Starší dorost načne druhou polovinu zákl. části, mladší ve čtvrtek přivítá lídra

Zveřejněno 11.10.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Jak starší, tak i mladší dorost sehráli o víkendu jeden zápas. Bohužel ani jedna kategorie nedokázala bodovat, nicméně mladší dorost má stále čtyřbodový náskok na poslední Letňany, starší dorost i přes porážku je ve skupině třetí. Tento víkend budou mít obě kategorie možnost nápravy, ačkoliv je čekají těžcí soupeři. Starší dorost odehraje sobotní zápas s Českými Budějovicemi na zimním stadionu v Telči.

Foto: Petr Nedvěd

STARŠÍ DOROST JE PO POLOVINĚ ZÁKLADNÍ ČÁSTI TŘETÍ

Extraliga staršího dorostu se tento víkend dostane do druhé poloviny základní části. V té první si Plameny nevedly vůbec špatně a nasbíraly v osmi zápasech třináct bodů, což nakonec stačilo na třetí místo. Vzhledem k systému soutěže, kde automaticky do nadstavbové fáze postupují první dva týmy, mají žďárští hokejisté stále naději na jistý postup. Ovšem postoupit se dá i z třetího místa, v pěti skupinách postupují ze třetích míst nejlepší 4 týmy, aktuálně jsou v této minitabulce třetích týmů Plameny druhé se stejným počtem bodů jako Slavia ze skupiny B. S dvanácti body na kontě jim ale na paty ve své skupině sahají Pardubice, ty právě tuhle sobotu Žďár na domácím ledě porazily.

Tento víkend bude pro starší dorostence náročný, protože nejprve vyjedou na led prvního Hradce Králové a v sobotu doma přivítají druhé České Budějovice. Hradec Králové se už starším dorostencům doma podařilo překvapit a získat tři body. Proti Motoru to ve druhém kole byla jasná porážka, nicméně na ledě jihočechů získali žďárští mladíci cenný bod. Sobotní zápas extraligy staršího dorostu mezi Žďárem a Českými Budějovicemi bude v rámci spolupráce tamní akademie odehrán na zimním stadionu v Telči.

Víkendový program NOEN Extraligy staršího dorostu
11. kolo, pá 13.10. 15:00HK Mountfield Hradec Králové – SKLH Žďár nad Sázavou ONLINE
12. kolo, so 14.10. 13:00SKLH Žďár nad Sázavou – Motor České Budějovice ONLINE

DO ŽĎÁRU PŘIJEDOU BÍLÍ TYGŘI

Žďárští mladší dorostenci o víkendu nestačili v souboji o pátou příčku na brněnskou Kometu. A tak se po sedmi zápasech musí spokojit s šestým místem. Posunout se výš tabulkou budou moci opět tento víkend, kdy je čekají dvě utkání. Už ve čtvrtek nejprve přivítají na domácím ledě Liberec, který prozatím skupině Střed vládne. Jednou už se ale mladším dorostencům doma podařilo překvapit lídra, když o všechny body obrali Hradec Králové.

Ještě ale důležitější utkání nastane pro žďárské mladíky v sobotu. To vyjedou na led pardubické Tipsport Areny. Dynamo je aktuálně s pěti body předposlední a co se týče nižších příček, to bude hodně důležitý zápas. Plameny mají na kontě devět bodů a případný bodový zisk by je opět posunul od spodní hranice tabulky.

Víkendový program ELIOD Extraligy mladšího dorostu
8. kolo, čt 12.10. 16:30SKLH Žďár nad Sázavou – Bílí Tygři Liberec ONLINE
9. kolo, so 14.10. 12:45Dynamo Pardubice – SKLH Žďár nad Sázavou ONLINE