Play-off pokračuje třaskavým čtvrtfinále

Zveřejněno 11.03.2017 | mk
BK Havlíčkův Brod SKLH Žďár nad Sázavou
ČF1, neděle 12.3.2017 17:00
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
H A V L Í Č K Ů V   B R O D – Jestliže osmifinálová série s Trutnovem přinesla parádní hokej, dramatická utkání, vyhrocené okamžiky, úžasnou atmosféru atd., tak ve srovnání s tím, co nás čeká ve čtvrtfinále, to byl jen slabý odvar. Jakoby osud chtěl vynahradit fanouškům dlouhá léta chybějící derby mezi Žďárem a Brodem, a tak po čtyřech zápasech v základní částí, přidal nyní ještě minimálně tři další ve čtvrtfinále play-off. A hráči i fanoušci na obou stranách se na to hodně těší a vše nasvědčuje tomu, že tohle čtvrtfinále bude plnit oba stadiony k prasknutí.

Historická událost

Hokejový svátek, báječná hokejová podívaná, nevšední zážitky, neutuchající bojovnost a nasazení v boji o každý centimetr ledu, neopakovatelná, bouřlivá až elektrizující atmosféra… To jsou jen některé atributy, které provází zápasy derby a stejně tak zápasy play-off. A když se to navíc spojí obojí do jednoho, tak se vše ne dvojnásobí, ale hned mnohonásobně umocňuje. Bez nadsázky se dá říci, že nadcházející čtvrtfinálová série je něco, co žďárská hokejová historie nepamatuje a něco, co se zapíše do dějin nejen žďárského hokeje, ale možná i celého města. A jestli to bude zlatým, tedy vítězným písmem, tak to budeme sledovat v nadcházejícím týdnu. Na rozdíl od osmifinále, bude čtvrtfinálové série hraná již pouze na tři vítězná utkání a budou je řídit dva hlavní rozhodčí.

Podaří se Plamenům narušit plány Bruslařů na postup?

V poněkud nelehké roli jsou hokejisté Havlíčkova Brodu, kteří potřebují naplnit roli favorita, předsezónní cíle klubu a všeobecná očekávání fanoušků, kteří si nepřejí nic jiného, než postup zpět do WSM ligy. Zatím jim cesta za splněním tohoto úkolu vcelku vychází a po vítězství v základní části, se i přes určité zaváhání v prvním utkání, relativně snadno (4:1 na zápasy) dostali přes Řisuty do čtvrtfinále.

V tom se utkají Bruslaři s Plameny a to by přeci jen mohlo už narušit jejich plány na vyšší soutěž. Strašák vyřazení je v tomto případě ještě umocněn tím, že jde zrovna o Žďár. A právě podlehnutí velkému rivalovi, nejen ve všech čtyřech utkáních v základní části, ale ještě i ve čtvrtfinále, by se v Kotlině a širokém okolí rozdýchávalo asi hodně dlouho.

Říká se, že play-off je jiná soutěž a co bylo v základní části je zapomenuto. To tak skutečně je a to, že Žďár čtyřikrát vyhrál, nemá na zápasy play-off žádný vliv. Samozřejmě je ale pochopitelné, že Brodští budou chtít tuto nelichotivou bilanci v play-off Plamenům vrátit a stejně tak se na to těší také fanoušci Bruslařů.

Vyšperkují ještě Plameny povedenou sezónu?

V tomto ohledu mají poněkud snadnější úlohu hokejisté Žďáru, kteří čtvrtým místem v základní části a postupem přes osmifinále mají tzv. splněno a všechno, co se povede navíc, bude již jen další vylepšování již tak úspěšné sezóny. Martin Pleva se svojí partou si nyní může plnými doušky užívat play-off a úžasnou atmosféru, která bude nadcházející čtvrtfinálové zápasy provázet. To však pochopitelně neznamená, že by Konečného družinu nelákala vidina vyřazení rivala a prodloužení sezóny o další sérii. Naopak, s jídlem roste chuť a o postup se budou všichni rvát ze všech sil, ale výhodou je, že bez stresu a obav z předčasného vyřazení.

Komu více prospěje týdenní pauza?

Oba nadcházející soupeři přešli přes osmifinále stejným poměrem, tedy 4:1 na zápasy. Plameny vyřadily Trutnov a ztratily jeden zápas v Podkrkonoší (4:2). Bruslaři se postarali o velké překvapení, když prohráli hned první zápas s Řisuty a to ještě na domácím ledě (2:4), ale tato facka tým Romana Kaňkovského dokonale probrala z letargie a v následujících čtyřech zápasech si Brodští zajistili relativně hladký postup do čtvrtfinále. Hokejisté obou celků tak měli stejný čas na odpočinek, doléčení zranění a neduhů a na přípravu. Týdenní pauza může být přínosem k načerpání nových sil, ale zároveň může být ošidná vzhledem k výpadku zápasového rytmu a potřebného „restartu“. Oba soupeři to však v tomto případě mají stejné, takže již v neděli uvidíme, komu delší přestávka více prospěla.

Vstupenky v předprodeji od pondělí

Jak celá čtvrtfinálová série dopadne, to zatím samozřejmě nevíme a na výsledek si budeme muset počkat minimálně do čtvrtečního večera. Jedno je však jisté hned od okamžiku, kdy bylo zřejmé, že na sebe narazí právě Žďár a Havlíčkův Brod. A to je obrovský divácký zájem o všechny zápasy na obou stadionech, které budou pravděpodobně atakovat návštěvnické rekordy. Hned na první utkání do Havlíčkova Brodu jsou již zaplněné dva autobusy a mnoho dalších se chystá do Kotliny vyrazit vlakem nebo auty.

Nevšední zájem diváků se očekává také na úterní zápas, který se bude hrát na žďárských Bouchalkách. Proto bude možné si již od pondělního rána zajistit vstupenky v předprodeji, který bude opět probíhat v prodejně hokejových potřeb „SobiSport“ vedle hlavního vchodu do stadionu a to v pondělí a v úterý mezi 9:30-12:00 a 13:00-17:00 hodin. Cena vstupenek na všechna domácí utkání čtvrtfinále byla stanovena na 70,- Kč, pro registrované členy fanklubu 50,- Kč. Na zápasy play-off neplatí sezónní permanentní vstupenky, naopak desetizápasové vstupenky „TEN“ zůstávají v platnosti do jejich vyčerpání.

Program čtvrtfinále play-off

neděle 12.3.2017 17:00 BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou
úterý 14.3.2017 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod
čtvrtek 16.3.2017 18:00 BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou
sobota 18.3.2017 17:30 SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod (nebude-li rozhodnuto)
pondělí 20.3.2017 18:00 BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou (nebude-li rozhodnuto)

Čtvrtfinálové série Západ/Střed
HC Kobra Praha - HC Vrchlabí
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou
HC Tábor - HC Vlci Jablonec nad Nisou
SHC Klatovy - HC Moravské Budějovice 2005

Semifinálové série Východ
HC RT TORAX Poruba - HOKEJ ŠUMPERK 2003
VHK ROBE Vsetín - SHK Hodonín

Bruslaři se chystají uhasit Plameny

Havlíčkobrodští hokejisté se na čtvrtfinálovou sérii připravili také povedeným videoklipem.