„Neměli jsme optimální formu,“ hodnotí středeční výkon Pavel Staněk

Zveřejněno 02.02.2017 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Středeční utkání rozhodně neprobíhalo tak, jak si Plameny představovaly. S posledním Vajgarem se zpočátku velmi trápily, nakonec však zvládly vyhrát 4:2. Utkání nám přiblížil žďárský obránce Pavel Staněk.

Foto: Jan Škárka

Velice důležitý a nečekaný moment nastal hned v první minutě, kdy Jindřichův Hradec otevřel skóre utkání prvním gólem. „Nevím, co k tomu mám říct. My si vždycky říkáme, jak to zvládneme. Ale často nám nevyjde to první druhý střídání, nevím, čím to je. Teď jsme tam třicet vteřin na soupeře tlačili, oni nám pak ujeli a dali nám gól hned z první střely! Bylo to už několikátý zápas, musíme si na to dát pozor hlavně do toho play-off, ale nemělo by se nám to stávat ani teď. Jak říkám, je už to poněkolikáté a je to hodně na zamyšlení,“ poukazuje na nedostatky týmu Pavel.

Ani zbytek utkání neproběhl tak hladce, jak by se dalo očekávat. Vajgar byl střelecky aktivní jen v první třetině, ale později už své šance nedokázal využít. „My jsme čekali, že to nebude lehký zápas, navíc jsme neměli úplně optimální formu. Minule jsme prohráli s Pelhřimovem, a to jsme chtěli trochu odčinit, ale nebylo to vůbec snadné. Soupeř byl ve formě, naštěstí jsme to přes ty první dvě třetiny uhráli a třetí třetinu jsme si to nějak pohlídali. Všichni jsme hodně rádi, že jsme to vyhráli a ty body jsme nakonec urvali,“ popisuje celý průběh utkání plamenný obránce.

Nejvíc ale Plameny rozhodně mrzely nevyužité přesilovky: „Je to škoda, no. To jsme asi měli dát gól a ten zápas by byl klidnější. Myslím si ale, že jsme většinu těch přesilovek sehráli dobře, hodně jsme střídali, hodně jsme si dávali puky, bohužel nám to tam nepadlo. Kdybychom tu branku dali, hned by to bylo o něčem jiném.“

Další střet čeká Žďárskou družinu v Kolíně. Tito rivalové se zatím tuto sezónu střetli třikrát (pokud nepočítáme přípravná utkání) a Kozlové si nárokují hned dvě výhry. „Určitě budeme chtít vyhrát, jako každý zápas. Je potřeba si to odmakat a vrátit se se všemi třemi body!“ dodává nakonec Pavel Staněk.