PLAY–OFF je tady! Hokejový svátek startuje

Zveřejněno 24.02.2017 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Již v sobotu se fanoušci dočkají. Po výborné základní části, která díky letošnímu systému tří skupin přinesla celou řadu parádních zápasů, byla obrovsky vyrovnaná a dramatická až do posledního zápasu, přijde vrcholná část, na kterou se těší hráči i fanoušci celou sezónu. Vyřazovací zápasy mají neopakovatelnou atmosféru a náboj a věřme, že i letos si tento hokejový svátek užijeme hodně dlouho. Plamenům přisoudilo pořadí v tabulkách za soupeře HC BAK Trutnov. Osmifinálového protivníka vám podrobněji představíme v dalším článku. Nyní vám přinášíme potřebné informace, které by vás před startem play-off mohly zajímat.

Osmifinále na čtyři vítězství do kříže se západní skupinou

Největší novinkou letošního play-off je systém osmifinále. Jednak to, že dvojice jsou tvořeny do kříže mezi skupinami Střed a Západ, přičemž na východě zůstane play-off v jejich skupině. Druhou novinkou je systém postupu na čtyři vítězná utkání, což je ve třetí nejvyšší soutěži uplatněno vůbec poprvé v historii. Rytmus zápasů však zůstal tradiční pro 2.ligu, tedy obden se střídáním místa utkání s tím, že lépe postavený tým po základní části hraje doma první a případné sedmé rozhodující utkání.

Další kola, se již hrají jen na tři vítězná utkání. Ve skupině Východ až do finále, ve společné skupině Západ/Střed do semifinále. Vítěz finále východní divize a vítězové semifinále Západ/Střed postupují do kvalifikace o postup do WSM ligy.

Pro sestavování dvojic ve čtvrtfinále a semifinále platí, že nejlépe umístěné družstvo po základní části hraje s družstvem umístěným po základní části nejhůře, druhé nejlepší s druhým nejhorším atd., přičemž pořadí družstev bude v případě shodného umístění družstev ve skupinách Západ a Střed určeno podle počtu dosažených bodů v základní části (resp. rozdílu branek atd.).

Pro všechna utkání play-off platí, že v případě, že skončí v základní hrací době nerozhodným výsledkem, následuje po tříminutové přestávce desetiminutové prodloužení hrané se čtyřmi hráči v poli. Pokud nepadne v prodloužení branka, rozhodují o vítězi samostatné nájezdy s pěti různými střelci (následně již po jednom do rozhodnutí).

V zápasech play-off budou nastupovat domácí týmy v tmavých dresech a hosté ve světlých. Osmifinálová utkání s výjimkou případného sedmého zápasu budou řízena třemi rozhodčími. Sedmý zápas osmifinále a všechny další (čtvrtfinále, semifinále…) budou již rozhodovat čtyři sudí.

Přijďte včas, vstupenky jsou již v předprodeji, posilujeme parkoviště

Atraktivita play-off sebou přináší výrazně zvýšený divácký zájem, což může způsobit určité komplikace v podobě front u pokladen a vstupu na stadion, při parkování apod. Klub připravil kroky k co největšímu snížení těchto jevů, ale přesto vyzýváme diváky, aby na stadion přišli s určitým předstihem a mohli si tak vychutnat atmosféru utkání od samého začátku včetně slavnostního nástupu mužstev a zahájení.

Předprodej vstupenek bude zahájen již v pátek a bude možné je zakoupit v prodejně hokejových potřeb „SobiSport“ vedle hlavního vchodu do stadionu a to v pátek v 9:30-12:00, 13:00-17:00 a v sobotu v 9:30–11:30. Pokladna na zimním stadionu pak bude otevřena dvě hodiny před začátkem utkání. Ceny vstupenek na všechna domácí utkání osmifinále byla stanovena na 60,- Kč, pro registrované členy fanklubu 40,- Kč. Na zápasy play-off neplatí sezónní permanentní vstupenky, naopak desetizápasové vstupenky „TEN“ zůstávají v platnosti do jejich vyčerpání.

Jako na všechna exponovaná utkání, budou i na play-off kromě standardního parkoviště před zimním stadion, posílené parkovací plochy o prostor autocvičiště a návštěvníci mohou využít i další parkoviště v blízkém okolí, jako například u fotbalového stadionu, případně u Domu kultury (viz mapka).

Program osmifinále play-off

sobota 25.2.2017 17:30 SKLH Žďár nad Sázavou – HC BAK Trutnov
pondělí 27.2.2017 18:00 HC BAK Trutnov - SKLH Žďár nad Sázavou
středa 1.3.2017 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou – HC BAK Trutnov
pátek 3.3.2017 18:00 HC BAK Trutnov - SKLH Žďár nad Sázavou
neděle 5.3.2017 17:30 SKLH Žďár nad Sázavou – HC BAK Trutnov (nebude-li rozhodnuto)
úterý 7.3.2017 18:00 HC BAK Trutnov - SKLH Žďár nad Sázavou (nebude-li rozhodnuto)
čtvrtek 9.3.2017 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou – HC BAK Trutnov (nebude-li rozhodnuto)

Se Šakaly autobusem do Trutnova

Pro fanoušky, kteří si nechtějí nechat uniknout ani zápasy Plamenů na ledě soupeře, připravil fanklub Šakal Patriots autobusový výjezd na druhé utkání osmifinálové série do Trutnova v pondělí 27. února. Cena výjezdu je 100,- Kč včetně vstupenky na utkání. Zájemci si mohou rezervovat místa na e-mailu fanklubSklh@seznam.cz nebo na tel. čísle 742 574 667 (pouze SMS).

VYBAVTE SE VE FANSHOPU NA PLAY-OFF

Play-off je vrcholem sezóny, je to svátek pro hokejisty, funkcionáře, ale především pro fanoušky. A naplno si užít zápasy vyřazovací části lze v dresu, se šálou či jinými předměty vyjadřujícími sounáležitost a podporu svému klubu. Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Kromě těch tradičních z letošní kolekce „Hoříme hokejem“ jako jsou parádní značková trička, nové šály, kšiltovky, propisky, řehtačky a další pěkné věcičky, jsou k dispozici také nové dresy přímo k zakoupení nebo na objednávku s vlastním jménem a číslem.