Mladší dorost doma prohrál, rozhodne třetí duel na ledě Vítkovic

Zveřejněno 10.03.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Vítkovice Ridera
ČF2, pátek 10.3.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Vítkovice Ridera ZNS - VIT
SKLH Žďár nad Sázavou: Novotný (25. Nedvěd) – Černohorský, Pachl, Klodner, Poizl, Pytlíková, Čermák – Jindra, Štola, Tomek, Pytlík, Malenovský, Trejbal, Puczek, Gergel, Hromádka
Vítkovice Ridera: Malik (Dolíška) – Cubo, Kočí, Smolka, Zapletal, Raška, Plánka F., Smička – Vojtovič, Tvrdý, Kylnar, Lewandowsky, Brada, Plánka V., Pastor, Ivan, Krejsa, Vjačka, Beránek
Branky a nahrávky: 23. Gergel (Pytlík, Poizl), 39. Pytlík (Klodner, Gergel), 40. Gergel (Pytlík), 45. Puczek – 10. Vojtovič (Smička, Brada), 16. Pastor, 25. Lewandowski (Kylnar), 26. Plávka V. (Krejsa, Zapletal), 45. Lewandowski (Smička, Smolka), 60. Kylnar (Vojtovič). Rozhodčí: Pokorný – Rampír, Krejčí. Vyloučení: . Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 275. Střely na branku: . Průběh utkání: .
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Bohužel dnes to mladším dorostencům nevyšlo, po zaspané první třetině ztráceli a ve druhém dějství prohrávali dokonce o tři branky. Zlepšený výkon poté přineslo velké drama, protože se Plameny dostaly na dostřel, ovšem urputná obrana Vítkovic nepovolila domácím vyrovnat a v úplném závěru ještě potvrdili výhru, která rozhodla o vyrovnání série. Na web k tomuto článku připravujeme videorozhovor s Danem Poizlem.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Do utkání vstoupili lépe domácí. Ve třetí minutě byl ale Černohorský posazen na trestnou za podražení, ale i tak se žďárští mladší dorostenci bez problému ubránili. Druhou přesilovku dostali hosté hned v zápětí, tam už však měli víc šancí na využití. Nakonec se jim branku ale stejně vstřelit nepodařilo. Až v desáté minutě padl první gól zápasu, který měl na svědomí vítkovický Petr Vojtovič. Nějakou dobu se hra zase přelévala ze stran na stranu, když se hostům podařilo překonat gólmana podruhé, tentokrát Davidu Pastorovi. V sedmnácté minutě došlo k současnému vyloučení, ale ani to ani zbytek třetiny už stav nezměnil.

Hned v úvodu druhé dvacetiminutovky se prosadili i domácí. Lukáš Gergel dvakrát vystřelil na bránu - první střela se mu vrátila, ale druhá šla přímo za brankaře. Radost domácích však netrvala dlouho, Vítkovice odpověděli hned dvakrát, poprvé to byl Jakub Lewandowski a hned v zápětí se podařilo dostat puk do brány i Vojtěchovi Plánkovi. Poté nastala nějaká ta vyloučení. A jednoho z nich využily mladé Plameny hned dvakrát a to těsně před koncem druhé třetiny. Poprvé se poštěstilo Jaromírovi Pytlíkovi, který snížil stav na 2:4. Ani ne minutu na něho pohotově zareagoval znovu i Lukáš Gergel.

Do poslední třetiny se tedy šlo s rozdílem jedné branky. Vítkovice však neváhali a Jakub Lewandovski znovu prostřelil žďárského brankaře. Pár vteřin na to ale znovu začali stahovat náskok i domácí, kdy se z mezikruží prosadil Jiří Puczek. V tvrdém boji, který nastal, se však lépe dařilo hostům a jejich jednogólový náskok navýšil ještě Jakub Kylnar.