Plameny, i přes mohutné dotahování Klatov, ponechaly všechny body doma

Zveřejněno 29.11.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Klatovy
17., středa 29.11.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Klatovy ZNS - KLT
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Lojek, Beneš, Poizl, Sedláček, Kolda, Hort – Štěpánek, Vítek, Pytlík, Kuřítko, Bureš, Jícha, Gregar, Stehlík, Kunstmüller, Střecha, Krupka, Kovářů
Klatovy: Beran (29. Sochůrek) – Walter, Polívka, Mrázek, Kaňák – Kokoška, Tulačka, Vavřička, Uhlík, Topinka, Bouček, Marcel, Furch, Leština
Branky a nahrávky: 14. Pytlík (Štěpánek), 20. Pleva (Krupka), 24. Jícha (Hort), 24. Kunstmüller (Stehlík, Lojek), 29. Vítek (Pytlík, Štěpánek), 60. Štěpánek – 14. Marcel (Furch), 31. Walter (Kokoška), 38. Topinka (Furch), 49. Topinka (Leština). Rozhodčí: Vrba – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 606. Střely na branku: 38:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:4, 6:4.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - První třetina nebyla podle představ a připomínala spíše ospalé venkovní počasí. V první dvacetiminutovce si žďárští hokejisté vytvořili jednobrankový náskok. Během první poloviny druhé třetiny se Plamenům podařilo takřka rozhodnout zápas, jenže Klatovy se dokázaly do zápasu vrátit a udělat velké drama.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

První minuty utkání byly z obou stran velice opatrné. Hosté ačkoliv přijeli se třinácti hráči do pole bojovali, naopak Plameny úvod zápasu jednoznačně podcenily a Řehoř musel několikrát zasahovat. Až v páté minutě se poprvé žďárští hokejisté dostali do tlaku, po kterém vybojoval přesilovou hru Jícha. Jenže v ní se domácím nepodařilo vytvořit žádnou nebezpečnou situaci. Poté ovšem otěže zápasu do svých rukou znovu převzaly Klatovy, které využily ospalosti domácích hokejistů. Do vedení mohl poslat hosty Topinka, který dorážel puk odražený od masky Řehoře, ale do téměř prázdné branky puk neposlal.

Skóre se ale měnilo na druhé straně, Petr Štěpánek zpoza branky krásně našel před brankovištěm volného Jaromíra Pytlíka, který z první prostřelil Berana – 1:0. Jenže vedení domácím vydrželo jen pár vteřin, poté nechala obrana Žďáru trestuhodně volného Patrika Marcela, jenž trefil puk pod horní tyčku a srovnal – 1:1. V poslední minutě první třetiny vystřelil na Berana od pravého kruhu Lukáš Krupka, jehož nahození dobře tečoval za záda hostujícího brankáře Martin Pleva - 2:1.

Začátek druhé třetiny byl na začátku opatrný, ve čtvrté minutě ale Plameny dostaly možnost přesilové hry, kterou bezvadně po pár sekundách využil Lukáš Jícha, jenž krásně tečoval puk pod horní tyčku po přesně mířeném nahození Lukáše Horta – 3:1. O necelou minutu později bylo ještě veseleji na Bouchalkách, protože přečíslení tři na dva využil střelou mezi betony Luboš Kunstmüller - 4:1. Po přesilové hře Klatov udeřily znovu Plameny. Celé krásné akci předcházela úkazkový obranný zákrok ve vlastním pásmu v podání Petra Štěpánka, který obral hostující útočníka o puk a založil gólový brejk. Sám před brankářem se ocitl Jaromír Pytlík, který ale fantasticky zpětnou přihrávkou našel Davida Vítka, jenž z první dorazil do poloodkryté branky – 5:1. Jiskřičku naděje vystřelil v polovině zápasu Klatovům Jan Walter, který od modré čáry prostřelil vše co mu stálo v cestě – 5:2. Šestou branku málem přidal David Vítek, jenž vzal v přečíslení zodpovědnost na sebe, ale mezírku pod horní tyčkou už střídající Sochůrek vykryl. Naopak hosté se do zápasu dostali v závěru utkání, v přesilové hře totiž závaru před Řehořem využil Jan Topinka a propasíroval puk za brankovou čáru – 5:3.

Ve třetí třetině cítili hosté šanci, že ještě mohou se zápasem něco udělat a v prvních minutách hrozili. Navrátit tříbrankové vedení mohly Plameny po šancích Stehlíka, Gregara nebo dorážce Střechy. Jenže Sochůrek ve spolupráci se svou obranou situaci ustál. Klatovy ale skvěle využily laxnosti domácích a dostaly se na dostřel. Aleš Furch se dostal za obranu a v samostatném nájezdu trefil k tyčce – 5:4. Velkou šanci srovnat měli hosté v přesilové hře, ale tu naštěstí pro domácí Klatovy nevyužily. V posledních dvou minutách Klatovští otevřeli hru a velkou šanci měl Střecha nebo sám na Sochůrka ujížděl Vítek, jenže ani jeden z domácích neuspěl. Do prázdné branky upravil skóre Petr Štěpánek - 6:4.

 

Ohlasy po utkání

Pavel Vokřál (trenér Klatov):
"Nebyli jsme daleko od toho, abychom to srovnali Mrzí mě to, protože nás dnes nebylo moc, ale kluci odvedli hodně práce a podle mě si to vyrovnání a bod zasloužili."

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
"Zápas měl dvě fáze, prvně jsme mysleli, že se Klatovy porazí samy, ale v první třetině nás vyvedly z omylu. Něco jsme si řekli po první třetině, dali jsme branky a bylo vidět zlepšení. Pak se budu opakovat, ale znovu přišlo uspokojení, ačkoliv jsme hráče upozorňovali, že Klatovy mají šikovné hráče. Na konci jsme se klepali o výsledek, ale musím říct, že jsme v závěru dobře ubránili oslabení. Musím ale vyzdvihnout hru Klatov, podle mě to byl nejhokejovější mančaft, co tady hrál."

Fotogalerie