Polovinu základní části uzavřou Plameny na ledě David Servisu

Zveřejněno 30.11.2016 | Ondřej Krásný
DS České Budějovice SKLH Žďár nad Sázavou
18., středa 30.11.2016 18:00
DS České Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou DCB - ZNS
Č E S K É   B U D Ě J O V I C E - Druhá liga pokračuje osmnáctým kolem a žďárští hokejisté se poprvé v historii vydají na led David Servisu. Zápas to vzhledem k neznámosti prostředí a soupeře může být ošemetný. Oba soupeři jsou aktuálně v dobré formě a pro jednoho skončí vítězná série.

NEVYZPYTATELNÝ NOVÁČEK

Hokejisté David Servisu zatím nemají sestupové obavy a vzhledem k výkonům Jindřichova Hradce se podobným starostem letos zajisté vyhnou a téměř jistě nováček soutěže premiérovou sezonu ve druhé lize přežije. Ba naopak na postupovou osmou příčku ztrácí českobudějovičtí hokejisté pouze tři body.

Že David Servis umí překvapit ukázal hned v prvním kole, kdy doslova šokoval Kolín. Kozlové na domácím ledě prohráli 4:1. Pak sice přišla dlouhá série porážek, kterou České Budějovice ukončily výhrou s Vajgarem. No a přišel druhý vzájemný zápas s Kolínem a opět vítězství David Servisu.

Důležitý krok, který znovu dostal David Servis do hry o postup, bylo vítězství nad Pískem, který je teď právě na osmém místě. Tohle vítězství navíc České Budějovice potvrdily v posledních dvou kolech. Z ledu Jihočechů odjel s prázdnou Nymburk. V posledním kole ovládl David Servis Jihočeské derby s Vajgarem.

DRAMA V PRVNÍM ZÁPASE

Že nebudou mít Plameny jednoduchý úkol, ukázal již první zápas na Bouchalkách. David Servis v zápase dokonce vedl, ale důležitou vyrovnávací branku vstřelil před koncem druhé třetiny Střecha. Plameny rozhodly až ve třetí třetině, kterou ovládly jasně 3:0. Vítězná branka Malce ovšem padla až v 54. minutě. Tlak domácích byl jednoznačný, na střely žďárští hokejisté svého soupeře přestříleli v poslední třetině 17:5.

Sobota 22.10.2016 SKLH Žďár nad Sázavou – HC David Servis České Budějovice 5:2

PLAMENY HOŘÍ, NEZHASNOU?

Žďárští hokejisté pomalu nechávají zapomenout na nepříliš podařený vstup do sezony. Plameny se v posledních týdnech opravdu rozhořely, ale zápas s David Servisem patří k těm, který by měla skvadra Michala Konečného vyhrát. Plameny z posledních sedmi utkání šestkrát vyhrály a jednou prohrály v prodloužení v Kolíně. I proto je potřeba, aby žďárští hokejisté tyto výsledky potvrdili, situace v tabulce je neskutečně vyrovnaná a každý bod má cenu zlata.