„Kluci mi to dávali až do prázdné branky,“ liboval si po zápase Lukáš Paták

Zveřejněno 26.01.2017 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ve dvacátém devátém kole třetí nejvyšší soutěže předvedly Plameny znovu velmi dobrý a pohledný hokej. Ovšem do kabin se po prvních dvaceti minutách šlo za stavu 0:2, jenomže otáčet zápasy Žďárští umí a po třetí třetině zněl konečný výsledek 7:2! Pár slov k tomuto dramatickému obratu nám řekl Lukáš Paták, který si na své konto připsal dva góly.

Ačkoli domácí se do utkání vrhli opravdu po hlavě a většina zápasu se odehrávala v jejich útočném poli, jediné dva góly úvodních dvaceti minut dal Písek. „My jsme věděli, že to není tak hrozný, jak ten výsledek vypadal. V šatně jsme si řekli jen takový detaily k tomu, jak bránit soupeře v těch protiútocích. Věděli jsme, že to otočíme, ani tam nemusel být žádný rozruch,“ prozrazuje Lukáš o dění mimo ledovou plochu.

Gólový obrat nastal až po první třetině, kdy si Plameny připsaly 7 branek. Autorem dvou z nich je právě Lukáš Paták: „Kluci mi dneska moc nevěřili, a tak mi to radši dávali až do prázdné kasy. Takže jsem měl hodně zjednodušenou pozici a musím jim za to poděkovat,“ vtipkoval po zápase žďárský forward.

Celý duel pak shrnul takto: „Ani bych neřekl, že se nám začátek nějak nepovedl, jenže co jsme měli dát, tak to jsme nedali. Na druhou stranu oni nám dvakrát frnkli a dali z toho dva góly… Ale musím říct, že přestože nám gólově začátek úplně nevyšel, tak pak jsme se do toho dostali, od druhé půle začaly padat i ty branky a bylo vidět, že jsme soupeře přehráli ve všech ohledech.“ Středečním zápasem se navíc Žďár znovu dostává na třetí místo v tabulce, protože Nymburk, který byl o příčku nad ním, prohrál 4:6 s Pelhřimovem.

A právě tento soupeř, Lední Medvědi Pelhřimov, čeká na Plameny jako další. Bilance minulých zápasů s tímto soupeřem jsou dvě prohry v přípravě, jedna v ligových utkáních a poté dvě žďárské výhry. „Tak je to takový menší derby a určitě to bude zajímavý zápas. Vidím to tak, že na ně vletíme, utlučeme je tam a přivezeme tři body!“ doplňuje s nadsázkou na závěr našeho rozhovoru Lukáš Paták.