Začne skutečně o víkendu 2.liga? Trutnov válčí se svazem

Zveřejněno 11.09.2012 | mk
P R A H A – Start nového ročníku 2. hokejové ligy je ohrožen. Spor HC Trutnov s ČSLH ohledně účasti Draků v letošním ročníku nabírá na obrátkách. Nejnovějším pokusem krkonošského celku jak zachránit svoji účast ve 2.lize pro letošní sezónu, je podání Návrhu na vydání předběžného opatření, podle kterého by nebyla soutěž pro letošní ročník zahájena.
HC Trutnov podal prostřednictvím svého právního zástupce, kterým je pardubická Advokátní kancelář Jelínek s.r.o., k obvodnímu soudu pro Prahu 8 Návrh na vydání předběžného opatření, podle kterého by nesměl ČSLH zahájit soutěž 2.ligy do soudního vyřešení sporu o zákazu startu Trutnova ve 2.lize.

Podle dokumentu, který HC Trutnov dal k dispozici na svých stránkách, byl Návrh předběžného opatření soudu podán v tomto znění: „Obvodní soud pro Prahu 8 nařizuje předběžné opatření, kterým odpůrci (ČSLH – pozn.red.) nařizuje, aby ode dne vykonatelnosti tohoto předběžného opatření do právní moci rozsudku soudu dle § 15 zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, o určení toho, zda je či není rozhodnutí Arbitrážní komise odpůrce o návrhu navrhovatele (HC Trutnov – pozn.red.) na zahájení arbitrážního řízení ze dne 19.7.2012 v souladu se stanovami odpůrce a zákonem, nezahajoval a nekonal soutěž 2. ligy ledního hokeje pro sezonu 2012/2013.“

Tím reálně hrozí nebezpečí, že o víkendu třetí nejvyšší hokejová soutěž nezačne. O tomto postupu informoval oficiální web HC Trutnov, žádné další informace ke sporu však klub nehodlá z pochopitelných důvodů podávat a celý právní postup včetně poskytování informací je výhradně v rukou právního zástupce klubu.

Vladimír Schiefner, který je za řízení 2.ligy u ČSLH odpovědný nám sdělil, že zatím o této informaci nic neví: „Slyším to od vás poprvé, mám teď plné ruce registrací před začátkem soutěží a já mohu soutěž začít řídit, až skutečně začne a padne první buly. V tomhle státě je však možné všechno a ničemu bych se nedivil. Jak budu mít čas, zjistím na vedení svazu o co jde, ale je to spor mezi Trutnovem a svazem a já k tomu nemám co říci.“

Obrátili jsme se také na tiskovou mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 8 paní Mgr. Michaelu Janouškovou. Ta nám sdělila, že soud zatím ve věci tohoto předběžného opatření nerozhodnul. Podle zákona však musí takto učinit do sedmi dnů od podání návrhu. Vzhledem k tomu, že podání bylo podáno minulý čtvrtek, rozhodnutí soudu zda přijme či nepřijme tento Návrh na předběžné opatření, padne nejpozději ve středu.

Situaci budeme nadále sledovat a o případných nových skutečnostech vás budeme neprodleně informovat.