„Takhle hrát, se nám jednou vymstí,“ varuje Lukáš Krupka

Zveřejněno 28.01.2016 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ve středu na žďárské Bouchalky přijela rozjetá skvadra z Klášterce nad Ohří. Zápas začal pro domácí hráče jednoznačnou převahou, ale hosté se jen tak nedali a srovnali skóre. Přesto se jako lepší tým ukázaly Plameny, když vyhrály 7:4. Průběh zápasu, svůj gól i nadcházející utkání okomentoval Lukáš Krupka.

Foto: René Rámiš

Středeční zápas vypadal podobně jako několik zápasů předtím. Plameny si sice nahnaly potřebný náskok, ale ten díky své nepozornosti dokázaly ztratit. Pak ale domácí znovu zabrali a stav utkání obrátili na svou stranu. „Zápas byla hrůza! Nástup do zápasu byl docela dobrý, 4:0. Ale aby bylo po druhé třetině dorovnáno na 4:4? Zkomplikovali jsme si to ale sami, naštěstí třetí třetinu jsme to otočili, ale takhle hrát, to se nám jednou vymstí,“ okomentoval zápas Lukáš Krupka.

Jak se ale stalo, že hosté takto snadno vyrovnali? „Polevili jsme v koncentraci a přestali jsme bruslit. Hrát nám šlo spíš jen první třetinu a udělali jsme nějaké chyby, pak už se to pokazí,“ řekl Krupka. Rozhodně ale byl vidět rozdíl mezi první a druhou třetinou. Někdo by dokonce mohl pochybovat, zda je jednalo o jedny a ty samé hráče. Naštěstí se ale uhasínajícím Plamenům zase vrátil vzduch do plic a tři body jsou nyní jejich. Důležité je, aby se tým tak snadno neunáhlil a nepřestal bojovat. Daleko lepší by bylo, kdyby ani jednou nepolevil ze svého snažení a dohrál perfektní utkání od začátku až do konce. A my víme, že Žďárští to umí a mají na to.

Lukáš Krupka byl jedním z hráčů, kterým se v první třetině podařilo vstřelit gól. Tento bravurní úspěch se mu povedl ve třinácté minutě hry, kdy nádherným způsobem mezi nohama obránce poslal puk do horního růžku brány hostů. „Tam mi to sklepával David Vítek a já jsem byl docela rozjetý. Jejich bek byl trošku odstoupený, tak jsem to zkusil vystřelit přes něj. Naštěstí to tam prošlo,“ popsal svou parádní branku Lukáš.

Mimo svého gólu měl ale tento útočník spoustu šancí i pěkných nahrávek, které se ale bohužel do brány nedostaly. „Mě se hrálo docela dobře, byl jsem odpočatý a nohy celkem šly. Ale vždycky je co zlepšovat,“ dodal ke své hře Lukáš. Tuto sezónu je jedním z důležitých a stálých členů, vždyť Plameny podržel skoro v každém zápase! Doufejme, že bude reprezentovat Žďár i nadále.

Jako další mistrovské utkání čeká Žďárské hráče výjezd do Pelhřimova, kde se porvou o další potřebné body do tabulky. Minulý zápas s Medvědy se odehrál na ledě Plamenů, kde hosté získali spoustu spálenin a s výsledkem 10:3 jeli domů. Na druhou stranu, z posledních čtyř domácích zápasů má Pelhřimov jen jednu prohru, a to s Nymburkem. Takže rozhodně očekáváme zajímavý zápas. „Je to derby a tam je to každý zápas jiný. Teď navíc měli nějakou virózu, takže hodně zápasů nehráli, proto si myslím, že budou nadržení. My to teprve uvidíme, protože tady je těžké předpokládat, jak to bude. My musíme do toho zápasu nastoupit jako třeba s Kolínem, nebo s těmi silnějšími, kdy jsme měli rychlý pohyb, puky tam rychle chodily. Pak nebudu mít strach o výsledek,“ podotkl nakonec Lukáš. Proto držme Plamenům palce!