Obrana má první posilu. Dres Plamenů znovu oblékne odchovanec Martin Lojek!

Zveřejněno 26.06.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Po ročním angažmá v Třebíči se zpět do svého mateřského klubu vrací Martin Lojek. Jednatřicetiletý obránce vyztuží obranu Plamenů a je první posilou pro nadcházející sezonu. Urostlý bek, který si zahrál v NHL a má ve své sbírce i extraligový titul s Třincem, se do klubu vrátil na vlastní žádost. Naposledy Martin Lojek působil ve Žďáře v sezoně 2015/2016.

Foto: René Rámiš

Ještě nedávno se nevědělo, kde bude žďárský odchovanec působit. Martin Lojek si v loňské sezoně vyzkoušel WSM ligu v dresu Třebíče, ale po roce se chce vrátit zpět do Žďáru. „Martin za mnou sám osobně přišel, že by se chtěl vrátit zpátky do Žďáru,“ prozrazuje manažer Miloslav Šimon detaily domluvy.

103. výběr draftu Floridy Panthers z roku 2003 má i jiné než hokejové důvody zůstat doma. „Čeká přírůstek do rodiny a chce zůstat doma. My ho samozřejmě rádi uvítáme,“ kvituje posilu do týmu Šimon. Ten ještě musí doladit pár detailů s Třincem, který vlastní na hráče práva. „To už by ale neměl být problém,“ dodává žďárský manažer.

Poprvé se Martin Lojek do Žďáru vrátil 12. prosince roku 2015. Tehdy byla jeho premiéra více než povedená. V jednadvacátém kole vstřelil gól a Plameny dokonce načepovaly Děčínu na dlouhou cestu dvanáctku. Foto: René Rámiš