Základní část uzavřou Plameny na ledě David Servisu

Zveřejněno 28.02.2018 | Tomáš Masař
DS České Budějovice SKLH Žďár nad Sázavou
36., středa 28.2.2018 18:00
DS České Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou DCB - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Posledním soupeřem Plamenů v základní části letošního ročníku 2. ligy bude českobudějovický David Servis. Jihočeši v posledních týdnech hrají ve vynikající formě a sbírají jedno vítězství za druhým a stále ještě bojují o co nejlepší umístění před nadcházejícím play-off. Žďárské hokejisty tak čeká velmi motivovaný soupeř vezoucí se na vlně euforie.

DAVID SERVIS PO NOVÉM ROCE CHYTIL VYNIKAJÍCÍ FAZÓNU

Jestliže v minulém kole Plameny narazily na soupeře na 7. místě tabulky (Klatovy), v tomto kole se nám situace opakuje, jen s tím rozdílem, že před posledním kolem základní části sedmou příčku okupuje českobudějovický David Servis. Postup Jihočechů tabulkou nahoru nabral na tempu po novém roce. Z 10 zápasů v kalendářním roce 2018 prohrál David Servis jedinkrát, a to v Kolíně (2:7). Ze všech ostatních 9 utkání vyšli českobudějovičtí vítězně, když si mimo jiné připsali i skalp Plamenů (4:3pp venku) nebo vedoucího Havlíčkova Brodu (6:1 doma). Aktuálně čítá vítězná série David Servisu již 6 zápasů, díky čemuž se se 47 body nacházejí už jen o 2 body za šestým Nymburkem a mocně mu dýchají na záda. Za sebe naopak již dostali Klatovy, které však mají jen jednobodovou ztrátu a stále jsou tak ve hře dokonce i o 6. příčku. Z hlediska Plamenů tak půjde o velice zajímavý zápas, protože jeden z trojice těchto týmů bude jejich prvním soupeřem v play-off. Pozor si budou muset žďárští hráči dávat především na ofenzivní duo Roman Šulčík (17+29) a Jan Trummer ml. (19+24), které v posledních zápasech hraje ve velké formě a jednoznačně vévodí kanadskému bodování Jihočechů.

PLAMENY SI V MINULÉM KOLE POJISTILY DRUHOU PŘÍČKU

Domácí výhrou nad Klatovy si svěřenci Michala Konečného definitivně zajistili druhou příčku v tabulce a v posledním zápase základní části tak mohou šetřit některé opory, které k utkání neodcestují (Vítek, Jícha, Kunstmüller, Kuřítko, Lojek a Pytlík). Jejich místo v sestavě tak opět zaujmou talentovaní dorostenci (Klodner, Poizl, Dospěl, Gergel, Nagy a Konečný). To se bohužel již netýká brankáře Milana Řehoře, který si v zápase s Klatovy obnovil zranění kolene a po zbytek sezóny se Plameny budou muset obejít bez jeho služeb. Jeho místo v brankovišti zaujme Jiří Sláma, který se v posledních týdnech rozchytal k vynikajícím výkonům, a záda mu bude krýt Jan Radosta ze staršího dorostu.

V MINULÉM VZÁJEMNÉM STŘETNUTÍ DAVID SERVIS PŘEKVAPIL A POPRVÉ PLAMENY PORAZIL

Až do 13. ledna 2018 měly Plameny s David Servisem perfektní bilanci, když do té doby s Jihočechy pokaždé vyhrály. Zlomení této nepříznivé série očividně českobudějovické hokejisty pořádně nabudilo, protože následně začali sbírat body jak na běžícím páse. Sebevědomí mají momentálně hráči David Servisu zřejmě na rozdávání a vzhledem k jejich motivaci přeskočit na 6. místě Nymburk a udržet za sebou Klatovy nečeká svěřence Michala Konečného rozhodně jednoduchý zápas. Navíc vzhledem k možnosti potkat se se stejným soupeřem hned v 1. kole play-off, by jistě nebylo příjemné vstupovat do vyřazovacích bojů s čerstvou prohrou v zádech. Jak se žďárským Plamenům s touto situací podaří vypořádat a jestli budou umět zkrotit entusiasmus a vítěznou euforii Jihočechů můžete sledovat ve středu 28. 2. od 18:00 prostřednictvím online přenosu.

LETOŠNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY
9so 21.10.2017 SKLH Žďár nad Sázavou David Servis3:2
18so 02.12.2017 David Servis SKLH Žďár nad Sázavou4:6
27so 13.01.2018 SKLH Žďár nad Sázavou David Servis3:4 pr.

V SOBOTU 3. 3. NA BOUCHALKÁCH STARTUJE PLAY-OFF

Po vydařené základní části odstartují Plameny již tuto sobotu 3. 3. od 17:30 na domácím ledě play-off. O soupeři, který na Bouchalky v sobotu přijede se rozhodne až v závěrečném kole základní části.

Populární čepice opět na skladě!

Po první várce čepic "Pingu" se jen zaprášilo. V tuto chvíli jsou však již opět na skladě všechny velikosti v obou barevných variantách. Koneckonců, play-off už je tu a je třeba se pořádně vybavit. Stánek "fanshop" pochopitelně nebude na Bouchalkách chybět. Celý sortiment vč. cen najdete pod odkazem na našem webu.

Čepice jsou ve dvou barevných variantách a různých velikostech vč. dětských.