Plameny sahaly v Klatovech po bodech, ale smolně prohrály

Zveřejněno 14.10.2017 | Tomáš Masař
Klatovy SKLH Žďár nad Sázavou
8., sobota 14.10.2017
Klatovy - SKLH Žďár nad Sázavou KLT - ZNS
Klatovy: Sochůrek (Plánička) – Walter, Kaňák, Houfek, Kubík, Sysel, Leština – Uhlík, Roubal, Pacanda, Rubner, Vavřička, Pour, Eret, Vlček, Kokoška, Vondrák, Piovarči, Kosnar
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Novotný) – Pleva, Lojek, Staněk, Marek, Sedláček, Kolda – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Gregar, Bureš, Jícha, Beneš, Střecha, Krupka.
Branky a nahrávky: 5. Pacanda (Walter, Roubal), 17. Uhlík (Pacanda), 37. Uhlík (Roubal), 57. Rubner (Pour, Vavřička), 57. Runbner (Pour) – 6. Štěpánek (Vítek), 33. Vítek (Štěpánek), 46. Vítek (Kunstmüller, Štěpánek). Rozhodčí: Malota – Sedláček, Rubáš. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ani napotřetí se Plamenům v říjnu nepodařilo zvítězit a z dalekých Klatov jedou nakonec s prázdnou. Třikrát se žďárským hráčům, především za přispění první formace, podařilo srovnat náskok soupeře. Na dvojitý úder ze závěru utkání však již Plameny odpověď nenašly. Po srdnatém výkonu, kdy byly domácím více než vyrovnaným soupeřem, tak nakonec odjíždějí ze západu Čech bez bodů.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Plameny začaly utkání v Klatovech pěkně od podlahy, a i přes brzké vyloučení Krupky se hned ve 3. minutě ocitl v dobré šanci Vítek. Bohužel v nejnevhodnější chvíli zlomil hokejku. Jen o pár minut později už svítilo brankové světlo na druhé straně, když se šikovnou tečí Walterovy střely prosadil Tomáš Pacanda - 0:1. Prakticky vzápětí však bylo vyrovnáno. Petr Štěpánek využil přesnou přihrávku Davida Vítka a skóroval z před brankového prostoru - 1:1. Oba dva týmy se i nadále snažily být aktivní a v 9. minutě nebezpečně vypálil žďárský Kunstmüller, domácího gólmana však nepřekonal. Co se nepovedlo hostům, zadařilo se domácím, kteří šli v 17. minutě znovu do vedení po souhře Pacandy a střílejícího Jiřího Uhlíka - 1:2. Do kabin se tak šlo lépe Klatovům.

Do 2. třetiny vstoupily Plameny aktivně, ale domácí držel ve vedení brankář Sochůrek. Překonat se ho hostům povedlo až v 33. minutě, když si nahrávající Petr Štěpánek a střílejí David Vítek vyměnili role - 2:2. Uběhlo jen něco málo přes čtyři minuty a domácí šli potřetí v zápase do vedení. Znovu se prosadil Jiří Uhlík, kterému tentokrát přihrával David Roubal - 2:3. I podruhé třetině se šlo do kabin veseleji domácím.

Stejně jako na začátku druhé části, i úvod třetí třetiny se nesl ve znamení snahy Plamenů o vyrovnání, která byla v 46. minutě korunována úspěchem. Střelou pod horní tyč už podruhé v tomto zápase skóroval agilní David Vítek, kterému opět asistoval Petr Štěpánek a také Luboš Kunstmüller - 3:3. A začínalo se opět prakticky od nuly. Oba týmy si v následujících minutách vytvořily velké šance, ale jak domácí Sochůrek, tak hostující Sláma zůstávali nepřekonáni. V 55. minutě se po nezaviněném střetu s jedním z domácích hráčů ocitl na ledě v nehokejové pozici Martin Gregar a chvíli to se žďárským útočníkem nevypadalo dobře, ale naštěstí nešlo o nic vážného a Martin utkání nakonec dohrál. Co bohužel pro hosty nakonec šťastně nedopadlo, byl výsledek utkání. V 57. minutě se domácím podařilo v rozmezí pouhých 51 vtěřin hned dvakrát překonat žďárského gólmana. V obou případech byl autorem gólu Marek Rubner. Nejprve hostujícího brankáře prostřelil po přihrávkách Poura a Vavříčky a o chvíli později, opět za přispění Pourovy asistence, našel skulinku mezi Slámovými betony. V samotném závěru utkání si Plameny ještě vytvořily tlak a snažily se dostat alespoň na dostřel, ale výborný Sochůrek jim již skórovat nedovolil.

 

Ohlasy po utkání


Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou): "Po vyrovnaném průběhu utkání, kdy jsme vždy dokázali stáhnout jednogólové manko, jsme tři a půl minuty před koncem dostali gól na 4:3, což nakonec rozhodlo. Pokud by to bylo spravedlivé, tak jsme si měli odvézt minimálně bod, protože jsme nebyli horší. Bohužel co je na pováženou, tak se nám střelecky prosazuje jen první útok a je potřeba, aby se přidali i ostatní. Odjíždíme z daleké cesty s prázdnou, ale na výkonu se dají najít i pozitiva. Musíme bojovat dál."