Plameny čeká historická premiéra s Českými Budějovicemi

Zveřejněno 21.10.2016 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou DS České Budějovice
9., sobota 22.10.2016 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - DS České Budějovice ZNS - DCB
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V sobotu uzavře třetí nejvyšší soutěž svoji první čtvrtinu. Plameny ji ukončí na domácím ledě premiérovým zápasem s druholigovým nováčkem HC David Servis České Budějovice. Na Konečného družinu, tak čeká velká neznámá.

Kdo je HC David Servis České Budějovice

Českobudějovický klub, který je jakýmsi mladším bratrem mnohem slavnějšího Motoru, vznikl v roce 1990 pod názvem SKP České Budějovice, o tři roky později došlo ke změně názvu na HC Donau České Budějovice a od roku 1999 působí klub pod názvem HC David Servis České Budějovice, podle svého titulárního partnera. Své zápasy hraje v Hokejovém centru Pouzar na okraji Českých Budějovic.

Po celou dobu působil budějovický klub v krajské soutěži, kde pravidelně obsazoval horní příčky tabulky. V roce 2014 si po vítězství krajské ligy, poprvé a prozatím neúspěšně, vyzkoušel kvalifikaci o postup do 2.ligy, který si tehdy vybojoval Trutnov. O dva roky později však už byl úspěšnější a letos na jaři si David Servis vybojoval historicky první postup do nejvyšší neprofesionální soutěže a to na úkor Letňan, Loun a Mělníku.

Senzační vstup do soutěže

Jihočechům se premiéra ve vyšší soutěži podařila na jedničku s hvězdičkou, když doslova šokovali celou druholigovou veřejnost výhrou na ledě jednoho z aspirantů na postup a porazili Kolín celkem přesvědčivě 1:4. To však bylo ze strany Českobudějovických na dlouhou dobu vše, což mohlo být způsobeno i rozsáhlou marodkou, se kterou se tým potýkal. Na další body museli jejich fanoušci čekat celý měsíc až do zatím posledního odehraného osmého kola. David Servis v jihočeském derby „o Černého Petra“ na domácím stadionu porazil zatím bezbodový Jindřichův Hradec 6:4.

Nováček se zkušeným kádrem

David Servis je sice v soutěži nováček, ale jeho kádr tomu rozhodně neodpovídá. Soupiska se z podstatné části rekrutuje z odchovanců českobudějovického Motoru a mnozí hráči mají bohaté druholigové, prvoligové a někteří dokonce extraligové zkušenosti. Mezi ně patří například brankář Hynek Kůdela, obránci Lukáš Chaloupka a Petr Škopek či útočníci Jiří Bárta, Jan Trummer, Adam Vylíčil nebo kapitán Rudolf Suchánek ml. Bez povšimnutí nelze nechat taková jména jako Jiří Ferebauer a Jan Hanzal, kteří mají na svém kontě dvacítku zápasu v extralize a přes 200 zápasů v první lize. Tým vede trenérská dvojice Rudolf Suchánek st. a Jiří Fedur.

Z toho vyplývá, že Plameny nečeká v nadcházejícím zápase snadný soupeř a to ani s ohledem na jeho postavení v tabulce. Spíše to vypovídá o velké vyrovnanosti týmů skupiny Střed. Žďár hraje doma a je sice v zápase určitým favoritem, ale rozhodně nesmí Konečného svěřenci nic podcenit.

Vybavte se na sezónu novou kolekcí ve fanshopu

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Nyní je nově v sortimentu celá nová kolekce „Hoříme hokejem“. Najdete v ní parádní značková trička, zcela nové šály, kšiltovky, náramky, propisky, řehtačky, přívěšky a další pěkné věcičky. K dispozici budou také nové dresy, které je možné si objednat s vlastním jménem a číslem.