Plameny zabraly pozdě, z Pelhřimova se vrací bez bodu

Zveřejněno 28.01.2017 | Ondřej Krásný
Lední medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
30., sobota 28.1.2017
Lední medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
Lední medvědi Pelhřimov: Černý – Kalenda, Kasalý D., Jelínek, Hájek, Adam, Wasserbauer, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Kopic, Siřiště, Šulák, Všetečka, Vysloužil
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Beneš, Kolda, Smejkal, Staněk, Půža, Hort, Červenka, Kunstmüller, Vítek, Bureš, Kuřítko, Gregar, Kovářů, Střecha, Krupka, Juráň, Paták, Pazourek
Branky a nahrávky: 1. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 12. Kopic (Všetečka, Vysloužil), 22. Hadrava Martin (Kasalý D., Kasalý F.), 49. Kasalý F. (Hadrava Marek, Hadrava Martin), 60. Vysloužil (Kopic) – 42. Staněk (Střecha), 43. Bureš (Paták), 46. Střecha. Rozhodčí: Skopal – ing. Rampír, Bc. Komínek. Vyloučení: 3:5 navíc Adam 10min OT a Hájek 10min + DKU (oba PEL). Využití: 1:2 V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 26:40 (9:12, 10:16, 7:12). Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3
P E L H Ř I M O V - Žďárští hokejisté zaspali úvod zápasu, což bylo pro zbytek klání klíčové. Zlepšený výkon nepřišel ani ve druhé třetině a ačkoliv se Plamenům podařilo ve třetí třetině srovnat, vyrovnaný stav vydržel pouze chvíli. Pro Plameny je to čtvrtá porážka z venkovního ledu v řadě.

Foto: Jan Škárka

Reportáž

Plamenům již jako poněkolikáté v letošní sezoně nevyšel vstup do zápasu a již po první minutě prohrávaly. Martin Hadrava využil přihrávky před prázdnou branku od svého bratra a neměl problém zavěsit – 1:0. O deset minut později to s Plameny vypadalo ještě hůře, protože Řehoře prostřelil Miroslav Kopic - 2:0.

Po nepovedené první třetině se žďárským hokejistům nepodařila ani ta druhá. Hned po minutě hry. Kasalý našel krásnou přihrávkou Martina Hadravu, který se trefil pod horní tyč – 3:0. Snížit mohl Kuřítko, který se ocitl sám před Černým ovšem proti domácímu brankáři neuspěl. Definitivní tečku za zápasem mohl po přečíslení dva na jednoho udělat Kasalý, ale toho přesunem vychytal Řehoř.

Naděje pro Plameny se naskytla na začátku třetí třetiny. Nejprve ve 42. minutě využil přesilovou hru střelou z kruhu Pavel Staněk - 3:1. O minutu později nahodil puk na Černého Lukáš Bureš a domácí brankář si nešťastně srazil puk do branky – 3:2. Ve 46. minutě bylo dokonce vyrovnáno. Tomáš Střecha využil další přesilovou hru tvrdou ránou z kruhu – 3:3.

Jenomže to na Pelhřimov nestačilo. O čtyři minuty později totiž ujeli do přečíslení bratři Hadravové, kteří přenechali puk do druhé vlny na Filipa Kasalého, jenž vrátil Pelhřimovu vedení – 4:3. V poslední minutě ještě zpečetil vítězství Ledních medvědů Martin Vysloužil - 5:3.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Vůbec nechápu, jsem neskutečně nas*anej. Prvně se musím omluvit divákům, kteří sem vážili cestu a my jsme to takhle zneuctili. Od gólmana počínaje až po posledního útočníka s takovýmto výkonem nemůžeme hrát ani okres, tohle prostě není možný. Páteční trénink měl náboj, měl chuť, ale dneska sem přijedeme jako mistři světa a dostaneme po tlamě. Na konci to samozřejmě chceme strhnout, ale dneska jsme si to nezasloužili, gratuluju domácím k výhře.“

Jan Dvořák (trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov)
"Získali jsme tři body a musím klukům poděkovat, v tomhle stavu co jsme dneska byli, protože nám onemocněli někteří hráči, ale ti hráči co tu dneska byli tak předvedli vynikající výkon. Byla tam obětavost, bylo to tam všechno, celých šedesát minut jsme odmakali, ačkoliv jsme udělal nějaké chyby, které soupeř potrestal, tak jsme vyhráli, což je pro nás klíčový."