Přijede poslední Vajgar, Plameny potřebují naplnit roli favorita

Zveřejněno 08.11.2016 | ok
SKLH Žďár nad Sázavou KLH Vajgar Jindřichův Hradec
13., středa 9.11.2016 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - KLH Vajgar Jindřichův Hradec ZNS - JHR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ve středu se na Bouchalkách rozehraje třinácté kolo druhé hokejové ligy. Plameny se pokusí o třetí výhru v řadě. V cestě jim stojí poslední Jindřichův Hradec, který žďárským hokejistům naposledy pořádně zatopil. Splní Plameny roli favorita a uspějí? Úvodní buly v osmnáct hodin!

ZMĚNĚNÝ KÁDR, ALE BEZ ZLEPŠENÍ

Jindřichův Hradec se během loňské sezony stal jasným otlounkánkem soutěže. Do této sezony nastoupil Vajgar s několika novými tvářemi, jenomže zlepšení se zatím nekoná. Většinu zápasů prohrávají Jindřichohradečtí zcela jednoznačně a už dvakrát inkasovali potupnou desítku, dohromady za dvanáct zápasů lovili brankáři Vajgaru již 72 kotoučů. Záchvěv zlepšení zaznamenal Vajgar v devátém a desátém kole. Nejprve zaskočili modrožlutí Kolín a získali bod, pak si Jindřichův Hradec překvapivě odvezl tři body z Tábora. To je však celkový bodový zisk Vajgaru za dvanáct odehraných kol.

Ani v útoku to není žádná sláva. Vajgar vstřelil pouze devětadvacet branek. Na více než třetině z nich má podíl Ota Lázorišák, který kroutí v Jindřichově Hradci už třetí sezonu. Na kontě má jedenáct kanadských bodů za šest branek a pět asistencí. V brance se střídá Michael Formánek a David Pírs, oba mají na kontě po šesti zápasech.

VAJGAR PLAMENY UMÍ POTRÁPIT

I přes nepříznivé výsledy Vajgaru, není radno soupeře podceňovat. Plameny se o tom přesvědčily jak v loňské, tak i v letošní sezoně. Na žďárských Bouchalkách před rokem Jindřichův Hradec uhrál jeden ze svých devíti bodů, které v sezoně získal. Letošní vzájemný zápas mají jistě všichni v dobré paměti. Plameny vedly o tři branky již v páté minutě, jenomže Vajgar gólovou smrští otočil na 7:3. V infarktovém závěru žďárští hokejisté nakonec zvrátili vítězství dvěma brankami v poslední minutě na svou stranu.

4. kolo, středa 28.9. 2016 KLH Vajgar Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou 7:8

POTVRDÍ ŽĎÁRŠTÍ BODY Z PELHŘIMOVA?

Situace se začíná zlepšovat i u řeky Sázavy. Plameny bodovaly z posledních šesti zápasů v pěti, čtyři dokonce vyhrály. Vyhrát s Vajgarem hraničí pro žďárské hokejisty téměř s povinností. Tabulka je ve středu velice vyrovnaná. Osmnáct bodů na kontě totiž mají kromě Žďáru i Písek s Kolínem. Pouze o tři body více má čtvrtý Tábor. Žďárští hokejisté tak mají ideální možnost jak výkonnostní nárůst potvrdit a třeba se tabulkou opět posunout na vyšší příčky. Přijďte podpořit žďárské Plameny, utkání začíná od 18 hodin a rozhodně se bude opět na co dívat!

Novinky ve fanshopu

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Bohatá kolekce byla nyní doplněna o cyklodresy a minidresy. V sortimentu je celá letošní kolekce „Hoříme hokejem“ včetně oblíbených náramků, které byly již doprodané. Nyní jsou dokonce vylepšené o ražbu, tak aby se neodíraly. V nabídce najdete parádní značková trička, zcela nové šály, kšiltovky, propisky, řehtačky, přívěšky a další pěkné věcičky. K dispozici jsou také nové dresy, které je možné si objednat s vlastním jménem a číslem.