Staršímu dorostu se aktivní hra vyplatila, z vyhroceného utkání veze cenné vítězství

Zveřejněno 15.09.2017 | Pavla Dolíhalová
BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
3., pátek 15.9.2017
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod:
Arbelovský – Dudycha, Pejchal "C", Krejčí, Horák, Adam, Škareda, Dvořák – Křehlík, Cachnín "A", Petržilka – Kulhánek, Tecl "A", Vaňous – Pokorný, Kohout, Dudek – Košťál, Rybáček
SKLH Žďár nad Sázavou:
Radosta – Černohorský, Junek, Čermák, Klodner "A", Poizl "C", Budín – Dospěl, Vlk, Pytlík "A", Jindra, Kuluris, Berčík, Puczek, Nagy, Gergel, Marguš.
Branky a nahrávky: 3. Klodner, 37. Puczek (Poizl, Klodner), 41. Cachnín (Tecl), 54. Gergel, 48. Kohout (Krejčí, Kulhánek), 54. Pytlík (Poizl) Rozhodčí: Luděk Vepřek – Marek Tichý, Erik Berger. Vyloučení: 6:12 Využití: 0:2 V oslabení: 0:1 Diváci: 159 Střely na branku: 23:26 (10:14, 11:10, 2:2) Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Napotřetí se to Plamenům podařilo. Nováček soutěže šel do zápasu s velkou vervou, převážnou část utkání byl velmi aktivní a dokázal přehrát nemálo ambiciozního soupeře. Výraznou roli dnes sehráli také oba gólmani, štěstí ale připadlo na stranu Žďáru. Ten si tak odnáší z dnešního utkání zasloužené tři body.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Plameny neztrácely čas a hned v úvodu utkání využily přesilovku. Jeden z domácích nedokázal vyhodit puk z pásma, čehož využil Jan Klodner a dostal tak Žďár do jednobrankového vedení už ve třetí minutě zápasu - 0:1. Aktivita hostů nepolevovala, Žďár dál tlačil a vytvářel si pěkné šance - Arbelovský musel čelit v půlce první třetiny hned několika střelám, se všemi si ale poradil. Dvě větší šance si těsně po početní převaze vytvořil i Havlíčkův Brod, hostujícího brankáře se jim ale překonat nepodařilo a Plameny byly opět aktivnější. Těsně před koncem první třetiny byl za nedovolené bránění vyloučen hostujícící Gergel, na vývoj utkání to ale nemělo vliv a výsledek zůstal neměnný.

Role se v začátku druhého dějství vyměnily a na puku se více drželi domácí. Tomu přispělo i vyloučení na straně Plamenů, za hákování si šel odpykat trest Dospěl a zanedlouho po něm byl na dvě minuty vyloučen i Poizl. Bruslařům se ale ani přes početní převahu 5 na 3 nepodařilo vyrovnat, nutno podoknout, že i díky zákrokům hostujícího Radosty. Brankáři hráli důležitou roli převážnou část druhé třetiny, své týmy oba podrželi a výrazně tak přispěli k tomu, že se i přes výrazné šance nepodařilo ani jednomu mužstvu vstřelit gól. To se ale změnilo na konci druhé části, střela Jiřího Puczka skončila nad betonem domácího gólmana a Havlíčkův Brod i přes svou hráčskou převahu ve druhé třetině prohrával už o dva góly - 0:2.

Poslední dvacetiminutovka sotva začala a Havlíčkův Brod už snižoval za pomocí Richarda Cachnína, který vstřelil kontaktní branku - 1:2. Hra pokračovala vyrovnaně na obou stranách, ani jeden tým nechtěl polevit, ale úspěšněji to dopadlo pro Plameny. Arbelovský zasáhl na brankové čáře proti střele Pytlíka a následnou dorážku Gergela také zastavil. Hlavní sudí ale gól Lukáše Gergela uznal, protože jej následně dotlačil za brankovou čáru - 1:3. Domácím se stav utkání pochopitelně nelíbil a došlo k několika hitům. Domácí se nevzdávali a ve 48. minutě využil závaru před brankou Radosty Tomáš Kohout, který vrátil naději Havlíčkova Brodu na vyrovnání - 2:3. Vyostřené tempo utkání pokračovalo, ve 49. minutě byli vyloučeni hráči z každé strany za hrubost. Plameny se nevzdaly a aktivní havlíčkobrodské dokázaly překonat i napočtvrté. Jaromír Pytlík vymíchal domácí obranu i s Arbelovským a Žďár si tak vzal dvougólový náskok zpět - 2:4. Havlíčkovu Brodu se ani přes žďárské oslabení na konci utkání nepodařilo se stavem zápasu nic udělat a Plameny si tak odnášejí z vyrovnaného utkání cenné vítězství.

 

Ohlasy po utkání