Plameny dnes jedou bojovat proti Vlkům do Jablonce

Zveřejněno 23.01.2016 | Martin Boček
HC Vlci Jablonec SKLH Žďár nad Sázavou
29., sobota 23.1.2016 18:00
HC Vlci Jablonec - SKLH Žďár nad Sázavou JBL - ZNS
J A B L O N E C   N A D   N I S O U - Druhá hokejová liga nabrala vysoké obrátky a směřuje do finiše základní části a s tím se vyostřuje boj o místa ve vyřazovací části. Třetí zápas během jednoho týdne čeká již tuto sobotu také na žďárské Plameny, které se vydají bojovat o další velmi potřebné body do tabulky do dalekého Jablonce, kde je čeká zřejmě hodně svižný „tanec s Vlky“.

Trenér Jablonce Tomáš Demel, musí být zatím s probíhající sezonou velmi spokojen. Vlci se zatím nacházejí na krásném 4. místě o pouhý bod za třetími Klatovy. Nutno ovšem podotknout, že za tuto pozici vděčí Vlci především druhé části letošní sezony, začátek nebyl z jejich pohledu moc dobrý. Z prvních deseti zápasů jich prohrál Jablonec hned šest. Poté se však Vlci rozjeli k velkým výkonům.

Ze zbylých utkání prohrál Jablonec pouze tři, a to s vedoucím Kolínem, možná trochu překvapivě v Trutnově a před dvěma týdny v Táboře, kde se utkání nedohrálo z důvodu inzultace hlavního rozhodčího jabloneckým hráčem Martinem Tondrem, který bude svému týmu kvůli disciplinárnímu trestu chybět nejen v dnešním zápase, ale ještě mnoho dalších (15 měsíců).

Jinak si Jablonec připisuje jednu výhru za druhou. V dvou utkáních v tomto týdnu se Jablonec utkal nejprve v domácím prostředí s Kobrou. Od začátku se hrál velmi vyrovnaný zápas, který přeci jenom nakonec vyhráli Vlci 4:3. Tuto středu se Jablonec vydal do nedalekého Vrchlabí. Průběh zápasu rozhodně připomněl žďárským fanouškům nedávné dva zápasy. Jeden z nich byl právě také proti Vrchlabí. Než se stačil Jablonec pořádně rozkoukat, prohrával 1:4. Jenže Vlci to ani po tomto momentu nevzdali. Výborná druhá a třetí třetina nakonec zajistila Jablonci srovnání stavu na 6:6, zápas šel tedy do samostatných nájezdů, kde byli úspěšnější právě Vlci, kteří si tak nakonec připsali velmi cenné dva body.

První letošní vzájemný zápas obou dnešních soupeřů se odehrál poslední říjnový den na žďárských Bouchalkách. 548 diváků vidělo svižný, atraktivní duel, ve kterém si nikdo nic nedaroval. Lepší vstup do zápasu měly domácí Plameny. Hned ve druhé minutě se dostal k dorážce David Vítek, který tak poslal Žďár do vedení 1:0. Jenže ještě v téže třetině se podařilo Vlkům zápas otočit.

Nejprve v 7. minutě vyrovnával Tomáš Zeman, o deset minut později strhl vedení na hostující stranu Kamil Bříška. Druhou třetinu začali opět aktivněji domácí. Po několika nevyužitých šancí se přeci jenom Plameny dočkaly vyrovnání. Ve 32. minutě si najel do pravého kruhu David Březina, který přesnou trefou srovnal na 2:2. O pár minut později však šel Žďár trošku kontroverzně do čtyř. Jablonec nabídnutou přesilovkou nepohrdl, Jiří Peřina poslal Vlky do vedení 3:2. Další gól už diváci na Bouchalkách neviděli, Plameny se tak museli opět smířit s prohrou o jedinou branku, tentokrát výsledkem 2:3.

12.kolo, sobota 31.10.2015 SKLH Žďár nad Sázavou - HC Vlci Jablonec 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Tanec s Vlky na jabloneckém zimním stadionu vypukne v sobotu 23.ledna v 18:00. Průběh zápasu budete moci sledovat prostřednictvím tradičního onlajn přenosu.

--> 29. kolo – HC Vlci Jablonec nad Nisou vs SKLH Žďár nad Sázavou