Skokani kola. Plameny se vyhouply po výhře nad Vajgarem na čtvrté místo

Zveřejněno 09.11.2016 | ok, mk
SKLH Žďár nad Sázavou Jindřichův Hradec
13., středa 9.11.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Jindřichův Hradec ZNS - JHR
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Půža, Smejkal, Vítek M., Kolda, Hort, Beneš, Pleva – Gregar, Kovářů, Juráň, Pazourek, Kunstmüller, Bureš, Červenka, Paták, Krupka, Kaňka, Kuřítko, Vítek D., Střecha T.
Jindřichův Hradec: Formánek (od 19. Pírs) – Tržil, Růžek, Pípal, Bureš, Straka, Kohút, Zderadička – Bastl, Vantuch, Beran, Lazorišák, Svatuška, Bílek, Hotař, Jindra, Kundrát, Heldák, Furch.
Branky a nahrávky: 4. Bureš (Gregar), 14. Paták (Kaňka, Kovářů), 19. Kuřítko (Červenka), 38. Paták (Kaňka, Juráň), 39. Juráň (Paták, Kolda), 59. Beneš (Kaňka) – 29. Jindra (Lazorišák, Straka), 30. Bastl (Beran)
Rozhodčí: Netopil – Zedník, Komínek
Vyloučení: 5:5 + (JHR) Bachl TS
Využití: 1:1. V oslabení: 0:0
Diváci: 709
Střely na branku: 42:15 (17:5, 15:6, 10:4)
Průběh utkání: 3:0, 3:2, 6:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Nebyl to zřejmě ten nejhezčí hokej, který byl na druholigových stadionech k vidění, nicméně večer to byl vítězný. Plameny zadělaly na zisk tří bodů již v první třetině. Poté přišlo dramatické snížení, ale převaha domácích se poté přece jen začala projevovat i na skóre. Pohled na tabulku je po třináctém kola značně přijemnější, jelikož se Plameny posunuly o tři místa výše.

Foto: Jan Škárka

Reportáž

Vstup do zápasu byl podle očekávání a Plameny byly aktivnějším celkem. Svou převahu ve čtvrté minutě zúročily i brankově. Gregar krásně prostrčil před branku puk na Lukáše Bureše, který si zpracoval kotouč položil brankáře a zakončením přesně pod víko poslal žďárské hokejisty do vedení – 1:0. Jenomže k šanci ke srovnání se málem dostal Lázorišák, tomu kotouč v rozhodující chvíli ujel. Před Řehoře se s kotoučem dostal Kundrát, ale trefil pouze výstroj žďárského brankáře.

Před druhou brankou skončila kombinace žďárských hokejistů na tyči Formánkovi branky. O půl minuty později už Bouchalky měly druhý důvod k radosti, když po nahrávce Kaňky prostřelil pěknou střelou Formánka Lukáš Paták - 2:0. Šanci ke snížení měl hostující Jindra, ale neuspěl. Do kabin šly Plameny s tříbrankovým vedením. Po krásné kombinaci Červenky s Kuřítkem právě Martin Kuřítko doklepl kotouč do poloodkryté branky – 3:0, což bylo na hostujícího brankáře příliš a do brankoviště se postavil David Pírs.

Ve druhé třetině domácí hokejisté pokračovali v převaze, ale branky dávali hosté. Po nevyužité přesilovce domácích, využil díry v obraně Žďáru Jan Jindra a střelou pod horní tyčku snížil - 3:1. Poté odešel na trestnou lavici Vítek a kontaktní branku vstřelil Antonín Bastl - 3:2. Vajgar nebyl daleko od srovnání odražený kotouč se posouval vedle tyče Řehořovi branky.

Konec druhé třetiny patřil Plamenům. Po několika zahozených šancích dostal přihrávku mezi kruhy od Kaňky Lukáš Paták a trefil se pod horní tyčku – 4:2. Uběhlo pouze sedmdesát sekund a střelu Koldy od modré čáry tečoval přesně mezi betony Pírse Marcel Juráň - 5:2.

Ve třetí třetině si domácí už snažili pohlídat výsledek, ale šance na jejich straně přibývaly. Horní tyčku trefil z mezikruží Tomáš Střecha. V následující přesilovce ujel hostující Bílek, ale na Řehoře nevyzrál. Vajgar měl ještě jednu možnost snížit, ale trestné střílení Bastlovi podle představ nevyšlo. Kosmetickou úpravu přidal dvě minuty před koncem při dvojnásobné přesilové hře střelou z mezikruží pod horní tyčku Petr Beneš - 6:2.

Plameny se staly díky tříbodovému vítězství a ztrátám konkurentů skokanem kola. Ze sedmého místa se žďárští hokejisté posunuli na čtvrtou příčku.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Hlavně jsme nechtěli soupeře podcenit. Začali jsme zase na čtyři lajny, které teď máme k dispozici. Povedl se nám nástup a výsledek 3:0 po první třetině tomu odpovídal. Pak jsme dostali dva góly, ale nebyla tam žádná panika. Hráli jsme pořád stejně a šli jsme za tím. Kluci plnili, co jsme si řekli a dostali jsme ten zápas do takového klidného konce. Každopádně to ale byl těžký zápas a ani pro hráče to nebylo lehké, když ví že musí a že vlastně nemohou nic získat, ale jen ztratit. A Hradec opravdu hrál dobře a byl to nepříjemný soupeř a ne náhodou mají v poslední době docela dobré výsledky a jsem rád, že kluci k tomu přistoupili zodpovědně .“

Milan Mazanec
Milan Mazanec (trenér KLH Vajgar Jindřichův Hradec)
"Tradičně jsme opět na začátku zápasu prohrávali, tentokrát to bylo až 3:0. Pak nám pomohlo vystřídání brankářů, protože Pírs nás podržel a podařilo se nám to stáhnout na 3:2. Hned potom jsme tam měli ještě jednu velkou šanci a kdyby to tam spadlo, tak by ten zápas vypadal úplně jinak. Bohužel nemáme tolik dovednosti, abychom dokázali tyhle příležitosti proměňovat, což je celý náš problém. Řekl bych, ale že ten výsledek je až příliš jednoznačný. Soupeř hrál bezesporu dobře, to bylo vidět, ale kdybychom ty příležitosti proměňovali, tak ten výsledek mohl být pro nás příznivější."

Fotogalerie