Svůj sobotní čtyřgólový příspěvek okomentoval Martin Kuřítko

Zveřejněno 17.01.2017 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Sobotní utkání Plamenů proti David Servisu skončilo jasným vítězstvím domácích 10:3. Gólově zajímavá byla převážně druhá třetina, která znamenala dohromady 9 branek. Nejlepším hráčem Žďáru se stal Martin Kuřítko, střelec čtyř branek.

Po třech duelech, ve kterých Plamenům nevyšel úvod zápasu, se jim v sobotu už podařil opět úspěšný vstup do utkání a již v první minutě dostaly puk do brány hostů. Na odpověď se ale nemuselo dlouho čekat a do kabin se mířilo za vyrovnaného stavu - 1:1. „Na soupeře jsme nastoupili dobře, dali jsme rychlý gól hned na začátku a po něm jsme se uspokojili, takže jsme se přizpůsobili jejich hře. To bylo to špatný, ale po třetině jsme si něco k tomu řekli a myslím si, že to pomohlo,“ komentuje vstup do zápasu Martin Kuřítko. Druhá třetina již byla daleko zajímavější. Po čtyřech domácích gólech padl jeden budějovický, další tři domácí následované jedním hostů - 8:3. V poslední třetině vyslyšely domácí Plameny volání svých fanoušků, že chtějí „deset“, a přidaly navrch další dvě branky.

Z gólového obnosu, kterého v této sezóně dosáhl dvouciferné hranice poprvé, se hodně radoval i Martin, který si připsal autorství čtyř z nich: „Tak Lukáš Bureš vždy ujel hezky po křídle, dal mi to mezi kruhy a já jsem měl štěstí, že mi to tam spadlo. Soupeři měli gólmana z nižší soutěže a myslím si, že kdyby tam byl zkušenější brankář, tak by to chytil.“

Po dvou prohraných zápasech, ve kterých se Žďárským nepodařilo dát ani jedinou branku, se sobotní utkání velmi povedlo. Mohlo by to také znamenat nové nakopnutí do dalších zápasů. „Určitě to pomůže k tomu, aby se nám hrálo líp. Ty dvě prohry, kdy jsme nedali ani gól, byly hodně demotivující. Dneska jsme k tomu přistoupili dobře a díky dobré týmové práci jsme dneska vyhráli tolik, kolik jsme vyhráli,“ doplňuje žďárský střelec.

A co je podle Martina podstatná věc, která pomůže k vítězství? „Důležitá je hodně trenérova taktika. Myslím si, že taktika, kterou nám on stanovil, tak funguje po celou sezónu, takže to bude ono.“

Další sobotu se na Plameny již těší Žihadla, která si v posledním kole vysloužila výhru nad Nymburkem 5:1. S tímto protivníkem mají za sebou hráči od Sázavy jednu prohru, jednu výhru a jednu výhru v prodloužení. „Samozřejmě tam jedeme vyhrát a myslím si, že každý v kabině chce vyhrávat a Moravské Budějovice to rozhodně nebudou mít lehké,“ dodává nakonec Martin Kuřítko. Lehké to ale nebudou mít ani Martin se svými spoluhráči a tak určitě uvítají podporu svých fanoušků, kteří se s fanklubem „Šakal Patriots“ na jihovýchod Vysočiny chystají, tak se k nim přidejte, ať mají Plameny skvělé prostředí.