V bojovném utkání nakonec starší dorost královéhradeckému Mountfieldu podlehl

Zveřejněno 28.10.2017 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Mountfield HK
16., sobota 28.10.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Mountfield HK ZNS - HKR
SKLH Žďár nad Sázavou: Novotný (Radosta) – Černohorský, Čermák, Klodner, Poizl, Cibuzar, Budín, Filip – Konečný, Dospěl, Vlk, Pytlík, Jindra, Kuluris, Marguš, Gergel, Vašíček
Mountfield HK: Vacek (Ševců) – Řehák, Voňka, Müller, Janoušek, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, Síla M., Pinkas, Hrabčák, Pfeifer, Šánek, Síla V., Soukup, Komma, Poppel
Branky a nahrávky: 25. Kuluris (Vlk, Klodner) – 19. Pěnčík, 40. Pinkas (Síla V.), 49. Janoušek (Voňka, Poppel). Rozhodčí: Pešina – Polonyi, Berger. Vyloučení: 3:5, navíc Hrabčák a Kuboš 10 minut OT (oba HKR). Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 68. Střely na branku: 33:34 (13:12, 6:17, 14:5). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Starší dorost odehrál s Mountfieldem vyrovnané utkání, ve kterém byl nakonec šťastnější soupeř. O co méně zápas přinesl na hokejové kráse, o to více bylo na ledě vidět nasazení a bojovnosti. Dlouhou dobu však zápasu kralovali oba brankáři. Hostům se podařilo přece jen využít několika málo zaváhání mladých Plamenů a dovést tak utkání do vítězného konce.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Snad po dojmem zvuku silných motorů ze sousedního rychlobruslařského oválu se obě mužstva vrhla do zápasu s velkou vervou a s plným nasazením. Hra se odehrával v poměrně vysokém tempu, ale žádné větší šance diváci neviděli, na čemž nic nezměnily ani dvě přesilovky domácích na začátku utkání. V 11. minutě si v početní výhodě zahráli i hosté, ale ani ti si žádnou slibnější příležitost nevytvořili. I nadále se hrálo ve svižném tempu, ale k ohrožení obou gólmanů docházelo jen zřídka kdy. Až v předposlední minutě se Východočechům podařilo jako prvním skórovat. Ze závaru před domácí brankou se puk odrazil k volnému Martinu Pěnčíkovi, který se z mezikruží nezmýlil - 0:1. První třetina tak skončila hubeným vedením hostí.

V podobném duchu jako první nesla se i druhá třetina. Hra sice měla poměrně spád, oba týmy se snažily o aktivní hru, k opravdovému ohrožení soupeřovi branky se však obě družstva dostávala velice zřídka. Přesto se v 25. minutě podařilo domácím vyrovnat, když Vlkovu přihrávku z pravého kruhu zužitkoval Michael Kuluris - 1:1. V druhé polovině druhé třetiny byli mírně aktivnější hosté, ale dlouho to nevedlo k žádnému výraznějšímu efektu. Za zmínku stojí snad jen Pinkasova dorážka, ze 33. minuty, kterou domácí Novotný pokryl betonem. Až ve 40. minutě se Mounfield podruhé prosadil. Opět z nepřehledné situace před domácí brankou se prosadil Tadeáš Pinkas - 1:2. I po druhé třetině tak byli v mírném vedení hosté z východních Čech.

Do třetí třetiny domácí vstoupili aktivně, ve snaze vyrovnat. Pokud už se však dostali přes obranu Východočechů, ztroskotala jejich snaha na brankáři Vackovi. V 48. minutě se mladým Plamenům naskytla příležitost početní výhody, ale byli to paradoxně hosté, kdo skóroval. Domácí obraně ujel Tomáš Janoušek a nekompromisně zakončil nad Novotného levé rameno - 1:3. Domácí i nadále nepolevovali ve své aktivní hře a snažili se vstřelit alespoň kontaktní gól, hosté si však koncovku pohlídali a ani hra domácích bez brankáře už na výsledku zápasu nic nezměnila.

 

Ohlasy po utkání


Jaromír Pytlík (hlavní trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Dnes jsme odehráli vyrovnané utkání, ve kterém jsme podali dobrý výkon. Myslím si, že jsme neměli k bodům daleko. Bohužel máme několik zraněných a dnes nám chyběl především Martin Nagy. Dali jsme tak příležitost mladším hráčům. Jak jsem říkal neodehráli jsme vůbec špatný zápas, ale bohužel dnes z toho žádné body nebyly."

Pavel Suchý (asistent trenéra Mountfield HK):

"Utkání se mi hodnotí dobře, protože jsme vyhráli za 3 body, což je pro nás důležité do tabulky. Včera jsme bohužel prohráli na nájezdy, o to jsou důležitější dnešní tři body. Byl to těžký zápas. Hra sice nebyla moc pohledná, ale pro nás jsou to velice důležité body a s výsledkem jsme samozřejmě spokojeni."