Nikdo nemá své jisté a musí tvrdě makat, říká o přípravě Lukáš Bureš

Zveřejněno 23.08.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Plameny si z Kolína sice odvezly druhou porážku v prodloužení za sebou, ale příprava je v plném proudu a je stále spousta času na to vstoupit do nové sezony v co nejlepší formě. To ví i Lukáš Bureš, který kvituje, že jsou Plameny už během srpna kompletní a přiznává, že to zvyšuje konkurenci v týmu. Zároveň se těší na akci Plameny hrají pro věž a je rád, že hokej může pomoci.

Foto: Petr Nedvěd

Máte za sebou již pár týdnů příprav, je znát pokrok co se týče připravenosti?
Rozhodně to je znát, že tréninky přibývají a každý postupem času získává na jistotě, i když stále tam máme určité mezery, kterých je potřeba se zbavit. Soutěž se blíží, ale času na to abychom to vypilovali je spousta a nemám strach, že bychom do ní vstoupili nepřipravení.

Odehráli jste pět přípravných zápasů, z toho vyhráli dvakrát doma. Co zlepšit?
Výsledky nejsou úplně špatné, ale sami bychom si to představovali o něco lépe. Dva zápasy došly do prodloužení a v obou případech jsme měli veliké šance, abychom vyhráli my. Zatím o výsledky nejde, ale trochu to zvedne sebevědomí soupeři. Ještě před sebou nějaké přáteláky máme a budeme se snažit jich vyhrát co nejvíc a jít do prvního zápasu v co největší pohodě.

Od prvního tréninku chodíte na led kompletní, to se asi lépe sehrává?
Samozřejmě je to lepší, i v létě jsme se scházeli téměř kompletní. Na led nás chodí všechny čtyři pětky, takže si na sebe daleko lépe zvykáme.

Je cítit i vyšší konkurence v týmu?
Určitě více než třeba loni, kdy jsme se scházeli pomalu v září a každý měl jistý, že bude hrát. Teď je vidět, jak bude zhruba ten tým vypadat a nikdo nemá své jisté. To, že se to letos poskládalo tak, že jsme na přípravu kompletní je skvělý.

První mistrovský zápas bude speciální díky akci Plameny hrají pro věž…
Hokej je tady nastavený tak, aby se tím lidi bavili, ale na druhou stranu je super, že může i pomoci. Je to na dobrou věc a všichni co se tady kolem toho hokeje motají, nejen my hráči ale všichni jsou rádi, že pomůžou. Já věřím, že diváky příležitost udělat dobrou věc a mít dobrý pocit přiláká a opravdu se vybere slušná částka, která půjde na dobrou věc a může pomoci hodně lidem.

Lukáš Bureš měl během letní přípravy stoprocentní účast a dobře vstoupil i do přípravných zápasů. Prozatím vstřelil dva góly a na jeden přihrál. Jeden z nich proti Pelhřimovu. Foto: Petr Nedvěd