Plameny čeká ve středu klíčový duel s Táborem

Zveřejněno 07.02.2017 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Tábor
33., středa 8.2.2017 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Tábor ZNS - TAB
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Základní část letošního ročníku třetí nejvyšší soutěže nezadržitelně spěje do svého finiše. O účastnících play-off je prakticky rozhodnuto a tak se všechny celky nyní soustředí na boj o co nejlepší výchozí pozici. Plameny čeká těžký úkol, kterým je udržet elitní čtyřku a potvrdit tím skvělou základní část letošní sezóny a zajistit si výhodu domácího prostředí v prvním kole vyřazovacích bojů. A právě dnešní utkání bude z tohoto pohledu jedním z těch klíčových.

Tábor – nejtěžší soupeř

Tábor je pro Plameny již dlouhodobě nepříjemný soupeř a v letošní sezóně mají žďárští hokejisté právě s těmi od Jordánu nejhorší bilanci. Proti Kohoutům se jim podařilo získat v předchozích třech zápasech pouze dva body za domácí vítězství 4:3 na nájezdy v 15. kole. Oba zápasy na jihu Čech ovládli Táborité.

Po úvodním přešlapování přišlo vítězné husitské tažení

Podobně jako Plameny, neměli Kohouti úplně ideální vstup do sezóny a v jejím úvodu se trochu trápili. Dokonce v desátém kole se zrodilo na jejich účet asi největší překvapení letošní sezóny, když prohráli s otloukánkem soutěže Jindřichovým Hradcem 4:1, což znamenalo pro Vajgar jednu z pouhých dvou výher v dosavadním průběhu soutěže.

Pak se však Jihočeši vydali na vítěznou jízdu, kterou jen sporadicky přerušil Havlíčkův Brod, Kolín, Nymburk a v již zmíněném zápase na Bouchalkách také Žďár. Minulou středu Táborští zaváhali v havlíčkobrodské Kotlině, kde prohráli těsným výsledkem 3:2, ale chuť si Kohouti napravili v sobotu u Jordánu, kde porazili Nymburk 6:3.

Duel druhého s třetím

Aktuálně patří Husitům druhá příčka a na třetí Žďár mají luxusní devítibodový náskok. Tudíž stíhání tohoto soupeře a šance na posun na druhé místo patří už spíše mezi teoretické možnosti než reálné šance. Plameny se nyní musí soustředit na uhájení elitní čtyřky, zajišťující úvodní a případné rozhodující utkání v prvním kole play-off na domácím ledě. A přestože nyní paří Konečného svěřencům již zmiňované třetí místo, je díky řadě neodehraných zápasů jejich nebližších konkurentů, ve velkém ohrožení.

Udržení čtyřky nebude snadné – zápas s Táborem napoví

SKLH má navíc v závěru poměrně těžký los. Nyní je to druhý Tábor, v sobotu lídr tabulky Havlíčkův Brod a pak následuje nejbližší pronásledovatel Nymburk. Až poslední zápas základní části nabídne Plamenům papírově slabšího soupeře David Servis České Budějovice. Tudíž je naprosto zřejmé, že každý bod bude pro udržení elitní čtyřky nesmírně důležitý.

PLAMENY TĚ POTŘEBUJÍ

Sezóna vrcholí a již teď začíná období, které bude rozhodovat o tom, jak bude úspěšná. A i když se právě nyní Plameny nepotkávají s tou úplně nejlepší formou, o to více potřebují podporu svých fanoušků. Proto si přijďte užít parádní hokej a pomozte Plamenům uhájit nedobytnost Bouchalek, kde již více než čtyři měsíce vítězí pouze domácí SKLH.

Vybavte se ve Fanshopu na play-off

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Kromě těch tradičních z letošní kolekce „Hoříme hokejem“ jako jsou parádní značková trička, nové šály, kšiltovky, propisky, řehtačky a další pěkné věcičky, jsou k dispozici také nové dresy přímo k zakoupení nebo na objednávku s vlastním jménem a číslem.