Plameny zlomily prokletí a po 17 letech zvítězily v Táboře

Zveřejněno 25.11.2017 | Tomáš Masař
Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
16., sobota 25.11.2017
Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
Tábor: Novák D. (Novák M.) – Pýcha, Havran, Černý K., Černý T., Dvořák, Tesař, Košař – Heřman, Rousek, Seidl, Matušík, Urbanec, Blažek, Pechánek, Březin, Kadilák
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Lojek, Beneš, Kolda, Sedláček, Poizl – Kovářů, Štěpánek, Vítek, Bureš, Kuřítko, Jícha, Kunstmüller, Gregar, Stehlík, Střecha, Krupka, Pytlík, Nečas
Branky a nahrávky: 2. Heřman (Havran, Matušík), 29. Havran – 4. Bureš (TS), 18. Střecha (Krupka, Kolda), 20. Gregar (Kolda), 23. Stehlík O. (Kunstmüller, Gregar), 33. Jícha (Kuřítko, Pleva), 48. Pytlík (Vítek, Štěpánek). Rozhodčí: Šindel Jakub – Bc. Rubáš Michal, Tvrdík Martin. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1234. Střely na branku: 28:28 (8:7, 14:8, 6:13). Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Asi jak z časů nepřemožitelných husitů musel žďárským Plamenům připadat výjezd do Tábora, který nebyli žďárští po dlouhých 17 let schopni dobýt. Mnohokrát se za poslední dvě dekády vydali na cestu do města založeného husitskými bojovníky a pokaždé se vraceli se sklopenými hlavami. Nedobytnému Táboru je však konec! Padl! Byl na hlavu poražen vynikajícím výkonem Plamenů, které tentokrát nedaly domácím Kohoutům vůbec žádnou šanci a přesvědčivě zvítězily 6:2.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Do utkání lépe vstoupil domácí Tábor, již ve 2. minutě otevřel skóre utkání pohotově Radim Heřman, když uklidil odražený puk do Řehořovy klece - 1:0. Odpověď Plamenů na sebe nenechala dlouho čekat, Lukáš Bureš upláchl domácí obraně a vzhledem k tomu, že byl ve svém úniku faulován, dostal k dispozici druhou šanci v podobě trestného střílení, tu bezpečně proměnil a srovnal stav na 1:1. Domácí se i nadále snažili být aktivní, ale byli to paradoxně opět Žďárští hráči, kteří měli velkou možnost skórovat, v čase 12:30 se zcela osamocen před domácí brankou ocitl Gregar, ale nezamířil přesně. Brankový stav se tak měnil až v posledních minutách první periody. Nejprve v 18. minutě využil přesilovku hostující Tomáš Střecha, když lehkou střelou mezi betony nachytal domácího Nováka - 1:2. Půl minuty před prvním odchodem do kabin pak zvyšoval po nahrávce Koldy Martin Gregar - 1:3.

Ani dvoubrankové vedení po první třetině Žďár neuspokojilo. Domácí sice na začátku druhé části vyzkoušeli Řehoře několika pokusy, ale byli to hosté, kdo se opět radoval. V čase 22:06 využil další fatální chybu domácí obrany Ondřej Stehlík, asistenci si u jeho branky připsali Kunstmüller a Gregar - 1:4. Domácí v těch chvílích byli naprosto bezradní a kupili chybu za chybou. Ke zkorigování skóre jim tak musela přispět náhoda. Martin Havran v přesilovce vypálil a jeho rána se od dvou bránících žďárských hráčů nakonec dostala až za Řehořova záda - 2:4. To domácím vlilo trochu nových sil do žil a několikrát nebezpečně vyzkoušeli Řehoře, ale ten jim další úspěch již nedopřál. Byly to naopak Plameny, kdo měnil skóre. Na 2:5 zvyšoval Lukáš Jícha, který zužitkoval vynikající práci Kuřítka za domácí bránou. Tím byl účet druhé třetiny uzavřen.

Třetí třetina se dlouho dobu hrála bez většího vzruchu. Až na začátku 48. minuty se Plamenům v přesilovce podařilo ještě navýšit skóre. Ostřelování domácího Nováka ukončil Jaromír Pytlík - 2:6. Zbytek utkání se víceméně již jen dohrával, domácím se vůbec nedařila kombinace a prakticky Řehoře neohrožovali. Plameny se snažily držet puk na svých holích a kontrolovat hru, ještě párkrát zahrozily a jednou měl domácí Novák štěstí, když za jeho zády zazvonila tyč. Konečný výsledek tak jasně vyzněl pro Žďárské bojovníky, kteří slovy klasika "přejeli Tábor jak zamrzlý Jordán."

V příštím utkání přivítají Plameny na svém domácím ledě Klatovy. Utkání se odehraje na zimním stadionu Na Bouchalkách ve středu 29.11. od 18:00.

 

Ohlasy po utkání


Zdeněk Šťastný (asistent trenéra HC Tábor):

„Do zápasu jsme šli samozřejmě s tím, že chceme vyhrát a udělali jsme pro to maximum. Soupeř byl samozřejmě kvalitní a věděli jsme, že to bude těžké utkání. Začátek byl z naší strany výborný. Pak jsme ale udělali chybu a soupeř výborně proměnil trestné střílení mezi nohy. My jsme se dál snažili hrát aktivně a myslím si, že jsme nebyli horší. Měli jsme i nějaké šance, ale nedali jsme je. Následně jsme dostali druhý a třetí gól. Pak jsme nastřelili tyč a břevno a takhle vyzrálý soupeř už takový zápas nepustí a ve třetí třetině to Žďárští ukázali, už se nikam nehnali a drželi puk. My jsme se sice dál snažili, ale už to byla spíše křeč. Žďár má velké beky a my s tím máme dlouhodobě problém. Musím uznat, že soupeř byl velmi kvalitní a vyhrál zaslouženě."

Michal Konečný (hlavní trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Dnes byl výkon opravdu kolektivní a všechny lajny hrály velmi zodpovědně. A i když jsme na začátku dostali první gól, cítil jsem dnes z mužstva, že nás to nemůže rozhodit. To co jsme si řekli, jsme přesně plnili, všechny čtyři formace. Dnes jsme neměli slabinu a myslím si, že jsme Tábor prakticky nepustili do hry za celých 60 minut. Řekl bych, že to byl jeden z nejlepších výkonů za poslední dvě sezóny. Mužstvo je dobře připravené a v jeho možnostech určitě je, podávat takové výkony, a bude jen na nás s asistentem Radovanem Bieglem, abychom tým vždy dostali do téhle fáze. S výkonem dnes samozřejmě spokojenost."