Starší dorost zvládl první důležitý krok v boji o extraligu a porazil doma Opavu 6:1

Zveřejněno 17.03.2017 | Jakub Janů
SKLH Žďár nad Sázavou Slezan Opava
B1, pátek 17.3.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Slezan Opava ZNS - OPA
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Novotný) – Marek, Klodner, Poizl, Geba, Budín, Melichar, Pachl – Březina, Koudelka, Faizrakhmanov, Puczek, Pytlík, Jirčík, Cibula, Gergel, Berčík, Nagy, Nečas
Slezan Opava: Hass (Fichna) – Vilinskij, Vícha, Zouhar, Kroček – Římský, Zelenkov, Bitomský, Kadula, Hladoník, Bjurkland, Pělucha, Adamczyk, Hymlarová, Teuber
Branky a nahrávky:4. Nečas (Březina), 44. Nagy (Faizrakhmanov), 45. Gergel (Cibula), 46. Koudelka (Geba), 48. Gergel, 60. Geba (Koudelka) – 23. Hladoník (Vícha, Bitomský)
Vyloučení: 4:3 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Průběh utkání: 1:1, 5:0
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Po nerozhodném stavu 1:1, který svítil během druhé přestávky na tabuli, se mladé Plameny během třetí třetiny přece jen pořádně rozhořely a porazily Opavu vysoko 6:1.

Reportáž

Samotný úvod zápasu vyšel lépe domácím, když se ve čtvrté minutě dostal na levém kruhu ke střele Nečas, který poprvé rozvlnil síť v hostující brance a poslal tak Plameny do vedení – 1:0. Až do konce první třetiny nebyla k vidění snad žádná vážnější akce kromě jedné. K té se dostal opět Nečas, když mohl zakončovat z prostoru před brankovištěm do poloodkryté brány, ale hostující brankář stihl včas zaklapnout betony a nedal mu tak žádnou šanci.

Jak dobře vyšel vstup do první třetiny Žďáru, tak začátek té druhé vyšel lépe naopak Opavě. Na trestnou lavici usedl domácí Marek a Opava tak měla přesilovou hru, kterou využila, když na pravém kruhu nabil Vícha Hladoníkovi, který se střelou z první nemýlil a jako první tak překonal domácího Radostu. V polovině zápasu usedl na trestnou lavici Bitomský a přesilovou hru si zahrály pro změnu také Plameny. V té si žádnou výraznější šanci nevytvořily a stav se tak zatím neměnil. Další důležitá chvíle přišla zhruba o sedm minut později, když ve vlastním oslabení ujel do úniku Puczek, který byl faulovaný a bylo tak odpískáno trestné střílení. V něm se rozhodl pro střelu. Tu si Hasa ale pohlídal a nedal domácímu útočníkovi sebemenší šanci. Do konce druhé třetiny se už nic vážnějšího nestalo a do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu – 1:1.

Následně začala třetí třetina, která se stala tou klíčovou v celém zápase. Tři minuty po jejím začátku našel Pytlík na levém kruhu rozjetého Nagyho, který parádně vystřelil z první a poslal tak Žďár podruhé do vedení – 2:1. A o minutu později na tom byli domácí ještě lépe. Z podobného místa jak Nagy, tedy zhruba na levém kruhu se tentokrát trefil Puczek – 3:1 pro Žďár. Uplynula opět pouze jedna minuta a po Koudelkově dorážce vedly Plameny už – 4:1. V tu chvíli si hosté vzali oddechový čas. Jak se, ale ukázalo tak jim moc nepomohl, protože už sice ne o jednu, ale o dvě minuty déle prohrávali – 5:1. Tentokrát se prosadil z mezikruží Gergel. Pak přišla pasáž hry ve které přišly dvoje vyloučení na každé straně, ale ani jeden tým svojí početní výhodu využít nedokázal. Začala poslední minuta, když poslední hřebíček do Opavské rakve zarazil parádní střelou od modré Geba.

Žďár tak vyhrál veledůležitý zápas proti Opavě 6:1. Další utkání je čeká už tuto neděli, kdy cestují do Brna kde se postaví tamějšímu Warrioru.

Fotogalerie