Žďár předvedl proti Písku další parádní obrat

Zveřejněno 25.01.2017 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Písek
29., středa 25.1.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Písek ZNS - PIS
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Beneš, Kolda, Smejkal, Hort – Červenka, Kunstmüller, Vítek D., Bureš, Kuřítko, Gregar, Kovářů, Střecha T., Juráň, Paták, Čech, Pytlík
Písek: Gába – Procházka, Hřebíček, Červinský, Hanus, Pavlíček, Koutenský, Suda – Pašek, Kepka, Šuhaj, Koupal, Suchan, Urbanec, Strnad, Drda, Rod, Klas
Branky a nahrávky: 30. Kovářů (Pleva, Vítek D.), 30. Červenka (Kuřítko, Hort), 36. Bureš (Červenka), 46. Paták (Čech, Juráň), 48. Kuřítko (Kolda, Červenka), 53. Střecha T (Hort), 55. Paták (Juráň) – 10. Drda (Rod, Suchan), 16. Urbanec (Suchan)
Rozhodčí: Barek – Špringl, Tasch
Vyloučení: 4:4 Využití: 0:0 V oslabení: 1:0
Diváci: 645
Střely na branku: 45:23 (11:7, 18:5, 16:11)
Průběh utkání: 0:2, 7:2

Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Diváci na žďárských Bouchalkách si dnes mohli připomenout nedávný fantastický obrat, který Plameny předvedly proti Havlíčkovu Brodu. Dnes však po první třetině musela Konečného družina dohánět „jen“ dvoubrankové manko. Ještě v prostřední části hry se domácí dostali do vedení 3:2 a závěrečnou třetinu už si užívali hráči i diváci, když žďárští borci postupně ničili Písek až do stavu 7:2.

Foto: Jan Škárka

Reportáž

Rozsáhlá marodka v kabině žďárského celku dnes nepustila do zápasu hned pět hráčů základní sestavy (Rašner, M.Vítek, Staněk, Kaňka, Krupka) a navíc Půža nebyl uvolněn z Jihlavy. Poprvé tak v „A“ týmu dostal příležitost teprve patnáctiletý mladší dorostenec Jaromír Pytlík v roli centra třetí formace a rozhodně nebyl na ledě jen do počtu.

Plameny vlétly do zápasu s velkou chutí a během úvodních minut si vypracovaly nejméně pět velkých brankových příležitostí. Jenomže jakoby pokračovalo střelecké trápení z předchozího utkání v Moravských Budějovicích a překonat skvěle chytajícího píseckého gólmana Gábu, byl pro žďárské střelce nepřekonatelný problém. A tak hosté předvedli, jak vypadá střelecká produktivita.

Nejprve se v desáté minutě z první vážnější akce Písku, vzniklé z chyby domácích při střídání, dostal před branku Lukáš Drda a střelou nad Řehořovu vyrážečku otevřel skóre – 0:1. V 16. minutě si Josef Urbanec položil Řehoře a zasunul kotouč do branky – 0:2. To byla pro domácí, kteří do té doby herně na ledě dominovali, hodně studená sprcha.

Žďárští se snažili o kontaktní branku, ale stále naráželi na neprůstřelného Gábu v písecké brance. Jeho kouzlo odčaroval až v polovině zápasu Ondřej Kovářů, který si po nahrávce Plevy vybruslil až před branku a přesnou trefou nad Gábovu vyrážečku snížil na 1:2. A najednou to šlo, pouhých šestačtyřicet sekund stačilo Plamenům na vyrovnání. Hort vystřelil od modré, Kuřítko tečoval do tyče, od níž se kotouč odrazil před branku, kde byl připravený Martin Červenka, pro kterého nebyl problém zamést černou gumu do odkryté klece – 2:2.

Za dalších čtyřicet sekund už mohli jít domácí do vedení, ale Benešovu ránu z mezikruží zastavila horní tyč písecké branky. Ve 36 minutě se to však již podařilo a Červenka poslal puk před branku Lukáši Burešovi, jenž šikovnou kličkou přelstil Gábu a poslal Plameny do vedení – 3:2. O minutu později zkazil Plevovi radost jeden z hostujících obránců, když stihnul zastavit kotouč, který už mířil do branky. Žďárští hokejisté soupeře nadále přehrávali a hosté hrozili pouze z ojedinělých protiútoků, se kterými si však Milan Řehoř dokázal poradit.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky byl blízko pojišťovací brance Gregar, ale jeho blafák mu Gába vystihl. Spousta radosti na tribuny žďárských Bouchalek však měla teprve přijít. Ve 46. minutě předvedli parádní souhru Juráň, Čech a z první zakončivší Lukáš Paták - 4:2. O dvě minuty později dorazil kotouč odražený od zadního mantinelu po Koldově střele Martin Kuřítko - 5:2.

V 52. minutě mohl stejný hráč přidat další branku, avšak netrefil odkrytou bránu. O minutu později to ale napravil Tomáš Střecha, který si po Hortově nahrávce stáhl kotouč a poslal jej pod horní tyčku branky bezmocného Gáby – 6:2. A to stále nebylo vše. Domácí se dokázali prosadit také ve vlastním oslabení, kdy Juráň s Patákem předvedli ukázkové přečíslení dva na jednoho a Lukáš Paták uzavřel skóre na konečných 7:2.

Důležité vítězství, které přicházelo na svět ve značných porodních bolestech, se postupně změnilo na exhibici a získané tři body posunuly Plameny na třetí místo druholigové tabulky. O další přírůstek potřebný k udržení v elitní čtyřce pojedou Konečného bojovníci válčit v sobotu do Pelhřimova. Na derby ve městě rekordů chystá zájezd fanklub Šakal Patriots, takže můžete být u toho. Na domácím ledě se žďárští borci opět představí za týden ve středu, kdy na Bouchalky dorazí další jihočeský zástupce jindřichohradecký Vajgar.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Začátek nebyl z naší strany vůbec špatný, ale bohužel jsme prohrávali 2:0. Ale ani žádná bouřka v kabině po té první třetině nebyla, protože jsme ji opravdu neodehráli špatně. Spíš to byla otázka času, kdy dáme ten gól a prosadíme se. Hokej se hraje šedesát minut a myslím, že ta kvalita se projevila. Je dobře, že i přes tu marodku se nám podařilo dát dohromady čtyři lajny, vyzkoušeli jsme mladého Pytlíka, ten to odehrál velice dobře a my budeme ty mladé kluky dál zkoušet.“

.

.

Karel Slabý
Karel Slabý (trenér IHC Písek):
"Na začátku jsme se štěstím dali dva góly a to bylo pro nás velké povzbuzení. Jenomže do té druhé třetiny jsme šli až moc namyšleně a ne s pokorou a doplatili jsme na to. Domácí tým má obrovskou kvalitu a myslím si, že dnes hraje jeden z nejlepších hokejů, který tady v té skupině je a musím uznat, že Žďár zaslouženě vyhrál. My jsme nedokázali najít žádnou protizbraň, byli jsme pomalí, všude jsme byli druzí, museli jsme faulovat, a jak říkám, domácí zaslouženě vyhráli.“

Fotogalerie