Plameny pojedou hájit druhou příčku v tabulce do Klatov

Zveřejněno 06.01.2018 | Tomáš Masař
SHC Klatovy SKLH Žďár nad Sázavou
26., sobota 6.1.2018 17:30 Zimní stadion Klatovy
SHC Klatovy - SKLH Žďár nad Sázavou KLT - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - V prvním zápase v roce 2018 předvedli hráči Plamenů vynikající výkon a rozdrtili táborské Kohouty 9:1, což je vyneslo už na druhou příčku tabulky. Dalším vyzyvatelem žďárské družiny budou Klatovy, které mají na domácím hřišti velmi dobrou bilanci a jen málokterý tým si ze západu Čech odváží body. Klatovští na dálku bojují s Nymburkem o 6. místo v tabulce a jistě budou chtít navázat na dobré výkony na domácí ledě. Plameny tak čeká těžký soupeř, který jim v žádném případě nebude chtít odevzdat body zadarmo.

KLATOVY JSOU DOMA SILNÉ

Zatímco na stadionech soupeřů se Západočechům moc nedaří a z 12 zápasů dokázali vytěžit jen 7 bodů s vysoce pasivním skóre - 34, na domácím ledě je to jiná písnička, o čemž se v prvním letošním vzájemném střetnutí mohly přesvědčit i Plameny. V listopadu sice na Klatovské dolehlo hluché období, kdy prohráli 8 zápasů v řadě, ale od začátku prosince už je jejich bilance především doma zase o mnoho veselejší. Z posledních čtyř zápasů na vlastním ledě si z Klatov odvezly body jen rozjeté Moravské Budějovice. Do nového roku pak Západočeši vstoupili přesvědčivou výhrou 5:2 nad českobudějovickým David Servisem, kterou režíroval s bilancí 2 gólů a 2 asistencí Tomáš Vracovský. Ten také patří s celkovou bilancí (12+7) společně s Janem Topinkou (7+13) a Filipem Kokoškou (5+15) k hlavním ofenzivním tahounům Klatov.

PLAMENY ROK 2018 ODSTARTOVALY PROTI TÁBORU FAMÓZNĚ

Lepší start do nového kalendářního roku si snad žďárští hokejisté ani nemohli přát. V prvním zápase v tomto roce doslova zdemolovali táborské Kohouty a vyprovodili je z ledu s výpraskem 9:1. Hned několik hráčů si v tomto utkání výrazně vylepšilo osobní statistiky. Petr Štěpánek s Ondřejem Stehlíkem si oba připsali hned 5 kanadských bodů a pozadu nezůstal ani benjamínek týmu Jaromír Pytlík, který si vylepšil své bodové portfolio již na 15 bodů ve stejném počtu zápasů, což neuniklo ani vedení extraligových Vítkovic, které mládežnického reprezentanta v tomto týdnu získalo do svého kádru (více zde). Ani další mladíček Luboš Dospěl, který si proti Kohoutům odbyl svůj debut mezi dospělými, se rozhodně neztratil a během celého zápasu hýřil aktivitou, které chybělo snad jen větší štěstí při zakončení. V dnešním zápase proti Klatovům si zase odbude premiéru další mladíček, šanci za áčko dostane Lukáš Gergel.

VZÁJEMNÁ BILANCE JE VYROVNANÁ

V dosavadních dvou vzájemných střetnutích v této sezóně se v obou případech radoval domácí tým. Nejprve v 8. kole zvítězily Klatovy 5:3, načež jim to Plameny v 17. kole na Bouchalkách oplatily v poměru 6:4. I dlouhodobá bilance je vzácně vyrovnaná, když z posledních 8 zápasů si oba týmy odnesly po čtyřech výhrách v základní hrací době. Uvidíme, kdo se bude radovat tentokrát, jestli Západočeši potvrdí svoji velmi dobrou domácí bilanci, nebo svěřenci Michala Konečného naváží na perfektní výkon proti Táboru. Utkání můžete jako vždy sledovat prostřednictví online přenosu.

LETOŠNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY
8. kolo, so 14.10. 17:30SHC Klatovy — SKLH Žďár nad Sázavou 5 - 3 REPORT
17. kolo, st 29.11. 18:00SKLH Žďár nad Sázavou — SHC Klatovy 6 - 4 REPORT

VE STŘEDU DERBY PROTI REBELŮM

V dalším zápase Plameny ve středu 10. 1. od 18:00 přivítají na Bouchalkách vedoucí tým soutěže, Havlíčkobrodské Rebely.