Starší dorost zahájil druhou část sezóny výhrou a ukončil tak sérii porážek

Zveřejněno 24.11.2017 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou HC Litvínov
N1, pátek 24.11.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Litvínov ZNS - LTV
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský J., Junek, Čermák, Klodner, Poizl, Budín – Konečný, Dospěl, Pytlík, Jindra M., Kuluris, Marguš, Puczek, Nagy, Gergel, Vašíček
HC Litvínov: Svoboda D. – Baláž, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Liška, Černohorský F., Šubrt – Šarlinger, Kovačič, Jouza, Jindra D., Kysela, Dufek, Bartoš, Damašek, Arnold, Myšák, Beran, Berka, Svoboda P.
Branky a nahrávky: 19. Vašíček (Marguš, Klodner), 27. Klodner (Gergel), 60. Gergel (Černohorský), 65. Poizl (Pytlík, Nagy) – 28. Jouza (Jindra D., Svoboda), 32. Svoboda (Šubrt, Jindra D.), 42. Myšák (Svoboda) Rozhodčí: Čuňočka - Měkýš, Kříž Vyloučení: 5:5 Využití: 2:1. V oslabení: 0:0 Střely na branku: 44:35 (15:13, 10:12, 16:5, 3:5). Diváci: 40
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dnešní utkání odstartovalo druhou část sezóny extraligy staršího dorostu, a to konkrétně souboj o umístění a postupové místo do play-off. Po vyhrané první třetině přišlo ze strany hostů ve druhé dvacetiminutovce rychlé srovnání a ani třetí třetina o vítězi nerozhodla. Ve vyrovnaném utkání proti Litvínovu se mladým Plamenům nakonec podařilo urvat vítězství v poslední minutě prodloužení.

Reportáž


Do první třetiny vstoupily oba týmy velmi odhodlaně. Ve třetí minutě se hostující Berka dostal do pěkné šance, ale domácí brankář svůj tým podržel úspěšným zákrokem. V čase 4:25 byl vyloučen domácí Budín za podražení, ale Plamenům se podařilo vlastní oslabení ubránit. V deváté minutě mohl Pytlík zakončovat nad Svobodův beton, ale hostující gólman proti jeho šanci úspěšně zasáhl. Na začátku 18. minuty byl z Litvínova na trestnou lavici poslán Viedemann a domácímu Dominicku Vašíčkovi se podařilo využít přesilovou hru svého týmu a střelou z dorážky otevřel skóre utkání. Do kabin tak po zaznění sirény odcházeli domácí hokejisté spokojenější.

Druhá dvacetiminutovka se zpočátku zdála úspěšnější pro hostující celek, který se snažil vyrovnat. Ve 24. minutě byl z hostujícího Litvínova vyloučen Radek Liška a domácí tak dostali příležitost zahrát si v početní výhodě. Tu však hosté přestáli bez inkasované branky. V čase 26:57 se Janu Klodnerovi podařilo střelou od modré čáry propálit vše, co mu stálo v cestě a poslal tak Plameny do již dvoubrankového náskoku. O necelou minutu později ale hosté odpověděli, když se Daniel Jouza dorážkou prosadil z mezikruží. V čase 31:19 už bylo zásluhou Přemysla Svobody srovnáno na 2:2. Litvínovský útočník pohotově zavěsil odražený kotouč nad Radostův pravý beton. Do konce druhé dvacetiminutovky se hosté intenzivně snažili obrátit skóre ve svůj prospěch, ale Radosta se blýskl řadou skvělých zákroků.

Poslední třetina začala mnohem lépe pro hostující tým, kterému se v čase 41:30 podařilo využít přesilovou hru v pěti proti třem, zásluhou Jana Myšáka otočit vývoj utkání a dostat se do vedení 2:3. Domácí tým se poté usilovně snažil o vyrovnání. Pouhých čtyřiatřicet vteřin před závěrečnou sirénou trenér Plamenů odvolal svého gólmana na střídačku, aby tak domácí mohli zkusit hru bez brankáře. V čase 59:38 se hostující gólman dopustil chyby a domácím se z hole Lukáše Gergela podařilo srovnat na 3:3. Základní hrací doba tak skončila za nerozhodného stavu a o vítězi muselo rozhodnout prodloužení.

Během něho byla k vidění spousta pěkných šancí na obou stranách. V čase 64:41 se ale Danu Poizlovi podařilo dostat puk přesnou trefou za Svobodova záda a rozhodl tak o tom, že Žďár v dnešním zápase zvítězil.

 

Ohlasy po utkání


Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Dneska jsme začínali skupinu o umístění a chtěli jsme samozřejmě uspět. Řekl bych, že jsme celou dobu hráli poměrně dobře, ale pak jsme se bohužel nechali vyloučit až do oslabení pět na tři. Dostali jsme třetí gól, ale pořád jsme věřili, že dokážeme vyrovnat. Asi třicet vteřin před koncem jsme vyrovnali. Myslím si, že v prodloužení jsme byli lepší a zaslouženě jsme uhráli dva body."

Radim Skuhrovec (trenér HC Litvínov):

"Hodnocení dnešního utkání je z mé strany jasné. Myslím, že jsme tady dneska odvedli dobrý výkon. Kdyby všichni hráči hráli naplno, tak jsme odsud odvezli tři body, ale bohužel brankář udělal věc, která do hokeje nepatří a stálo nás to tři body. Doufám, že se z toho hráči poučili, a že pochopí, že opravdu musí hrát všichni – od gólmana, až po posledního útočníka."

Fotogalerie