Zápasy Plamenů budou vysílány živě na TVCOM live

Zveřejněno 23.03.2018 | redakce
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Přinášíme skvělou zprávu pro ty z vás, kteří nebudete moci navštívit utkání žďárského SKLH přímo na stadionu, nyní už nebudete odkázáni pouze na textový onlajn přenos. A tou nejlepší informací je to, že se to netýká jen domácích zápasů, ale i těch hraných na stadionu soupeře.

Tento týden došlo k dohodě mezi zúčastněnými (resp. potencionálními) kluby a společností TVCOM s.r.o., jejímž výsledkem je to, že všechny zápasy posledního kola play-off 2.ligy a následné kvalifikace o WSM ligu, budou prostřednictvím portálu www.tvcom.cz. vysílány živě.

Není to však tak, že by se někdo díval proto, že ušetří na vstupném. Přenosy jsou placené a cena za sledování jednoho zápasu byla stanovená na 90,- Kč při platbě kartou (lze platit i přes mobil - SMS, ale je to kvůli zprostředkování platby znatelně dražší). Živé přenosy nelze z technických důvodů sledovat na chytrých televizorech. Během přenosu lze střídat i zařízení, ze kterých jej sledujete (např. v práci a pak doma), ale samozřejmě vždy současně jen na jednom. Postup objednání zápasu najdete ZDE.

„Při rozhodování, zda do tohoto projektu vstoupit, jsme pochopitelně museli zvažovat i případný vliv na úbytek diváků, kteří raději zvolí sledování na počítači. Pro nás jsou vždy přednější diváci na tribuně než ti u počítače. Z toho důvodu byla nakonec stanovená cena na mírně vyšší úrovni, než je vstup na stadion, ale hlavně jsme přesvědčení, že naši fanoušci a příznivci vědí, že atmosféře a sledování zápasu přímo na stadionu se nic nevyrovná a monitor počítače to nemůže nahradit. A ve vrcholné části play-off, kdy vládne na stadionu přímo euforická a elektrizující atmosféra to platí trojnásob,“ popsal to, co převážilo při rozhodování tiskový mluvčí a PR manažer SKLH Martin Krásný.

Krásný nám upřesnil také, komu jsou hlavně přenosy určeny: „Jedná se o zápasy, které jsou už svým postavením mimořádné a za posledních mnoho let takových ve Žďáře příliš nebylo. A nás na tom lákalo hlavně to, že bychom tímto mohli tato unikátní utkání zprostředkovat také těm, kteří z nějakých důvodů na stadionu být nemohou, ať už z pracovních, studijních či zdravotních. Rovněž máme fanoušky, kteří jsou dlouhodobě mimo město nebo třeba i v zahraničí. No a ten asi vůbec největší bonus je to, že všichni příznivci, kteří nemohou nebo nechtějí vážit dlouhou cestu na stadion soupeře, uvidí také zápasy Plamenů na venkovních kluzištích, proto bylo naší podmínkou, že přenosy musí poskytovat také strana soupeře. V poslední řadě by mohly přenosy znamenat také drobný finanční přínos pro klub, protože SKLH bude mít určitý podíl z případného zisku.“

„Po skončení sezóny vše řádně vyhodnotíme a podle získaných zkušeností a to jak se sledovaností, tak s případným odlivem diváků, eventuálním příjmem atd., budeme ve spolupráci s TVCOM zvažovat, zda bychom nevysílali třeba některé (nebo všechny) zápasy i v základní části v příští sezóně,“ nahlédl mluvčí klubu i do budoucna.

Zde se můžete již nyní přihlásit ke sledování zápasů:

Neděle 25. 3. 2018 17:30 SKLH Žďár nad Sázavou - HC Vlci Jablonec nad Nisou
Úterý 27. 3. 2018 18:00 HC Vlci Jablonec nad Nisou - SKLH Žďár nad Sázavou
Čtvrtek 29. 3. 2018 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou - HC Vlci Jablonec nad Nisou