Starší dorost dobře rozehrané utkání do vítězného konce nedotáhl a Pardubicím podlehl v prodloužení

Zveřejněno 27.10.2017 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Dynamo Pardubice
15., pátek 27.10.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Dynamo Pardubice ZNS - PAR
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Novotný) – Černohorský, Čermák, Klodner, Poizl, Cibuzar, Budín, Filip – Konečný, Dospěl, Vlk, Pytlík, Jindra, Kuluris, Marguš, Gergel, Vašíček
Dynamo Pardubice: Vlk (41. Růžička) – Dubovčí, Oliva, Leder, Hybeš, Secký, Jelínek, Blažej – Šír, Poul, Zeman, Rozlílek, Antoníček, Trejbal, Kostka, Chára, Rohlík, Tobiáš, Bucek
Branky a nahrávky: 9. Gergel (Pytlík, Dospěl), 26. Dospěl (Černohorský), 34. Konečný, 39. Jindra (Dospěl, Vašíček), 40. Pytlík (Marguš) – 7. Bucek, 27. Bucek (Antoníček, Zeman), 43. Rozlílek (Dubovčí), 43. Bucek (Zeman), 45. Antoníček (Zeman), 64. Chára (Šír). Rozhodčí: Kohoutek - Šustr, Husák. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 26:46 (13:9, 9:19, 3:15, 1:3). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:6.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Přes opatrnější začátek se dnes na Bouchalkách hrálo velice ofenzivní utkání s množství šancí a gólů. Velice nadějný stav, který na světelné tabuli svítil po dvou třetinách se bohužel mladým Plamenům udržet nepodařilo, když je pardubické Dynamo ve třetí třetině jednoznačně přehrálo. Konečným výsledkem tak je jeden bod za prohru v prodloužení 5:6.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Po lehce ospalém úvodu utkání, kdy se ani jednomu z týmů nedařilo vytvořit si výraznější šanci, jako první udeřili hosté. V polovině 7. minuty obkroužil domácí bránu pardubický Jiří Bucek a mezi tyčí a Radostovým betonem propasíroval puk do domácí branky - 0:1. Netrvalo to však dlouho a mladé Plameny skóre srovnaly. Ve skrumáži po vhazování se nejlépe zorientoval Lukáš Gergel a prostřelil hostujícího gólmana, asistenci si připsali Pytlík a Dospěl - 1:1. V 11. minutě dostali domácí možnost zahrát si přesilovku, v níž si vytvořili hned několik slibných příležitostí, ale Vlka v brance Dynama se jim překonat nepodařilo. Ke konci třetiny hra nabrala poněkud větší spád a hrálo se nahoru dolu, žádný další gól už však diváci v této části hry neviděli.

Do druhé třetiny aktivněji vstoupili hosté a hned po dvou minutách si vynutili přesilovou hru, ve které několikrát nebezpečně prověřili domácího Radostu, ten však všechny jejich střely pokryl. V 26. minutě se domácím podařilo zamknout Dynamo v jejich pásmu a po několika šancích a nastřelené tyčce se prosadil Luboš Dospěl, kterému asistoval Černohorský - 2:1. Pardubice však skoro vzápětí stav srovnaly, když se střelou z první prosadil opět Jiří Bucek. Asistence si připsali Antoníček a Zeman - 2:2. Oba týmy se i nadále snažily hrát aktivně, ale gól padl paradoxně poté, co si hostující obránce nešťastně srazil nahrávku domácího Jakuba Konečného do vlastní branky - 3:2. Domácí se i nadále snažili o nátlakovou hru a vytvořili si několik nadějných šancí, Poizl dokonce zahrozil i ve vlastním oslabení, ale skóre se měnilo až v 39. minutě. Matěj Jindra si z pravého křídla krásně nabruslil na střed a prostřelil Vlka - 4:2. Mladé Plameny jako by si uvědomily, že lepší než jeden gól do šatny, jsou góly dva a Jaromír Pytlík od modré našel jen o pár sekund později další mezírku ve Vlkově postavení - 5:2. Mnohem veseleji se tak šlo do šaten domácím.

Třetí třetinu začali pardubičtí s novým maskovaným mužem za svými zády, když Vlka vystřídal Růžička. Ve snaze snížit náskok Plamenů se Dynamo vrhlo do útoku a dvěma slepenými góly v 43. minutě se bleskově dostalo na dostřel. Nejprve skóroval Vít Rozlílek - 5:3 a jen pár sekund po něm završil hattrick Jiří Bucek - 5:4. Jen o minutu později bylo pro Plameny ještě hůř, když další zaváhání v domácí obraně potrestal Petr Antoníček - 5:5. Hosté byli rázem na koni a byl jich plný led. Domácí borci jen s vypětím všech sil odolávali náporu pardubického Dynama, nakonec se jim přeci jen povedlo dovést zápas až do prodloužení. V tom však byli šťastnější hosté, poté co se v 64. minutě dostal k odraženému puku Dominik Chára a nekompromisně backhandem zavěsil.

Po slibných dvou třetinách tak žďárský starší dorost bere jen bod a zítra od zítra od 14:15 bude na domácím ledě proti královéhradeckému Mountfieldu usilovat o zachování alespoň teoretické naděje na postup do skupiny bojující o play-off.

 

Ohlasy po utkání


Jaromír Pytlík (hlavní trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Dnes po takovém opatrném začátku jsme hráli poměrně dobře a dostali se do vedení 5:2 po dvou třetinách. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a chtěli jsme hrát jednoduše, abychom začátek třetiny zachytili. Stal se přesně pravý opak. Měli jsme tam jedno vyloučení, ale hrálo se 4 na 4 a během tří minut jsme dostali tři branky. To když se týmu stane, tak si myslím, že si nezaslouží vyhrát a dnes se nám to stalo. Mrzí mě, že kluci přistoupili k poslední třetině takhle lehkovážně a prohráli ji 0:3, protože dnes jsme na vítězství měli a myslím si, že jsme ještě měli šanci postoupit do play-off. Tyhle body nám bohužel asi budou chybět."

Michal Mikeska (hlavní trenér HC Dynamo Pardubice):

"Zápas byl první třetinu naprosto vyrovnaný. Ve druhé třetině jsme soupeře poměrně výrazně přestříleli, ale paradoxně jsme tu třetinu prohráli 4:1 a zdálo se, že je po zápase. Nechali jsme hráčům téměř volnou ruku a řekli jim, že jestli jsou tým, tak se semknou. Co se dělo ve třetí třetině bylo velice hezké. Sice jsme pro nás v uvozovkách ztratili bod, ale myslím, že jsme získali velice krásný zážitek,"

Fotogalerie