Starší dorost čeká klíčová kvalifikace o extraligu, mladší vypadl s Vítkovicemi

Zveřejněno 13.03.2017 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po sezoně mají mladší dorostenci, kteří rozhodující duel na ledě Vítkovice prohráli a další zápasy v letošním ročníku nepřidají. Celou extraligovou sezonu zhodnotil hlavní kouč nejmladší dorostenecké kategorie Jaromír Pytlík. Starším dorostencům sice závěrečný víkend nevyšel, ale to nehraje na kvalifikaci o extraligu vůbec žádnou roli. Vrchol sezony začne tento pátek.

Foto: Petr Nedvěd

MLADŠÍ DOROST

Po tom co měli mladší dorostenci výborně rozjetou čtvrtfinálovou sérii s Vítkovicemi, nakonec po třech zápasech padli. Na ledě ostravské ČEZ Areny nezvládli konec druhé a začátek třetí třetiny, tato část totiž rozhodla o osudu celé série. Rozhodně ale žďárské naděje předvedli ve všech třech vyřazovacích utkáních bojovnost a snahu a od postupu do dalšího kola nebyli daleko.

| Neděle 12.3. 2017 ČF3: HC Vítkovice Ridera - SKLH Žďár nad Sázavou 3:1
| Konečný stav série 2:1

Hodnocení sezony


Jaromír Pytlík (hlavní trenér MD SKLH Žďár nad Sázavou):
„Po loňské sezóně, kdy jsme dlouho bojovali o záchranu v nejvyšší soutěži mladšího dorostu, jsme do letošní sezóny vstoupili s cílem bojovat o co nejlepší umístění a vyhnout se skupině o sestup. Po odchodu několika hráčů se nám postupně podařilo hráčský kádr vhodně doplnit, tým podával stabilně velmi dobré výkony a odměnou za ně, byl postup ze skupiny střed do finálové skupiny. I tam jsme hráli velmi dobře a pokud jsme hráli v plné sestavě, byli jsme rovnocenným soupeřem všem týmům, které postoupili. Tak trochu jsme si pro PLAY-OFF přáli Zlín nebo Havířov, což nakonec bohužel nevyšlo a „vyfasovali“ jsme velmi silné Vítkovice, které ještě před PLAY OFF posílilo 5 hráčů hrajících za starší kategorie. I přes tento fakt jsme je dokázali hned v prvním utkání zaskočit, bohužel ve druhém a třetím utkání jsme po boji těsně podlehli. Přesto musím konstatovat, že jsem na celý tým hrdý, jakým způsobem jsme si letos počínali a bojovali. Jelikož 5 mladších hráčů pomáhá staršímu dorostu k postupu do extraligy, sezóna pro nás ještě nekončí a doufám, že stěžejní bod letošní sezóny ještě přijde. Odměnou za velmi dobré výkony v sezóně bylo pozvání 3 hráčů SKLH ZR do reprezentace České republiky do 16 let a dvě hráčky hrály na Mistrovství světa žen U18.“

STARŠÍ DOROST

Poslední víkend starším dorostencům nevyšel a oba poslední zápasy nadstavby prohráli. Nutno podotknout, že ve velmi okleštěné sestavě a ani jedna z porážek nic zásadního neřeší. V pátek doma nestačili žďárští mladíci na Meteor Třemošnou, která skončila v nadstavbě na třetím místě. V neděli čekala na starší dorostence daleká cesta a body si ze zápasu s "béčkem" Karlových Varů neodvezli.

| Pátek 10.3. 2017 N19: Meteor Třemošná - SKLH Žďár nad Sázavou 3:1
| Neděle 12.3. 2017 N20: HC Energie Karlovy Vary "B" - SKLH Žďár nad Sázavou 4:1

| FOTOGALERIE ZE ZÁPASU S METEOREM TŘEMOŠNÁ

VZHŮRU NA KVALIFIKACI

Postup měli svěřenci Radovana Biegla již tři kola před koncem jistý, ovšem do závěrečné kvalifikace o NOEN extraligu staršího dorostu vstoupí nikoliv z prvního ale ze druhého místa. Rozhodly o tom právě porážky z posledního víkendu. V kvalifikaci o extraligu se Plameny utkají se známým soupeřem s Warriorem Brno a také s velikou neznámou, Opavou. Právě slezský celek v loňském ročníku z nejvyšší dorostenecké soutěže sestoupil a touží po návratu.

Program kvalifikace o postup do NOEN extraligy staršího dorostu:
| Pátek 17.3. 2017 B1: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Slezan Opava
| Neděle 19.3. 2017 B2: HCM Warrior Brno – SKLH Žďár nad Sázavou
| Neděle 26.3. 2017 B3: HC Slezan Opava – SKLH Žďár nad Sázavou
| Pátek 31.3. 2017 B4: SKLH Žďár nad Sázavou – HCM Warrior Brno