V sobotu přivítají Plameny s novou posilou na svém ledě Nymburk

Zveřejněno 27.10.2017 | Jakub Janů
SKLH Žďár nad Sázavou NED Hockey Nymburk
11., sobota 28.10.2017 17:30 Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - NED Hockey Nymburk ZNS - NYM
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Po středeční prohře v Kolíně je na řadě další kolo, ve kterém se Plameny představí tentokrát na domácím ledě proti silnému celku z Nymburku. Poprvé se ve žďárském dresu představí nová posila Plamenů Ondřej Stehlík. Zápas začíná v 17:30 na žďárských Bouchalkách.

Nymburk ve středeční přestřelce odešel z vlastního ledu s prázdnou

Už samotný vstup do zápasu proti Klatovům domácím hodně nevyšel, když po třech minutách prohrávali 0:2. Ještě během prvního dějství se však karty otočily a Nymburk díky dvěma trefám Josefuse a jedné Arnošta otočil na 3:2. Jak hořce začala pro Nymburk první třetina, tak stejně i ta druhá, jelikož po devíti minutách opět prohrávali 3:4. O minutu později sice snížil Mašek, ale hosté hned za další minutu udeřili popáté a vzápětí pošesté. V poslední minutě druhé třetiny ještě stihl snížit opět Mašek. Po druhé třetině – 5:6 pro Klatovy. Ve třetí třetině se prosadily Klatovy ještě dvakrát, domácí už jen jednou a po porážce – 6:8 nebrali ani bod.

Poslední zápas Žďáru v Kolíně rozhodla závěrečná třetina

Na zatím poslední zápas venku cestovaly Plameny na led Kolína. Tam je nečekalo nic lehkého což se později potvrdilo. Po mnoha vyložených šancích, které Kolín během první třetiny promarnil se místo domácích dostal do vedení Žďár, který z toho mála co měl vytěžil gól na vedení – 0:1 po 1 třetině. Trefil se Štěpánek. Hned za půlkou zápasu se o vyrovnávací branku Kolína postaral Březina a o čtyři minuty poději poslal Kolín již do vedení Hanzl. Ještě v téže minutě vyrovnal za Žďár na – 2:2 Pleva. Do konce druhé třetiny se už skóre neměnilo. Poslední dějství patřilo jen domácím. Nejprve se trefil Panna a o minutu později už na – 4:2 zvyšoval Březina. Kolín tak doma vytěžil plný počet bodů a Plameny se musely vracet na Vysočinu s prázdnou.

Loni na vzájemné zápasy nerozhodně 2:2. Letos v posledním vzájemném zápase dominovali brankáři

Loni si držely oba týmy ve vzájemných zápasech domácí neporazitelnost. Letos zatím jediné vzájemné utkání na ledě Nymburka moc diváckou podívanou však nepřineslo. Po šedesáti minutách svítilo na tabuli stále nerozhodné skóre – 0:0. To stejné platilo i po prodloužení a na řadu přišly až samostatné nájezdy. V nich ten vítězný vstřelil Střecha a Plameny tak přivezli domů bod navíc.