„Delší dobu nás trápí koncovka,“ mrzelo po zápase s Pískem Petra Beneše

Zveřejněno 01.11.2016 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V sobotu přijeli na Bouchalky hokejisté z Písku, aby se utkali s domácími Plameny. Pro Žďárské to byl boj nelehký a velmi vyčerpávající po všech stránkách, nakonec ale dokázali posbírat všechny síly, co jim ještě zbyly a z duelu si odvést dva body. Blíže k zápasu se nám vyjádřil Petr Beneš, autor dvou branek.

Foto: René Rámiš

První třetina byla sice velmi bojovná, ale na góly plodná byla až v úplném závěru. Na branku Petra Beneše v poslední minutě stihli o několik vteřin později a zároveň v poslední vteřině utkání zareagovat i hosté. „Na zápas jsme se těšili a od středy jsme se na něj chystali. Chtěli jsme vyhrát za tři body za každou cenu, protože je potřebujeme jako sůl. Začátek nám vůbec nevyšel, ta první třetina byla z naší strany taková nemastná neslaná,“ okomentoval první úsek zápasu žďárský obránce Petr Beneš, střelec úvodního gólu zápasu. Mač pokračoval dvěma dalšími góly hostů, na které odpověděl znovu Petr Beneš. Druhá část tedy končila za stavu 2:3.

V poslední třetině se prosazovali spíše domácí, kteří svými dvěma brankami otočili výsledek. Písek ale vyrovnal a utkání se protáhlo až do prodloužení, ve kterém nakonec svoji převahu ukázali domácí: „Druhá byla lepší, jenže nás už delší dobu trápí koncovka - nedáváme góly, i když těch šancí je spousta. Soupeř pak jde po našich individuálních chybách a trestá je. Musím pochválit kluky, že to nezabalili, a že jsme makali a že se nám povedlo ještě do konce třetiny snížit. Věřili jsme tomu, že ten zápas zvládneme. Byli jsme pak lepší, a myslím si, že jsme to otočili zaslouženě. Bohužel jsme tam pak vybafli do útoku a soupeř vyrovnal, řekl bych, takovou haluzí a zaplať pánbůh aspoň za ten druhej bod.“

Petr si tedy na své konto připsal dva důležité góly. Pravděpodobně i díky nim byl na konci utkání vyhodnocen jako nejlepší hráč zápasu za žďárský tým. První se mu povedlo dát v poslední minutě první třetiny: „U toho prvního gólu si tam Kuře (Martin Kuřítko - pozn. redakce) našel Kuzmu (Luboš Kunstmüller - pozn. redakce) mezi kruhy a už mohl střílet. Ale je to zkušený hráč, má hlavu nahoře, takže mě ještě viděl a asi jsem byl v lepší pozici. No, a zkusil jsem to vystřelit pod ruku, sám jsem se divil, že to tam nějak propadlo, takže spíš štěstí.“ Druhá branka padla v třicáté čtvrté minutě hry za stavu 1:3. Byla hlavně nesmírně důležitá pro motivaci a víru Plamenů, které to znovu nažhavilo k maximálnímu výkonu. „Ten druhý gól jsem se vydal podpořit z brejku. Bury (Lukáš Bureš - pozn. redakce) jel sám na branku, byl pod tlakem a dojížděl ho bek. Já jsem neměl co ztratit, takže když se to tam odrazilo, vjel jsem tam a jen to zametl do prázdné brány. Bylo taky štěstí, že jsem se k tomu nachomýtl zrovna já,“ komentuje Petr Beneš branku.

Celé utkání také provázely přesilové hry. Celkem jich bylo 10, ale na trestné lavici Žďárských sedělo o dva víc. Písek také dostal šanci ve hře pět na tři, kterou ale nedokázal využít. Ve skutečnosti byla početní převaha využita pouze jednou a to ze strany domácích. Je to hlavně tím, že oba týmy bravurně bránily své svatyně, ačkoli byly pod velkým tlakem. Nervózní jsou samozřejmě i útočící hráči, protože se ze všech sil snaží využít příležitost, která může rozhodnout. „Je tam určitě velký tlak. Říká se, že kdo nevyužije přesilovku 5 na 3, tak prohraje. My jsme tam měli pár střel, ale je potřeba to ještě zlepšit. Hlavně propracovat tu kombinaci, tlačit se víc do brány a hlavně ji trefovat. Těch střel bylo málo a hodně jich bylo zblokovaných,“ popisuje průběh i problémy přesilových her Žďárských Petr.

Pro další možné body si Plameny zajedou v sobotu do Pelhřimova. S tímto soupeřem se tuto sezónu porvali již třikrát a vždy vyhrál Pelhřimov. Hokejisté z města rekordů v tabulce zaostávají za Žďárem jedním bodem, takže se bude jednat o utkání opravdu pikantní. „Bude to derby, těšíme se na to, snad bude hodně lidí. Musíme zregenerovat, musíme trénovat a jít do toho s čistou hlavou, naplno a hrát tak, jako dneska ty poslední dvě třetiny,“ dodal na závěr Petr Beneš. Rozhodně nezapomeňte svůj tým podpořit, můžete třeba společně s fanklubem Plamenů Šakal Patriots, který na tento zápas pořádá zájezd. Více informací získáte u vedení fanklubu nebo na jeho facebookovém profilu.