Plameny přivítají na domácím ledě nevyzpytatelná Žihadla z Moravských Budějovic

Zveřejněno 17.11.2017 | Pavla Dolíhalová
SKLH Žďár nad Sázavou HC Moravské Budějovice 2019
15., sobota 18.11.2017 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice 2019 ZNS - MBU
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Po debaklu v posledním utkání s Havlíčkovým Brodem si budou určitě Plameny chtít spravit chuť na domácím ledě. Přivítají Žihadla z Moravských Budějovic a soudě dle posledního společného zápasu to nebude snadná výzva. Vrátí se Žďár znovu do hry a oplatí Moravským Budějovicím vysokou porážku? Utkání začíná v sobotu v 17:30 na žďárských Bouchalkách.

Foto: Jan Černý

Z PĚTI ZÁPASŮ ŽIHADEL TŘIKRÁT ČISTÉ KONTO

Když vyjela Žihadla začátkem listopadu do Táboru, odjížděla poražena s výsledkem 3:6 a před nimi byl domácí zápas s Klatovy. Ten si nenechali vzít a připsala si v něm tři důležité body a brankář Jan Brož si udržel čisté konto. Takový výsledek zvládli i přesto, že se museli potýkat s horečkou některých hráčů a k dobru Klatov hrálo i to, že měli v týmu několik rychlých juniorů. Snad i proto budou mít Moravské Budějovice chuť pokračovat s dobrými výsledky a nebudou si to chtít nechat zkazit ani v utkání se Žďárem. Se svými relativně stabilními výkony, kdy na jednu výhru zpravidla připadá i jedna prohra, se momentálně drží na pátem místě v tabulce. Oříškem pro Plameny může být i dobře chytající Jan Brož, kterému se z posledních pěti zápasů Žihadel podařilo udržet nulu celkem třikrát. Jan Bulín, mladý útočník Moravských Budějovic, vypichuje především fanoušky - jsou podle něj jedni z nejlepších v lize a zároveň dodává, že v příštím zápase se Žďárem by mělo jeho mužstvo dobře hrát zezadu, což je podle něj klíčem k úspěchu v každém utkání.

PLAMENY UHASIL PROZATÍM DOMINUJÍCÍ HAVLÍČKŮV BROD

Po třech úspěšných zápasech se musely Plameny vyrovnat s vysokou porážkou od Bruslařů. Předcházející domácí zápas s Pískem se jim povedl na výbornou, fanoušky potěšily celkem šesti góly i atraktivním utkáním, sebevědomí jim ale srazil suverénní Havlíčkův Brod, který žďárským nasázel dohromady osm branek oproti jedné inkasované. Po vyrovnané první třetině se rozjela rychlá kanonáda, kde Bruslaři v druhé třetině nastříleli pět gólů. To už Plameny nestihly srovnat a byl to rozhodující moment utkání. Radovan Biegl, asistent trenéra, nicméně dodává, že důležitější zápasy na Žďár teprve čekají. Jeden z nich je právě se Žihadly v domácím prostředí, v tom dalším na Plameny čeká Tábor.

VZÁJEMNÁ STŘETNUTÍ HRAJÍ NA STRANU ŽIHADEL

První vzájemné utkání v rámci přípravných zápasů zvládly Plameny na jedničku a Žihadla odjížděla z Bouchalek s devítibrankovým přídělem. Pak už to ale začalo váznout a když se mužstva v přípravě potkala podruhé, Žihadla si pro sebe dokázala urvat těsné vítězství po samostatných nájezdech. Poté, co Žďár přímo ukázkově odstartoval soutěžní sezónu, přišly právě Moravské Budějovice a žár Plamenů uhasily. Houževnaté mužstvo tehdy potrestalo vše, co jim bylo dovoleno a nadělily žďárským deset branek. Svou převahu potvrdily především ve třetí třetině, kde padlo pět branek. Žďár tak musel čelit první porážce a ještě se smiřovat s nepovedeným zápasem, ve kterém dostal deset gólů, což je prozatím v této sezóně nejvíc. Podaří se Plamenům zdolat nevyzpytatelná Žihadla z Moravských Budějovic, nebo si na žďárských Bouchalkách štěstí připíše na svou stranu soupeř? To se dozvíme v sobotu v 17:30.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY
6. kolo, st 04.10.2017Moravské Budějovice — SKLH Žďár nad Sázavou 10 - 4 REPORT

Týden poté čeká na žďárské Tábor a koncem listopadu se Plameny v dalším domácím utkání střetnou s Klatovy.