Starší dorost padl v těsném duelu se Vsetínem v prodloužení

Zveřejněno 05.12.2017 | Helena Hegeďová, Pavla Dolíhalová
Vsetín SKLH Žďár nad Sázavou
N8, úterý 5.12.2017
Vsetín - SKLH Žďár nad Sázavou VSE - ZNS
Vsetín: Málek – Jenáček, Ondračka, Kožený, Lašák, Mikulenčák, Vávra, Fojtášek – Půček, Matiaško, Klímek – Baďura, Petriska, Pernický – Lukačka, Zetocha, Krupa.
SKLH Žďár nad Sázavou: Novotný (31. Radosta) – Černohorský, Junek, Čermák, Klodner, Poizl, Cibuzar, Filip, Budín – Dospěl, Vlk, Jindra, Kuluris, Marguš, Nagy, Gergel, Vašíček.
Branky a nahrávky: 5. Půček, 21. Ondračka (Půček, Klímek), 22. Matiaško (Klímek), 31. Klímek (Matiaško, Zetocha), 62. Klímek (Ondračka) – 2. Dospěl (Kuluris), 5. Jindra (Gergel), 23. Vlk (Nagy, Vašíček), 40. Jindra (Gergel, Dospěl). Rozhodčí: Vaněk – Goňa, Poláček. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.
V S E T Í N - K vítězství staršího dorostu dnes nechybělo mnoho, přesto se štěstí v podobě výhry v podloužení přehouplo na domácí Vsetín. Tomu Plameny úspěšně vzdorovaly pouze v první třetině, kterou vyhrály poměrem 2:1., zbylý průběh utkání si vsetínští pohlídali. O výhře rozhodl v 62. minutě Klímek.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Na úvodní branku utkání nemuseli diváci čekat příliš dlouho, už v druhé minutě se o ni postaral žďárský Luboš Dospěl, který vypálil z levého kruhu mezi Málkovy betony - 0:1. Vsetínští ale nevěšeli hlavu moc dlouho a krátce poté využili přesilovou hru. V čase 4:08 prošel Roman Půček přes celé kluziště, v mezikruží si obhodil dva obránce a z levého křídla prostřelil Novotného k levé tyčce a srovnal tak stav utkání - 1:1. Krátce poté se ale do vedení dostaly opět Plameny, tentokrát díky přesné trefě Matěje Jindry mezi betony vsetínského gólmana - 2:1. První dějství si tak žďárští pojistili a odcházeli do kabin za jednobrankového vedení.

Stejně jako první třetina, i ta druhá začala střelecky bohatě. Neuběhla ani minuta a domácí mužstvo srovnalo stav utkání. Tomáš Ondračka se nemýlil a mířil přesně k pravé tyčce - 2:2. To ale vsetínským nestačilo a téměř vzápetí se prosazoval Michal Matiašek, který předvedl zadovku směrem na bránu a dostal tím domácí tým poprvé do vedení - 3:2. Plameny ovšem měly jiný plán a okamžitě dotahovaly. V čase 22:50 poslal Zbyněk Vlk puk z blízkosti mezi betony domácího gólmana a vyrovnal na 3:3. Stejná situace se opakovala i v druhé polovině prostřední třetiny: domácí Daniel Klímek poslal z otočky kotouč na vzdálenější tyčku a vsetínští se mohli chvíli radovat z druhého vedení v tomto boji. To jim ovšem těsně před koncem druhé třetiny překazil Matěj Jindra, který mířil přesně a díky jeho zásluze se tentokrát do kabin odcházelo za srovnaného stavu - 4:4.

Ani poslední dvacetiminutovka nerozhodla o vítězi toho utkání, a tak se muselo jít do prodloužení. V něm se na vítězný gól nemuselo čekat dlouho. V čase 61:43 zůstal Daniel Klímek sám v mezikruží a nikdo mu nebránil v poslání kotouče nad lapačku do levého horního rohu, čímž definitvně určil, komu připadly dnešní důležité dva body - 5:4.

 

Ohlasy po utkání


Josef Turek (trenér VHK ROBE Vsetín): „Byl to strašně těžký zápas. Narazili jsme na silného soupeře, který má v kádru dost dobře silově a bruslařsky vybavených hráčů. Myslím si, že byla škoda, že jsme si nechali dát v závěru druhé třetiny gól do šatny. Měli jsme to udržet 4:3 a dost možná, že bychom to potom ubránili a vyhráli za tři body. Třetí třetina byla nakonec vyrovnaná, ale v závěru jsme udělali jednu chybu, při které nás podržel gólman Málek. Mohli jsme samozřejmě i prohrát, ale jsem rád, že jsme rozhodli v prodloužení, nedávno jsme totiž nešťastně prohráli na penalty. Hodně jsme tam tlačili na pár hráčů, protože v zápasu bylo spoustu přesilových her a vyloučení, a jsem rád, že se to dneska zlomilo, protože to jsou důležité dva body."

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Po dlouhé cestě do Vsetína jsme do utkání vstoupili poměrně dobře a i další průběh byl po celou dobu vyrovnaný. Absentovali 3 hráči základní sestavy a tak šanci dostali další mladíci z mladšího dorostu ročníku 2002. I když bereme pouze bod, jsem s utkáním celkem spokojen. Hrajeme nejvyšší soutěž prvním rokem, hráči sbírají cenné zkušenosti. Mladý tým je příslibem do budoucna."