Mladší dorost ve vyrovnaném utkání přehrál Pardubice

Zveřejněno 10.02.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Dynamo Pardubice
N13, sobota 10.2.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Dynamo Pardubice ZNS - PAR
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Havlík) – Macek, Filip, Cibuzar, Adámek, Grauer, Pecka – Pelikán, Putz, Konečný, Kouba, Štola, Doležal, Matas, Malenovský, Picka, Bačo, Mihulka, Brůha, Bednář
Dynamo Pardubice: Batěk (Kraus) – Školoudík, Vojtěch, Nedělka, Hrdlička, Heligr, Červenka – Hebek, Kubíček, Formánek, Pulpán, Herčík, Kloz, Lichtag, Novotný, Hledík
Branky a nahrávky: 4. Bačo (Konečný), 11. Picka (Brůha, Bednář) – 17. Škloudík (Kubíček). Rozhodčí: Michal – Krejčí, Horký. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 18:26 (8:11, 5:4, 5:11). Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ve vyrovnaném utkání se žďárští mladší dorostenci poměrně rychle dostali do dvougólového vedení. Přestože Pardubice poměrně brzo snížily, více už jim mladé Plameny nedovolily a po bojovném výkonu podpořeném velmi dobrým Vítem v bráně berou všechny 3 body.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Domácí mladší dorost vstoupil do utkání aktivně a už ve 4. minutě se mladé Plameny ujaly vedení. V úniku dva na jednoho se po přihrávce Jakuba Konečného prosadil Robert Bačo - 1:0. V 7. minutě hráli domácí přesilovou hru, ale hosté se bez větších ubránili. V čase 10:23 už se ale skóre měnilo. A byli to opět domácí, kdo se radoval. Filip Picka si vybruslil zpoza branky a krásně zavěsil pod horní tyč, nahrávali Marek Brůha a Dominik Bednář - 2:0. Na konci 12. minuty byl vyloučen domácí Mihulka, ale ani hosté početní výhodu nevyužili. Přesto se jim o něco později podařilo skórovat, časomíra ukazovala čas 16:07 když lehkou střelu Václava Školoudíka tečoval jeden z domácích obránců a puk zapadl k levé tyči Vítovy branky - 2:1. O chvíli později byl ještě vyloučen domácí Putz, ale ani tato přesilovka změnu stavu nepřinesla a domácí šli tak do kabin o něco spokojenější.

Hned na počátku druhé třetiny hrály mladé Plameny přesilovku a ve velké šanci se ocitl Malenovský, který ale minul odkrytou branku hostí. V 23. minutě hráli přesilovku pro změnu hosté, ale ani ze své třetí početní výhody gól nedali a podobně se jim vedlo i při vyloučení Bača v 28. minutě. Skoro přesně v polovině utkání měli žďárští hokejisté další velkou šanci, kdy střelu Bača tečoval do břevno Mihulka. V 33. minutě byl nejprve vyloučen hostující Hebek a chvíli po něm po vzájemné potyčce pardubický Hrdlička a domácí Adámek, který byl oceněn dokonce dvěma dvouminutovými tresty. Druhá polovina prostředního dějství pak přinesla několik náznaků šancí, ale ani jeden brankář už nekapituloval. Skóre tak bylo stejné jako po první třetině.

Třetí periodu začaly tlakem Pardubice, v čase 41:10 byl ve velké šanci Hebek, ale domácí Vít se proti jeho střele vytáhl. Na začátku 47. minuty bylo velice rušno před hostující brankou, kde vznikl velký závar, ale domácím se ani na několik pokusů nepodařilo dostat puk do branky. Jen o chvíli později byl v další šanci pardubický Hebek, ale ani tentokrát si na Víta nepřišel. Hosté se snažil tlačit a vynutit si brankou prodloužení, ale domácí poměrně v klidu kontrolovali hru a nepouštěli pardubické do větších šancí. V poslední minutě hosté odvolali i brankáře, ale ani to jim k vyrovnání nepomohlo a domácí Plameny si tak připsali vítězství 2:1.

 

Ohlasy po utkání


Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Zápas byl vyrovnaný, nám se podařila první třetina, kdy jsme dvakrát skórovali, čímž jsme se dostali do vedení. Zbylé dvě třetiny byly vyrovnané, Pardubice sice tlačily, ale nám se díky bojovnosti podařilo jejich tlak ustát a nakonec bereme 3 body."

Petr Hemský (trenér HC Dynamo Pardubice):

„Utkání bylo poměrně vyrovnané, dokonce si myslím, že jsme měli víc ze hry, ale nedokázali jsme se prosadit. Chyběl nám důraz před bránou a díky tomu jsme skórovali jen jednou, což na vítězství nestačilo."