Starší dorost na špici, mladší je po základní části druhý, junioři na půl úspěšní

Zveřejněno 21.11.2016 | Jakub Janů
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Starší dorost zvládl velmi náročný víkend a připsal si skalp druhého Tábora i Třebíče a je se čtyřbodovým náskokem první. Mladší dorost dohrál základní část a z druhého místa postoupil do nadstavbové části ve které se setká s týmy z Moravy. Junioři nestačili na Kolín, ale přivezli tři body z Jindřichova Hradce.

Foto: Petr Nedvěd

JUNIOŘI

Juniory čekal v pátek těžký zápas doma proti vedoucímu Kolínu. Domácím se sice podařilo vstřelit jeden gól, ale Kolín potvrdil roly favorita a po výhře 1:3 si odvezli Kozlové všechny body sebou.

Druhý zápas pro ně byl na programu v neděli v Jindřichově Hradci. Tento duel už Plamenům body přinesl a to hned všechny tři. V Jindřichově Hradci vyhrály 3:5 a upevnily si tak sedmou příčku v tabulce.

SKLH Žďár nad Sázavou –SC Kolín 1:3

KLH Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou 3:5

STARŠÍ DOROST

Úspěšný víkend má za sebou starší dorost. Ve čtvrtek poměřili svoje síly proti šesté Třebíči. Po první třetině šli za jednogólového vedení do šaten šťastnější domácí, když otevřel skóre Koudelka. Ve druhé třetině přidal další trefu za domácí Nagy. V poslední třetině přidal za Žďár ještě přesný zásah Pachl a v poslední minutě Nagy. Třebíč se prosadila pouze jednou, když se podařilo už jen kosmeticky snížit skóre Válkovi. Plameny tak vyhrály 4:1.

Na nedělní zápas cestovali až do Tábora. Zde si brankář Plamenů připsal nulu a Žďár si po přesných zásazích nejprve Fajzrachamanova, potom Negyho a Melichara odvezl pod Zelenou horu všechny tři body. Starší dorostenci tak jsou po šestnáctém kole na zcela zaslouženém prvním místě.

SKLH Žďár nad Sázavou –HS Třebíč 4:1

HC Tábor – SKLH Žďár nad Sázavou 0:3

MLADŠÍ DOROST

Ve čtvrtek čekal mladší dorostence těžký soupeř z Hradce Králové. Už ve druhé minutě otevřel za Žďár skóre Pytlík a hned dvě minuty po něm přidal druhý gól Puczek. Jenže hosté stihli ještě během první třetiny dvěma góly v krátkém sledu vyrovnat. V předposlední minutě dokonce otočili stav na 2:3 ve svůj prospěch. Jenže v poslední minutě prvního dějství stihl vyrovnat Trejbal a do šaten se tak po první třetině šlo po nerozhodném stavu 3:3. Do konce zápasu se prosadili už jen domácí. Konkrétně nejlepší střelec domácích Pytlík, který tak otočil skóre pro Plameny a rozhodl tak i o jejich vítězství.

V sobotu je čekala cesta do Liberce. Utkání nabídlo mnoho gólů na obou stranách, ale šťastněji z něho přece jen vyšly Plameny, když si po vysoké výhře 5:8 připsaly všechny tři body do tabulky.

Mladší dorost zakončil základní část na překrásném druhém místě. Jestli se s předstihem podíváme na nadstavbu tak je čekají zajímavé zápasy s Jihlavou, Havířovem, Zlínem, Vítkovicemi a Třincem do kterého pocestují už tuto neděli.

SKLH Žďár nad Sázavou – Mountfield HK 4:3

Bílí Tygři Liberec – SKLH Žďár nad Sázavou 5:8