V sobotu pojede torzo Plamenů k Jordánu dobývat Tábor

Zveřejněno 16.02.2018 | Tomáš Masař
HC Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
34., sobota 17.2.2018 16:00 Zimní stadion Tábor
HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ani rozsáhlá marodka nerozhodila žďárské hokejisty v jejich honbě za čelem tabulky a po vysoké výhře nad Moravskými Budějovicemi jsou tak stále v těsném závěsu za Havlíčkovým Brodem. Také Kohouti jsou sužováni zraněními a nemocemi a ze všeho nejvíce špatnou formou, která se odráží na jejich posledních výsledcích. V sobotu večer však mají táborští hokejisté reprezentační ples a jistě by si před plesem rádi zvedli náladu dobrým výsledkem v domácím utkání, což se jim ale Plameny jistě budou snažit překazit. Bohužel ale v cestě za dalším úspěchem jim nebude stát jen soupeř, ale zdravotní problémy řady hráčů základního kádru.

KOHOUTŮM SE V POSLEDNÍCH TÝDNECH VŮBEC NEDAŘÍ

Po vynikajícím startu, kdy hokejisté Tábora v prvních sedmi kolech prohráli jen jedinkrát a jako první v nové sezóně uštědřili porážku i v té době vedoucím Plamenům, začala forma Kohoutů pomalu uvadat. Poslední týdny už by se výkonu hráčů z města založeného husity daly nazvat vyloženě krizí. Z posledních 11 zápasů dokázali táborští hokejisté zvítězit pouze nad jasně posledním Pískem a od poloviny prosince si tak do tabulky připsali pouhopouhé 3 body. Díky tomu se tak z průběžné 2. příčky propadli až na pátou a čtvrtému Kolínu už se dívají na záda s osmibodovou ztrátou. Na šestý Nymburk mají relativně pohodlný náskok 7 bodů, ale vzhledem ke stávající formě Kohoutů ani tento bodový polštář ještě nemusí být definitivní. Za tímto poklesem formu zdá se stojí především zhoršená ofenziva. Více než 3 góly v jednom zápase nastříleli Kohouti naposledy 6. prosince Pelhřimovu a asi není náhoda, že právě od této doby se táhne jejich série neúspěchů, kterou dokázali prolomit jen ve dvou zápasech s posledním Pískem. V minulém kole sice v Klatovech táborští hokejisté po bojovném výkonu neměli k bodům daleko, když se jim v 44. minutě podařilo dotáhnout na rozdíl jediného gólu, ale domácí si konec zápasu pohlídali a deset minut před koncem zvýšili na konečných 5:3. Další ranou pro Kohouty navíc bylo zranění kapitána Jakuba Matušíka a aby toho nebylo málo, hned několik dalších hráčů Tábora se potýká s nemocí a jejich start v sobotním zápase je nejistý.

V MINULÉM KOLEM PLAMENY ROZSTŘÍLELY ŽÍHADLA

Naopak žďárským Plamenům se i přes rozsáhlou marodku v posledních zápasech daří. V předešlých pěti zápasech svěřenci Michala Konečného prohráli jen na ledě vedoucího Havlíčkova Brodu a po zaváhání Bruslařů v minulém kole proti Kolínu mohou žďárští hokejisté stále ještě živit naději na vedoucí příčku, i když to vzhledem k poměrně snadnému losu Havlíčkova Brodu v posledních třech kolech nevypadá příliš reálně. Každopádně si Plameny díky výhře nad Moravskými Budějovicemi prakticky zajistily druhé místo v tabulce a tím i výhodu domácího prostředí i pro eventuální druhé kolo play-off. Možná ještě důležitější než umístění v tabulce, je zjištění, že i přes značnou marodku je kádr Plamenů dostatečně široký a zraněné opory jsou v případě potřeby zastoupeny dalšími hráči, jako v případě výkonu Petera Beneše (2+3) v posledním zápase. Dalším pozitivem je, že se čím dál více začínají do "A" mužstva prosazovat i nadějní mladíci z dorostu.

MARODKA PLAMENŮ SE NEVYPRÁZDŇUJE

Jak jsme již zmínili, v závěru základní části se musí trenéři Konečný s Bieglem potýkat s velkým problémem, kterým je rozsáhlá marodka. V minulém zápase byl díky zranění vyřazen navíc Lukáš Jícha a počet hry neschopných hráčů narůstá do obludných rozměrů. Aktuálně je mimo hru, kromě dlouhodobě a pravděpodobně do konce sezóny vyřazených Staňka a Smejkala, ještě Peslar, Bureš, Jícha, Řehoř, Střecha, Štěpánek a v týdnu laboroval s virózou Stehlík. Dobrou zprávou je, že většina z nich by měla být do startu play-off v pořádku a je možné, že i v sobotu některý z jmenovaných nastoupí, ale prioritou je, aby byli hráči na 100/% fit na play-off. Proto také v Táboře nastoupí podle posledních informací zřejmě rekordní počet dorostenců (7) a premiéru v "A" týmu si s největší pravděpodobností odbudou další dva nováčci Jakub Černohorský a Dominik Vašíček.

PLAMENY UŽ V TÉTO SEZÓNĚ NA LEDĚ KOHOUTŮ JEDNOU ZVÍTĚZILY

Ve vzájemných zápasech byli letos zatím o trochu úspěšnější žďárští hokejisté. V první střetnutí na domácím ledě sice Kohoutům podlehli 2:4, ale v dalších dvou zápasech už si připsali plných 6 bodů. Nejprve uspěli na ledě Tábora 6:2 a po novém roce svého soupeře na Bouchalkách rozstříleli 9:1. Vzhledem k stávající formě obou týmů je favoritem zápasu Žďár, ale vzhledem k marodce může být všechno jinak. Jestli se Kohoutům podaří doma přetrhnout černou sérii porážek, nebo si Plameny připíší další výhru a budou i nadále pronásledovat Havlíčkův Brod na čele tabulky můžete sledovat v sobotu 17. 2. již od 16:00 prostřednictvím online přenosu.

LETOŠNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY
7so 07.10.2017 SKLH Žďár nad Sázavou Tábor2:4
16so 25.11.2017 Tábor SKLH Žďár nad Sázavou2:6
25st 03.01.2018 SKLH Žďár nad Sázavou Tábor9:1

DALŠÍM SOUPEŘEM BUDOU KLATOVY

V posledním domácím zápase základní části přivítají Plameny na svém ledě v sobotu 24. 2. od 17:30 Klatovy.

Populární čepice opět na skladě!

Po první várce čepic "Pingu" se jen zaprášilo. V tuto chvíli jsou však již opět na skladě všechny velikosti v obou barevných variantách. Koneckonců, play-off se blíží a je třeba se vybavit, třeba již při příštím zápase s Klatovy. Stánek "fanshop" pochopitelně nebude na Bouchalkách chybět. Celý sortiment vč. cen najdete pod odkazem na našem webu.

Čepice jsou ve dvou barevných variantách a různých velikostech vč. dětských.