Hrát pod tátou by si užíval. Začíná se nám dařit, je rád útočník MD Jakub Konečný

Zveřejněno 03.10.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Mladší dorost velice srdnatě bojuje a díky podařenému víkendu je dokonce ve hře o postupovou čtyřku do nadstavby. Vše ale popořadě, hlavním cílem mladších dorostenců je zachránit extraligovou příslušnost. K tomu svými body přispívá i Jakub Konečný, kterého tuto sobotu čeká zápas proti svým bývalým spoluhráčům z Komety Brno. A kdo se ptá, zda je příjmení Konečný pouze shoda jmen, tak není. "Kdyby mě mohl trénovat můj taťka, tak bych si to určitě hrozně moc užíval," říká mladý útočník.

Foto: Petr Nedvěd

Že letošní sezona nebude jednoduchá se vědělo, jak ale dosavadních šest zápasů hodnotíte?
Určitě to nebude lehká sezona, ale jsme teprve na začátku. V prvních zápasech jsme si na sebe trošku zvykali, ale myslím si, že máme dobrý tým a už se nám začíná dařit.

Zatím se držíte na pátém místě, asi vás zpětně mrzí hlavně ztracené tříbrankové vedení s Mladou Boleslaví…
Ano jsme pátí a zápas s Mladou Boleslaví nás hodně mrzel. Ale jak říká pan Nečas "radost a smutek trvá do půlnoci", takže jsme si k tomu zápasu něco řekli a dál se tím už nezaobírali.

Vše si žďárský mladší dorost vynahradil tento víkend, kdy porazil Havlíčkův Brod a pak první Hradec Králové. Jak velká vzpruha to je vyhrát dva takové zápasy?
Byl to super pocit porazit v derby našeho rivala z Brodu. A potom ještě vyhrát s prvním Hradcem, jsou to hodně cenné body.

Vám osobně se zatím ve Žďáře daří, vstřelil jste dvě branky a čtyřikrát asistoval. Jak vám vyhovuje dres Plamenů?
Nejde o to, že se daří mě, ale že se momentálně daří celému týmu a to je pro mě cennější. A v dresu Plamenů se mi hraje výborně, protože kolem sebe mám skvělé spoluhráče, ale i trenéry.

Jakub Konečný dostává šanci i ve starším dorostu, kde odehrál prozatím dva zápasy. Z ledu Českých Budějovic dokázal se svými spoluhráči vybojovat cenný bod. Foto: Ronald Hansel/Juniorský hokej

Právě tuhle sobotu nastoupíte proti svým bývalým spoluhráčům z Komety Brno. Probíhá nějaké hecování?
Na tenhle zápas se nesmírně těším. Dalo by se říct, že si zahraju jako host na svém domácím ledě. S některýma klukama už jsem si psal a myslím si, že i oni se na ten zápas hodně těší. Zároveň to bude i velký boj, jestli vyhrajeme můžeme se posunout na 4. místo, ale když prohrajeme, Kometa se dostane před nás.

Dvakrát jste už dostal šanci i v extraligovém starším dorostu. Jaký to je rozdíl?
Jsem za to moc rád, je to mnohem rychlejší takže mám na všechno méně času, ale dostávám hodně šancí, takže si zvykám a hraje se mi tam dobře.

Trošku předběhneme, ale není vyloučené, že byste si mohl někdy v budoucnu střihnout zápas za A tým Plamenů. Jaké by to bylo, kdyby vás na střídačce trénoval vlastní otec?
Nad tím jsem zatím nepřemýšlel, ale myslím si, že na to ještě nemám fyzické parametry. Kdyby mě mohl trénovat můj taťka, tak bych si to určitě hrozně moc užíval, protože v něm vidím můj hokejový vzor.