Mladší dorost dotahoval, ale na Jihlavu nestačil

Zveřejněno 20.02.2018 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Dukla Jihlava
N6, úterý 20.2.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Dukla Jihlava ZNS - JIH
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít – Macek, Filip, Cibuzar, Adámek, Grauer, Pecka – Pelikán, Putz, Konečný, Kouba, Štola, P. Doležal, Matas, Malenovský, Picka, Bačo, T. Doležal, Brúha, Bednář
Dukla Jihlava: Krejčí – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Chvátal, Brož, Moravec, Broža, Winkler – Augusta, Zdarsa, Machovský, Menšík, Čermák, Polodna, Pavelec
Branky a nahrávky: 29. Matas (Bačo, Putz), 35. Putz (Kouba), 60. Putz (Kouba) – 25. Čermák, 31. Čermák (Menšík, Winkler), 36. Kratochvíl (Augusta), 48. Menšík (Chvátal), 57. Augusta, 57. Winkler (Čermák, Broža) Rozhodčí: Kopeček - Klouda, Berger. Vyloučení: 7:6. Využití: 3:2. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:6, 3:6.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Mladší dorost dnes na Bouchalkách dohrával odložené utkání 6. kola extraligové nadstavby. V zápase proti jihlavské Dukle ale neuspěl. Po vyrovnaných dvou třetinách se žďárským hokejistům nepovedlo uhrát tu poslední a na domácím ledě nakonec prohráli 3:6.

Reportáž


Do samotného zápasu vstoupily oba týmy velmi odhodlaně. První třetina přinesla ale pouze dva dvouminutové tresty. Nejprve byl v čase 9:16 vyloučen jihlavský obránce Mikeš za faul kolenem a poté v čase 13:20 domácí Adámek za vysokou hůl. Do kabin tedy hokejisté odcházeli za bezbrankového stavu.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe hostující hráči, když se v čase 24:27 prosadil Patrik Čermák. V průběhu 28. minuty došlo na straně Dukly ke dvěma vyloučením a Plameny tak dostaly možnost výhody v pěti proti třem. Tu v čase 28:07 skvěle využil Ondřej Matas, který svým gólem vyrovnal na 1:1. Ve 20. minutě byl z domácího týmu na trestnou lavici na dvě minuty poslán Dominik Bednář za nedovolené bránění. V čase 30:27, pouhých pět vteřin před vypršením Bednářova trestu, se hostujícímu Patriku Čermákovi povedlo překonat Víta a využít tak přesilovou hru svého týmu. V čase 34:54 se za Plameny trefil David Putz, který se svým gólem zasloužil o vyrovnání na 2:2. Takto vyrovnaný stav ale nevydrželo dlouho a na začátku 36. minuty už skóre ukazovalo stav 2:3 pro hosty. V čase 35:09 se totiž prosadil Jiří Kratochvíl a otočil tak skóre opět ve prospěch Dukly.

Třetí třetina začala opět lépe pro hostující celek. V čase 47:08 se za záda domácího brankáře trefil tentokrát Matouš Menšík. V 57. minutě zápasu se prosadil jihlavský Patrik Augusta, díky kterému Dukla odskočila do tříbrankového náskoku. O 13 vteřin později ještě zakončil krasojízdu hostů Ondřej Winkler. V čase 59:31 domácí David Putz už jen upravil skóre na konečných 3:6. Dukla si tedy nakonec v dnešním zápase vybojovala tři vítězné body.