Doma opět vítězně, odveta s Kolínem vyzněla lépe pro Plameny

Zveřejněno 25.08.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Kolín
P6, pátek 25.8.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Kolín ZNS - KOL
SKLH Žďár nad Sázavou:
Sláma – Pleva, Lojek, Staněk, Marek, Kolda, Jícha M., Smejkal – Kuřítko, Kunstmüller, Vítek, Pytlík, Kovářů, Pazourek, Střecha, Juráň, Gregar, Nečas, Bureš, Jícha L.
Kolín:
Martínek (30. Sejpal) – Hanzl, Březina, Sladký, Pýcha, Voženílek, Barták, Marvánek, Tvrdík, Kozák, Semirád, Malý, Kysela, Zumr, Hyšpler, Kadlec, Prokop, Černý, Veselý, Pilný, Kedršt
Branky a nahrávky: 16. Pytlík (Kolda, Střecha), 17. Staněk (Gregar, Smejkal), 34. Vítek (Kunstmüller), 43. Juráň (Pytlík), 47. Kunstmüller (Gregar), 58. Střecha – 7. Malý (Hanzl), 57. Kysela. Rozhodčí: Fiksa - Kopeček, Klouda. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 6:2.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Plamenům se na domácím ledě prozatím daří. Proti Kolínu předvedly podstatně lepší výkon, než na ledě Kozlů a odměnou jim za to bylo další vítězství v přípravě. Ačkoliv žďárští hokejisté museli skóre otáčet, po celý zápas byli aktivnější a hostující brankáři měli daleko více práce. Fanoušci mohli domů odcházet opět spokojení, viděli několik překrásných branek v podání Žďáru.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


První minuty patřily spíše domácím, kterým dalo ale hodně práce zaměstnat hostujícího Martínka v brance, nebezpečným pokusem se prezentoval Kunstmüller. V páté minutě obrana hostů hodně zaspala, protože puk mezi kruhy získal Střecha, jenže při zakončení zcela osamocený před brankářem podklouzl, i tak měl Martínek plno práce a o několik sekund později trefil tyčku Kuřítko. Jenže ten posléze odešel na trestnou lavici a přesilovku kolínští využili. Střelu od modré čáry tečoval Josef Malý a z první návštěvy útočného pásma vznikla vedoucí branka Kozlů – 0:1.

To ale Plameny nezastavilo a nadále sypaly na Martínka jeden pokus za druhým, jenomže Gregar ani Kunstmüller ho nepřekonali. Vysoká aktivita přinesla Plamenům dvojnásobnou přesilovou hru, dvakrát vyslal tvrdou dělovku Lojek, ale také neuspěl. Brankáře hostů prostřelil až Jaromír Pytlík, jenž si zpracoval puk na útočné modré a po pár krocích s pukem trefil přesně ke vzdálenější tyči – 1:1. To domácí získali ještě více chuti a opět z pravého kruhu prostřelil Martínka nechytatelnou dělovkou Pavel Staněk - 2:1.

Do druhé třetiny vstoupily Plameny podobně. Krásnou akci sehrál Střecha, který našel úplně volného Ondřeje Kovářů, ten udělal Martínkovi kličku do protipohybu ale jeho backhandové zakončení famózně vytáhl lapačkou právě Martínek. Podobně skvělý zákrok předvedl na druhé straně Sláma, proti kterému se sám postavil Veselý, ten zkusil fohandovou kličku, ale přes beton domácího brankáře puk nedostal. V polovině utkání nastoupil do branky místo Martínka Sejpal a hned se musel ohánět.

Po brejku se úplně osamocený před ním objevil Kuřítko, ale ani několikátou šanci neproměnil. Další velkou šanci měl Bureš, který tečoval střílenou přihrávku Jíchy, ale i tuto bleskovou akci Sejpal skvělým zákrokem zneškodnil. V šestatřicáté minutě vymyslel naprosto geniální přihrávku za obranu Kunstmüller a radost mu a Plamenům udělal David Vítek, který střelou pod břevno nedal Sejpalovi nedal šanci – 3:1. Snížit mohl v poslední minutě druhé třetiny Kadlec, ale jeho rána z první mířila těsně vedle pravé tyčky branky Žďáru.

Jestliže se Kolín chystal v závěrečné třetině k vyrovnání, jejich plány rázem utnul Marcel Juráņ, jenž překvapil Sejpala střelou zpoza branky, tomu totiž puk od svého betonu propadl do sítě – 4:1. Po sedmi minutách hry ve třetí třetině dosáhly Plameny „bůra“, před brankoviště nahodil puk Gregar, a ten šikovně tečoval nad beton Sejpala Luboš Kunstmüller - 5:1. Kolín se více dostával do hry až v posledních minutách, tam měl Sláma několik zákroků, které musel vyřešit. Na zdramatizování to kolínským nestačilo, ale na branku ano. Mezi obranou se protáhl Jiří Kysela a našel mezírku mezi betony Slámy - 5:2. Poslední slovo ale měli opět domácí, další krásnou branku totiž přidal Tomáš Střecha, ten z mezikruží usnadnil práci uklízečce, protože vymetl všechny pavučiny v brance - 6:2.

Na domácím ledě to zkrátka Plamenům jde, předvedly proti Kolínu další parádní výkon a fanoušky potěšily několika překrásnými brankami. Teď už se zbývá jen těšit na první zápas sezony, protože Plameny teď dvakrát v přípravě vyjedou ven. No a pak to vypukne...

 

Ohlasy po utkání


Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):

„Byli jsme svědky velmi kvalitního utkání z naší strany. Na rozdíl od úterního zápasu v Kolíně nechyběl pohyb. Hned od začátku jsme byli aktivnější, vytvářeli jsme si spoustu šancí. Zápas byl dlouho vyrovnaný díky tomu, že jsme ty šance nedokázali proměnit. Od půlky zápasu se dá říct, že jsme dominovali a ty branky přišly a přišly krásné branky. Samozřejmě je vždycky na čem pracovat, ale dnešní večer byl určitě od všech hráčů velice povedený. Je dobře, že se v přípravě daří, ale musíme zůstat nohama na zemi. Nám to ale napovídá, že to mužstvo má sílu a potenciál a bude to o tom, jak s tou svojí sílou naloží.“

Petr Martínek (trenér SC Kolín):

„Musím pogratulovat domácím k velmi dobrému výkonu. My jsme začali utkání katastrofálně, postupně jsme se trochu zvedali, ale dělali jsme nepředstavitelné individuální chyby a domácí zaslouženě vyhráli. Máme na čem pořád pracovat a doufám, že se zlepšíme.„

Fotogalerie