Zaváhání s Pelhřimovem se Plameny pokusí odčinit v Písku

Zveřejněno 19.12.2017 | Tomáš Masař
IHC Králové Písek SKLH Žďár nad Sázavou
22., středa 20.12.2017 18:00
IHC Králové Písek - SKLH Žďár nad Sázavou PIS - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - K dalšímu zápasu zajíždějí Plameny na jih Čech na led posledního Písku, kde se budou snažit napravit dojem z posledního nepovedeného utkání proti Pelhřimovu. Statistiky i postavení v tabulce jasně favorizují celek ze Žďáru, ale jak praví klasik "šedá je teorie a zelený strom života". Stejně jako všechny ostatní i tento zápas bude začínat za stavu 0:0 a bude jen na hráčích s plameny na prsou, aby svým výkonem potvrdili své postavení v tabulce.

PÍSKU SE V POSLEDNÍCH ZÁPASECH STŘELECKY NEDAŘÍ

Prakticky od začátku sezóny se Jihočeši nacházejí na chvostu tabulky a vyjma krátké periody na začátku října, kdy vyhráli tři zápasy po sobě, sbírají body jen sporadicky. Čas od času sice střelecky explodují jako ve 12. kole s Klatovy (8:1) nebo v 17. kole s David Servisem (8:5), jinak se ale na góly písečtí poměrně dost nadřou. V posledních 4 zápasech se jim podařilo skórovat jen dvakrát. Bystrému statistikovi jistě neunikne, že v posledních dvou měsících Písek vyhrál jen každé páté utkání, shodou náhod však zápas s Plameny přichází na řadu právě po předchozích čtyřech prohrách! Nezbývá než doufat, že se svěřencům Michala Konečného podaří tuto statistiku zlomit.

PO VÍTĚZNÉ ŠŇŮŘE PLAMENŮ NÁSLEDOVALA DOMÁCÍ BLAMÁŽ S PELHŘIMOVEM

Plameny se v posledních týdnech vezly na vlně vítězství, ale v sobotu na domácí ledě přišlo kruté vystřízlivění. Lední medvědi žďárským borcům tentokrát dali lekci z nasazení a bojovnosti. Plamenům se zápas vyloženě nepovedl, a i přes zlepšení v závěru si body s Pelhřimovem nezasloužily. Snad se hráčům opravdu podaří nepovedený výkon z posledního zápasu hodit za hlavu a rozjet další úspěšnou bodovou sérii a pronásledovat tak nadále Havlíčkův Brod a Tábor na čele tabulky.

PLAMENY S PÍSKEM NEPROHRÁLY JIŽ VÍCE NEŽ ROK

Poslední porážka s Pískem se datuje na 17. září 2016, kdy Plameny ve 2. kole na soupeřově ledě podlehly vysoko 3:8. Od té doby však už Písek pětkrát za sebou porazily a dovolily soupeři získat jen jeden bod za prohru v prodloužení. Stejně tak skóre 32:15 z těchto posledních pěti střetnutí jasně hovoří pro hráče zpod Zelené hory. Poslední zápas s Pelhřimovem by však měl být dostatečným varováním, že žádného soupeře nelze podcenit. Ani poslední Písek jistě nebude chtít na domácím ledě odevzdat body bez boje.

LETOŠNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY
4. kolo, st 27.9. 18:00IHC Písek — SKLH Žďár nad Sázavou 4 - 7 REPORT
12. kolo, so 4.11. 17:30SKLH Žďár nad Sázavou — IHC Písek 6 - 2 REPORT

DALŠÍ UTKÁNÍ PLAMENY ODEHRAJÍ NA LEDĚ ŽIHADEL

Poslední zápas v tomto roce odehrají Plameny 30. 12. v Moravských Budějovicích. Na domácí ledě se pak představí až v novém kalendářním roce. Ve středu 3. 1. budou na Bouchalkách od 18:00 hostit Tábor.