Poslední domácí zápas základní části ozdobí souboj o třetí místo

Zveřejněno 17.02.2017 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou NED Hockey Nymburk
35., sobota 18.2.2017 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - NED Hockey Nymburk ZNS - NYM
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Už jde skutečně do tuhého, do konce základní části zbývají dvě kola a na první čtyřku je velká tlačenice. Plameny sehrají v sobotu poslední domácí utkání před startem vyřazovacích bojů proti Nymburku a půjde o hodně. Na třetí Žďár se zezadu dotahuje právě Nymburk, ale také Kolín a Moravské Budějovice. Všechny tyto týmy mohou ještě Plameny předstihnout, takže o důležitosti tohoto duelu není pochyb.

LETOŠNÍ SÍLA NYMBURKU

Nymburk patří k příjemným překvapením letošního ročníku druhé ligy, a obvykle průměrný celek, v této sezóně rozdává body jen zřídka a od jejího začátku okupuje horní příčky tabulky. Aktuálně se Polaban dělí s Moravskými Budějovicemi o čtvrté a páté místo s pouhou jednobodovou ztrátou na třetí Žďár. Nymburku vyšla dokonale především první část soutěže, kdy během prvních třinácti kol pouze v jednom případě odcházeli jeho hráči ze zápasu bez bodového zisku.

Pak již Středočeši střídali úspěšná období s těmi méně úspěšnými. Před nadcházejícím duelem odehrál NED velmi zajímavé dva zápasy, u kterých se ve výsledku objevila nepopulární „desítka“. Nejprve ji inkasovali dokonce na vlastním ledě od havlíčkobrodských Bruslařů (4:10), aby o tři dny později nadělili na jihu Čech stejnou várku Českým Budějovicím (2:10). Ve středu Nymburk dohrával odložený zápas s Kolínem, takže na rozdíl od Žďáru neměl volno. V polabském derby uspěl NED a zvítězil 2:0.

PŘÍMÝ SOUBOJ O BRONZOVOU PŘÍČKU

Z pohledu na tabulku je naprosto zřejmé, jak mimořádně důležité utkání to sobotní bude. Případná výhra a zisk tří bodů by znamenalo již jistotu udržení elitní čtyřky a play-off by Plameny začínaly příští sobotu na domácím ledě a zároveň velkou šanci na „medailové“ umístění v základní části. Naopak v případě porážky již nebudou mít umístění mezi nejlepšími čtyřmi celky, Konečného svěřenci ve svých rukou a ani případná výhra v posledním kole by jim nemusela stačit.

BILANCE ZATÍM NAKLONĚNÁ STŘEDOČECHŮM

V konečném účtování může hrát roli při rovnosti bodů vzájemná bilance. A ta v tuto chvíli hovoří mírně ve prospěch polabských hokejistů. První vzájemné měření sil dospělo po remíze 2:2 do prodloužení, ve kterém rozhodl o zisku druhého bodu pro Nymburk Karel Bičiště. Druhý zápas se odehrál na žďárských Bouchalkách a Plameny zde vyhrály přesvědčivě 6:3. Zatím poslední střetnutí se však Konečného svěřencům vůbec nevydařilo a od Labe si na Vysočinu přivezli „kanára“ (6:0). Touto výhrou ukončili Středočeši Plamenům předchozí desetizápasovou vítěznou sérii.

8. kolo, sobota 15.10.2016, NED HOCKEY NYMBURK - SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 3:2 p. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)

17. kolo, sobota 26.11.2016 SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - NED HOCKEY NYMBURK 6:3 (3:0, 1:0, 2:3)

26. kolo, sobota 7.1.2017 NED HOCKEY NYMBURK - SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

PLAMENY TĚ POTŘEBUJÍ

Letošní sezóna vrcholí, play-off klepe na dveře a všichni soupeři bojují o co nejlepší pozici. Plameny čeká poslední domácí zápas základní části a pokud se jim podaří prodloužit již čtyři a půl měsíce trvající domácí neporazitelnost a získat tři body, splní tím svůj cíl umístění v první čtyřce. Tak přijďte žďárským bojovníkům pomoct udržet nedobytnost Bouchalek a užít si další parádní utkání v podání party kolem kapitána Martina Plevy.

Vybavte se ve Fanshopu na play-off exklusivně se slevou 20%

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Při sobotním zápase proti Nymburku bude možné zakoupit všechny (skladové) výrobky ve fanshopu se slevou 20%. Například hotový dres můžete koupit jen za 630,- Kč nebo šálu za pouhých 150,-Kč. Je to jedinečná příležitost, která se už nebude opakovat! Samozřejmě je stále možné objednat si dres s vlastním jménem a číslem (na objednávky se sleva nevztahuje).