Bojovat o prodloužení vítězné série se dnes Plameny vydají do Moravských Budějovic

Zveřejněno 04.10.2017 | Tomáš Masař
HC Moravské Budějovice 2019 SKLH Žďár nad Sázavou
6., středa 4.10.2017 18:00
HC Moravské Budějovice 2019 - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Další zastávkou v rozjeté sezóně budou pro Plameny Moravské Budějovice, kde se utkají s domácími Žihadly. Žďárští borci do nového ročníku 2. ligy vlétli jako uragán a po právu si vysloužili titul nejlepšího týmu měsíce září ve skupině střed. Podaří se jim jejich dosavadní neporazitelnost udržet i na ledě zatím tápajících Žihadel? Utkání začíná ve středu v 18:00.

S týmem z jihu Moravy se Plameny potkávají v 2. lize již několikátou sezónu a jde tak, dalo by se říci, o starého známého. Letos se navíc oba týmy střetly dvakrát i v přípravě, v níž si oba soupeři připsali po jedné výhře. Zatímco doma Plameny Žihadla rozstřílely 9:4, v posledním utkání přípravy na ledě Moravských Budějovic podlehly po nájezdech 5:4. Vzhledem k tomu, že i v minulém ročníku si obě mužstva držela domácí neporazitelnost, nečeká svěřence trenéra Konečného jistě lehká práce.

Plameny v čele skupiny střed

Zářijová bilance hráčů s plameny na dresu byla takřka vynikající. Z dosavadních pěti utkání ztratili pouze jeden bod za výhru po samostatných nájezdech na ledě Nymburku. Ostatní týmy odešly ze střetnutí s žďárskými borci bez jakéhokoliv bodového přídělu. Zvláště v posledních dvou utkáních pak Plameny otevřely ofenzivní stavidla, když Písku nasázely 7 a Havlíčkovu Brodu 6 gólů. Jen málokterý žďárský fanoušek by se asi zlobil, pokud by se jim něco podobného podařilo i v Moravských Budějovicích. Žďárští hokejisté vyrukují do zápasu i s mladíkem Danielem Poizlem. Extraligový starší dorostenec si v šestnácti letech odbude premiéru ostrého zápasu v dospělém hokeji.

Žihadla zatím výsledkově tápou

Naopak v táboru středečních soupeřů zatím nemůže panovat příliš velká spokojenost. Pět bodů z prvních pěti utkání a osmé místo v tabulce jistě není stav, který by si příznivci ambiciózních Žihadel před sezónou představovali. I vzhledem ke zvučným posilám s extraligovými zkušenostmi, které se jim během léta podařilo přivést, jako obránce Roman Čermák, útočník Denis Kusý a především ofenzivní hvězda první kategorie Peter Půcher. Nutno ovšem přiznat, že všechny tři dosavadní porážky Žihadla utrpěla ve velice vyrovnaných utkáních, která většinou ztratila až v závěru. Zvláště nešťastná porážka z posledního zápasu na ledě Klatov může tým z jihu Moravy notně mrzet.

Plameny se po výborném vstupu do sezóny vezou na vlně euforie a jistě by bylo dobré na ní co nejdéle vydržet. Nedávné výsledky z ledu středečního soupeře jsou však jistým varováním. Žihadla určitě neprodají svoji kůži lacino a budou chtít být prvními, kdo uhasí prozatím vesele plápolající žďárské Plameny.