Oba dorosty měly opět úspěšnou neděli

Zveřejněno 23.10.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U / T Á B O R – Mládežnický víkend zahájili žďárští junioři na ledě favorizovaného Tábora, který také svoji roli beze zbytku naplnil. Neděle už byla pro žďárskou mládež mnohem přívětivější a obě dorostenecké kategorie si připsaly po třech bodech.

Foto: Juniorský hokej

JUNIOŘI

Páteční cesta na jih Čech se juniorům vůbec nevydařila. Favorizovaný Tábor jednoznačně potvrdil papírové předpoklady a deklasoval mladé Plameny až příliš krutým rozdílem.

9. kolo, pátek 21.10.2016
HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou 9:1 (4:0, 2:1, 3:0)

STARŠÍ DOROST

Starší dorostenci se díky pětizápasové vítězné šňůře vyšvihli minulý týden do čela tabulky. V neděli přidali Bieglovi svěřenci další výhru a na domácím ledě přehráli Chrudim jednoznačně 5:0, čímž si udrželi vedení v tabulce ligy staršího dorostu.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Chrudim 5:0

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorostenci přivítali v neděli na Bouchalkách brněnskou Kometu a připsali si další tři body. Ovšem poměrně rozhodnutý zápas se proměnil v závěru ve velké drama. Po dvou brankách Pytlíka, a po jedné Primožiče, Hromádky a Klodnera, vedly mladé Plameny ještě 14 minut před koncem zápasu jednoznačně 5:1. Ovšem pak přišly velké komplikace, o které se paradoxně postaral syn trenéra žďárského „áčka“ Jakub Konečný, jenž dvěma brankami snížil na 5:3. V 55. minutě však odmítl zkompletovat hattrick, když neproměnil trestné střílení. Jenomže vzápětí snížil na rozdíl jediné branky Popelka. Pytlíkovi svěřenci však již dokázali těsný náskok ubránit a připsat si další tři body do extraligové tabulky, ve které se posunuli na třetí příčku.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Kometa Brno 5:4 (1:1, 3:0, 1:3)