00
Neděle 23.9.2012
NED Hockey Nymburk - VSK Technika Brno 17:00
HC Chotěboř - TJ SC Kolín 17:00

Zápas začíná v sobotu 22. září v 17:00 na zimním stadionu v Břeclavi. Pro toho, kdo nepojede podpořit Plameny přímo do místa utkání, bude připraven podrobný onlajn přenos.