Pokud budeme plnit co máme, soupeř nás zajímat nemusí, burcuje před derby Martin Pleva

Zveřejněno 10.11.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Plameny již zítra vyráží k derby do Havlíčkova Brodu a s nimi i početná skupina fanoušků. Žďárští hokejisté v derby umí, vyhráli posledních pět zápasů základní části v řadě. Na svatého Martina a na bílém koni povede svůj tým jako kapitán Martin Pleva, který věří, že pokud se Plameny budou soustředit na svůj výkon, uspějí.

Foto: Petr Nedvěd

Díky loňskému play-off bylo zápasů s Havlíčkovým Brodem už požehnaně, ale stále patří k nejatraktivnějším zápasům. Jak to prožívají hráči?
My se na zápasy s Havlíčkovým Brodem těšíme určitě daleko více než na zápas např. s Klatovy. Je to jak kvůli lidem, kterých na tyto zápasy chodí hodně a také proto, že zápasy jsou mnohem více vyhecované, člověka to více vtáhne do zápasu. Já osobně tyhle zápasy mám hodně rád.

Rivalita byla mezi oběma celky vždycky už tak vysoká. Je poznat, že po loňském play-off ještě narostla?
Já bych řekl, že rivalita je už tak vysoká, že už to nemá kam růst. Samozřejmě v play-off se staly určité věci, které by se stávat neměly, ale to už si musí každý uvědomit sám. Jak jsem již řekl, právě takové zápasy nás baví.

O tvrdé souboje není nikdy v derby nouze. Foto: Petr Nedvěd

Teď vás čeká derby venku. Nehraje se paradoxně lépe v takových zápasech na ledě soupeře?
To bych ani tak neřekl, navíc Havlíčkův Brod myslím doma neztratil ještě ani bod, takže to tam bude extrémně těžké. Kromě toho v posledních zápasech nepředvádíme tu hru, kterou bychom chtěli, takže tam musíme jet s pokorou a předvést 100% výkon. Pak nám může být jedno, jestli hrajeme takový zápas doma nebo venku a vyhrajeme.

Znovu se dá čekat souboj nejen na ledě ale i na tribunách. Vnímáte to na ledě?
Tak samozřejmě je lepší, když je na tribunách 1500 lidí než 27 v Nymburku. Hraje se daleko lépe, člověk jen tak nic nevypustí.

V základní části na Havlíčkův Brod Plameny umí, poslední zápas to potvrdil. Zaskočíte vždycky soupeře něčím, nebo vám zkrátka herně vyhovuje?
Nevím čím to je. Možná nám vyhovuje jejich styl, že hrají vlastně hodně podobně jako my. Naopak si myslím, že jim se s námi nehraje moc dobře, tak doufejme, že to bude pokračovat.

I přesto, že Žďár v derby umí, jsou favoritem domácí. Na co si dát nejvíce pozor?
Určitě na jejich první lajnu, ale samozřejmě bych nezapomínal ani na ostatní. My se hlavně musíme soustředit na svůj vlastní výkon, protože jak jsem již zmínil, pokud budeme plnit to co máme a hrát na 100%, tak nás soupeř ani moc zajímat nemusí.

Poslední zápas čeká Tomáše Smejkala. Jak to tým bere?
Je to bohužel škoda, že to takhle dopadlo, ale zdraví máme jenom jedno. Hlavní je, ať může v životě normálně fungovat.