Mládežnické kategorie pokračují dalšími zápasy

Zveřejněno 29.01.2016 | Martin Boček
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ani o tomto víkendu nebudou chybět zápasy žďárské mládeže. Juniory čeká jedno utkání venku a jedno utkání doma. Starší dorost sehraje domácí utkání proti čtvrtému týmu a mladší svede důležitý souboj proti Havlíčkovu Brodu.

Foto: René Rámiš

JUNIOŘI

20 výher bez ztráty bodu. Tak na tuto metu se bude o nadcházejícím víkendu snažit dosáhnout juniorka Plamenů. Juniory čeká nejprve v pátek utkání na ledě Lanškrouna, který se nachází na 5. místě tabulky a pro Plameny by neměl být žádný problém vybojovat tři body, neboť ve všech zápasech s tímto soupeřem vždy Žďár dominoval. V sobotu se junioři utkají na domácím ledě s Poličkou, která je o dvě příčky výše než Lanškroun. Zde se dá očekávat vyrovnanější utkání, poslední vzájemný zápas obou těchto týmů totiž skončil těsnou výhrou Plamenů 2:0.

Pátek 29.1 – TJ Lanškroun : SKLH Žďár nad Sázavou 19:00
Sobota 30.1 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Spartak Polička 17:30

STARŠÍ DOROST

Starší dorostence čeká o tomto víkendu pouze jedno utkání a to proti Příbrami, která v tabulce okupuje 4. příčku. Předešlé zápasy těchto celků ukazují, že se dá čekat velmi vyrovnané utkání. První dva zápasy vždy vyhrály Plameny, nejprve 4:2 a poté 2:1 po samostatných nájezdech. Poslední vzájemný zápas však dokázali opanovat hokejisté Příbrami, když vyhráli výsledkem 4:2. Starší dorost bude chtít ale navázat na šňůru vítězství, která čítá už 4 zápasy v řadě. Zároveň také budou chtít zaútočit na první místo, které zatím patří Jindřichovi Hradci, Plameny na něj ztrácí pouhé dva body.

Neděle 31.1 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Příbram 14:15

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorostenci zakončují svojí venkovní sérii zápasů. V neděli se vydají na led zatím posledního Havlíčkova Brodu, který je jejich hlavním konkurentem v boji o udržení nejvyšší soutěže. Oba dva celky však dělí v tabulce již výrazných 14 bodů a mladé Plameny mají navíc odehráno o zápas méně. Havlíčkův Brod se dá zařadit mezi jednoho z nejneoblíbenějších soupeřů, alespoň podle vzájemných výsledků. Plameny šly pokaždé do utkání proti tomuto týmu z pozice favorita, ale z prvních tří zápasů odcházely vždy poražené. Až poslední zápas potvrdil tabulkové postavení. Žďár předvedl na domácím ledě velmi dobrý výkon a po výhře 5:0 odskočil svému soupeři o více než 10 bodů. V neděli se pokusí na tento zápas vzpomenout a připsat si další tři cenné body do tabulky, které by již hodně přiblížily žďárské mladíky k zajištění extraligové příslušnosti i pro příští sezónu.

Neděle 31.1 – BK Havlíčkův Brod : SKLH Žďár nad Sázavou 12:00